Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

29ο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: Στο Στόμιο Λάρισας στις 17-19 Ιούλη

Το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Στόμιο της Λάρισας, στις 17, 18 και 19 Ιούλη, με σύνθημα «Μένουμε Δυνατοί – Περνάμε στην Αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό».

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα θα ανταμώσουμε στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, για να ακουστεί δυνατά ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά τη νέα καπιταλιστική κρίση και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μόνο κινδύνους φέρνουν για τους λαούς. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στη συμμετοχή της στα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών.

Στο πλαίσιο αυτό επιλέχτηκε ως προορισμός του φετινού Διημέρου η Θεσσαλία, όπου έχουν εγκατασταθεί αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση (110 ΠΜ) στη Λάρισα και στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Οι δύο αυτές στρατιωτικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στην ανανεωμένη ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ. Στη Λάρισα, εξάλλου, εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), που “συντονίζει” ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, όπως στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το 2014.

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, που αγανακτεί με τις εικόνες φρίκης που έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα στην πανδημία, έχει επιλογή: Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να παλέψει απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του κέρδους. Να περάσει στην αντεπίθεση για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Δίνουμε ραντεβού στο Στόμιο!

  • Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, τις συζητήσεις και εκδηλώσεις, τις αντιιμπεριαλιστικές δράσεις, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα γλέντια και τις αθλητικές δραστηριότητες.
  • Στην πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 18 Ιούλη στον χώρο του Διημέρου».