Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

28ο Αντιιμπεριαλιστικό 2ήμερο της ΚΝΕ 🚩«Το Καρπενήσι λεύτερο και ο λαός γιορτάζει…»

Με αυτόν τον τίτλο ξεδιπλώθηκε ένα τρίπτυχο αφιέρωμα στις εκδηλώσεις του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που σκόρπισε συγκίνηση και περηφάνια για την ιστορία του τιμημένου ΚΚΕ.
🚩 Ανάμεσά μας, μαζί μας, ορθόστητοι, με ολοφώτεινα πρόσωπα και ζεστά χαμόγελα πέντε μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην κατάληψη του Καρπενησίου!

🚩 Κι η ΚΝΕ δεν μπορούσε παρά να τους καλέσει και να τους τιμήσει.

📌 «Τιμάμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση. Τιμάμε όλους αυτούς που η δράση τους, η προσφορά τους στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας, μας δείχνει το δρόμο για το πώς πρέπει να παλέψουμε σήμερα. Ο αγώνας τους αποτελεί απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι αμετάβλητο, ότι μπορούμε να πετύχουμε τριγμούς στο σημερινό σύστημα, ότι μπορούμε να παρασύρουμε πολλούς στον αγώνα μαζί μας. Οι σύντροφοι αυτοί είναι η ζωντανή απόδειξη ότι πιστοί στα ιδανικά μας, στον στόχο μας για κατάργηση της εκμετάλλευσης και οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από αυτά που ο καθένας θεωρεί εφικτά»📌

Με αυτά τα λόγια η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, προσφώνησε τους πέντε μαχητές που τιμήθηκαν και που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στο πλήθος των συμμετεχόντων που παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια την εκδήλωση.
Ασταμάτητο το χειροκρότημα και βροχή τα συνθήματα, φωναγμένα με δυνατές καθαρές φωνές στο άκουσμα του κάθε ονόματος μαχητή και μαχήτριας: «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές»…
🚩 Καραγιάννης Ηλίας, από την Ανάβρα (Γούρα) Αλμυρού. Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ, ήταν στο τμήμα της Σχολής Αξιωματικών του Κλιμακίου Γενικού Αρχηγείου Νοτίου Ελλάδας. Το τμήμα αυτό κατέλαβε τον λόφο του Αγ. Δημητρίου, κομβικό σημείο για την κατάληψη του Καρπενησίου.
🚩 Μανιτάρα Κατίνα, από την Περίστα Ναυπακτίας. Επίσης ανθυπολοχαγός. Πολιτικός Επίτροπος του ΔΣΕ, ήταν στο τμήμα της Σχολής Αξιωματικών.
🚩 Μαλκογιώργος Βαγγέλης από τη Φθιώτιδα. Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Εκ μέρους του, το αναμνηστικό της ΚΝΕ παρέλαβε ο Θανάσης Παφίλης, που είπε γι’ αυτόν ότι ένα θέμα υγείας δεν τον άφησε να είναι σήμερα κοντά μας, είναι ένας από τους δεκάδες χιλιάδες που έδωσαν αυτές τις ηρωικές μάχες και είχε καταταχθεί εθελοντικά στον ΔΣΕ στα 16 του χρόνια.
🚩 Πρίμπας Ηλίας, από τη Λάσπη Ευρυτανίας. Ήταν στην Ι Μεραρχία του ΔΣΕ με διοικητή τον καπετάν Γιώτη – Χαρίλαο Φλωράκη.
🚩 Τσιαγκούδη Βασιλική, από τη Λάσπη Ευρυτανίας. Ανθυπολοχαγός της Σχολής Αξιωματικών. Ήταν μαχήτρια στην ΙΙ Μεραρχία του ΔΣΕ με διοικητή τον θρυλικό Διαμαντή.

📌«Είστε η χαρά, η ζωή και η ελπίδα του μέλλοντος»📌

Εκ μέρους της Κατίνας Μανιτάρα διαβάστηκε το εξής μήνυμα:
«”Δεν είναι τούτο πάλεμα σε μαρμαρένια αλώνια, εκεί να στέκει ο Διγενής κι μπρος να στέκει ο χάρος.
Εδώ σηκώνετ’ όλ’ η γη, με τους αποθαμένους και με τον ίδιο θάνατο πατάει τον θάνατό της.
Και απάνω απάνω στα βουνά, κι απάνω στις κορφές τους, φωτάει με μιας ανάσταση, ξεσπάει αχός μεγάλος.
Η Ελλάδα σέρνει τον χορό, ψηλά, με τους αντάρτες – χιλιάδες δίπλες ο χορός, χιλιάδες τα τραπέζια – κ ειν’ οι νεκροί στα ξάγναντα πρωτοπανηγυριώτες” (Άγγελος Σικελιανός)

Δόξα, τιμή και μνήμη των συμμαχητών και συμμαχητριών, των αθάνατων, ηρωικών νεκρών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε όλους εκείνους που πάλεψαν και μέτρησαν με το μπόι τους τη γη.
Πρόσφεραν το πολυτιμότερο αγαθό της ίδιας τους της ζωής για να ζήσουν όλα τα παιδιά του κόσμου σε έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο, χωρίς πολέμους και φτώχεια. Σε έναν κόσμο ανεξάρτητο και ελεύθερο, σε μια δίκαιη, ανθρώπινη κοινωνία, για να παύσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, είστε η χαρά, η ζωή και η ελπίδα του μέλλοντος, τα φλογερά νιάτα. Η ζωή σάς χρωστάει πάρα πολλά! Όμως συνειδητά και προμελετημένα, για τα δικά τους συμφέροντα, οι άνθρωποι σας τα αφαιρούν. Ο ποιητής λέει: “Κρατάς τον κόσμο στα δυο σου χέρια”.
Ε, εσείς κρατάτε τον κόσμο στα δυο σας χέρια και όλοι μαζί είστε οι κυρίαρχοι της Γης.
Σας εύχομαι από καρδιάς να είστε όλοι σας γεροί και να ψάχνετε πάντα επιτυχίες στη ζωή σας. Ζήτω το ΚΚΕ, ζήτω η καινούργια γενιά, ζήτω οι καινούργιοι κομμουνιστές μας».


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog