Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ: Στη Μυτιλήνη στις 9-11 Ιούλη η μεγάλη συνάντηση των νέων

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»: Μ’ αυτό το σύνθημα το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη 9-11 Ιούλη και θα στήσει την κατασκήνωσή του δίπλα στην πόλη, στο Άλσος Τσαμάκια.

Στην ανακοίνωσή – κάλεσμά της για το φετινό Διήμερο, η ΚΝΕ απευθύνεται στη νεολαία σημειώνοντας:

«Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ συνεχίζει το συναρπαστικό του ταξίδι για να βρεθεί στον… 30ό προορισμό του! Στο νησί της Λέσβου, στη Μυτιλήνη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

30 χρόνια με μεγάλες στιγμές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία! Το Διήμερό μας σηματοδοτεί τη μεγάλη συνάντηση των νέων στην πάλη για το νέο κόσμο, των σύγχρονων δυνατοτήτων και της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό!

Ταξιδέψαμε από τις Πρέσπες έως τη Σούδα, από τον ηρωικό Γράμμο έως την Ακροναυπλία, διαδηλώσαμε ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις, γνωρίσαμε την ηρωική Ιστορία μας, τραγουδήσαμε και φωνάξαμε τα συνθήματά μας!

Το φετινό Διήμερο αποτελεί μια μεγάλη νεανική επίθεση! Συνεχίζουμε την “οργανωμένη απειθαρχία” στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Η φετινή χρονιά μάς σημάδεψε…

Οι εικόνες από τη διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων, ο αδίστακτος ανταγωνισμός για την πατέντα του εμβολίου, η όξυνση των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων σε όλη τη Γη, οι εικόνες των προσφύγων που πεθαίνουν στις “φυλακές της ΕΕ” στα νησιά του Αιγαίου, μας γεμίζουν οργή!

Πολλοί αναρωτιούνται “τι μπορούμε να κάνουμε;”. Έλα μαζί μας! Στον αγώνα για να νικήσει η ζωή!

Ο κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, εναντίωσης στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων!

Στην καρδιά του Αιγαίου, που διασταυρώνονται οι διαμάχες των ιμπεριαλιστών, που ξετυλίγεται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων, οργανώνουμε μια μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων! Διαδηλώνουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς!

Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής τους με άλλα μέσα. Κάθε καπιταλιστικό κράτος και συμμαχία προωθεί τα δικά της σχέδια. Ιδιαίτερα στη φάση της καπιταλιστικής κρίσης, το ποιος θα πάρει “κεφάλι” στους ανταγωνισμούς είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα κέρδη τους.

Η σύγκρουση κορυφής μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας διαμορφώνει το “φόντο” όξυνσης των ανταγωνισμών. Η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική που εξέλιξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και όλα τα αστικά κόμματα, έχουν μεγάλες ευθύνες! Προωθούν τους στόχους για “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας”, με όρους εμπλοκής και στρατιωτικής συνεργασίας με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, EE, με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

Μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, σε “στόχο”. Αυτό σηματοδοτούν η μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ (“Defender Europe 21”) στην Αλεξανδρούπολη, η πορεία επώδυνης διευθέτησης ζητημάτων όπως της καπιταλιστικής συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας κίνδυνου και όχι σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή!

Όταν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν “δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ” το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων, τότε καταρρέουν οι όποιες αυταπάτες γύρω από δήθεν “προοδευτική” εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ…

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη της ενεργής παρέμβασης του λαού και της νεολαίας στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη για: Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αλλαγή συνόρων, ακύρωση των συμφωνιών για τις βάσεις, καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε στρατιωτικές αποστολές.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Εκδηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την πάλη για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Για καμία νέα φυλακή στα νησιά! Κόντρα στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

“Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου!”, τα λόγια του Che Guevara μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ… Έχουμε πολλές αποδείξεις ότι τα σημερινά αδιέξοδα και οι αντιθέσεις του καπιταλισμού φανερώνουν ότι έχει ήδη ξεπεράσει τα ιστορικά όριά του. Μέσα από αυτά τα αδιέξοδα ξεπροβάλλει το μέλλον! Ο σοσιαλισμός!

Είναι πολλές οι αποδείξεις ότι σήμερα η απόφαση οργάνωσης για “να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο” είναι ο “τρόπος” στην οργή που νιώθει κάθε νέος! Για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

Με τη συμμετοχή των συντρόφων μας από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, προβάλλουμε την εικόνα των λαών που παλεύουν μαζί, για το δικό μας μέλλον!

Στο δρόμο της πάλης για την εργατική εξουσία σε κάθε χώρα διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για την πραγματική ειρήνη και την ευημερία των λαών σε όλο τον κόσμο.

Δήλωσε συμμετοχή στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, στις Οργανώσεις της ΚΝΕ!».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα