Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

27χρονος ντελιβεράς με δυο μωρά σκοτώθηκε σε τροχαίο με το μηχανάκι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου

Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς ένας 27χρονος ντελιβεράς στα Χανιά, την ώρα που πάλευε για το μεροκάματο.

Σύμφωνα με το «zarpanews.gr», ο 27χρονος Χανιώτης σκοτώθηκε ακαριαία, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και κατέληξε σε χωράφι, στην περιοχή της Χαλέπας.

troxaio3

Ο άνδρας ήταν πατέρας δύο μωρών και έκανε δύο δουλειές για να συντηρεί την οικογένεια του. Το πρωί εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων και το βράδυ ως διανομέας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων, Ιωσήφ Αποστολάκης, μιλώντας στο πόρταλ «902.gr», σημείωσε πως η «κανονικότητα» που μας διαφημίζουν «δεν έχει φτάσει, ούτε πρόκειται να φτάσει» στην εργατική τάξη, γι’ αυτό υπάρχουν εργαζόμενοι που αναγκάζονται να κάνουν δύο και περισσότερες δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

troxaio1

Ένα επιπλέον ζήτημα που έθεσε είναι πως η δουλειά αυτή είναι «βουτηγμένη» στην εντατικοποίηση. «Δεν είναι μόνο το κρύο και η βροχή, είναι το στρες, η πίεση η βιασύνη από τη μια παραγγελία στην άλλη. Πόσο μάλλον όταν κάνεις και δεύτερη δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

troxaio2