Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: Ραντεβού στην Πάτρα στις 6-8 Ιούλη

Στις 6, 7 και 8 Ιούλη, στην Πάτρα, θα γίνει φέτος το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και η κατασκήνωσή του θα φιλοξενηθεί στην παραλία του Αλισσού. 

Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ είναι ένας μοναδικός θεσμός, που φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα, που μοιράζονται τα όνειρά τους, συμβιώνουν στη φύση, διασκεδάζουν αλλά και διαδηλώνουν τα δικαιώματά τους για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. Ετσι και φέτος, θα διατρανώσουν ότι δεν ανέχονται να μετατρέπεται η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και να συμμετέχει στα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών.

Στο πλαίσιο αυτό επιλέχτηκε ως προορισμός του φετινού Διημέρου η Δυτική Ελλάδα, όπου λειτουργούν τρία στρατιωτικά αεροδρόμια σε Αραξο (όπου συζητιέται η αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ), Ανδραβίδα και Ακτιο (όπου έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη «Awacs» του ΝΑΤΟ). Πρόκειται για θέσεις που αξιοποιούνται στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, η οποία σημαίνει πιο μεγάλη εμπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια και βάζει το λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας σε μεγάλους κινδύνους. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει, όπως θέλουν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ να μας πείσουν, το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά διεξάγει πολέμους.

Με συνθήματα όπως «συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε» και «Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά» η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία στον αγώνα με το ΚΚΕ, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την εργατική – λαϊκή εξουσία! 

Το πρόγραμμα του 27ου Aντιιμπεριαλιστικού Διημέρου
Παρασκευή 6 Ιούλη

Αφιξη Οργανώσεων στο χώρο του κάμπινγκ

Έναρξη αθλητικών τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο) – Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο

20.00 Συγκέντρωση στην Πάτρα, στον Μόλο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.30 Γλέντι στο χώρο του κάμπινγκ

Σάββατο 7 Ιούλη

10.00 Εκδρομή για μαθητές στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα – Παράλληλα, στο χώρο της κατασκήνωσης, αθλητικά τουρνουά

21.00 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

22.30 Συναυλία με τους Kollektiva και άλλα νεανικά συγκροτήματα

23.45 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ

Κυριακή 8 Ιούλη

Το πρωί στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των αθλητικών τουρνουά και η βράβευση των νικητριών ομάδων.

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του Διημέρου θα υπάρχει πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους μαθητές