Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

4σέλιδο ΚΚΕ: “Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας. Δυνατό εργατικό κίνηµα. Κοινωνική Συµµαχία για την εξουσία”

“Από αυτούς που µας έφεραν εδώ, o λαός δεν µπορεί να περιµένει τίποτα διαφορετικό!” τονίζει το ΚΚΕ σε 4σέλιδο Φυλλάδιο του υπό τον τίτλο “Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας. Δυνατό εργατικό κίνηµα. Κοινωνική Συµµαχία για την εξουσία”.

Απευθυνόμενο στους εργατοϋπαλλήλους, άνεργους, άνεργες, νέους και νέες, αυτοαπασχολούμενους, βιοπαλαιστές αγρότες και συνταξιούχους το ΚΚΕ τους καλεί να μην τηρήσουν καμία στάση αναμονής, καθώς η “νέα ημέρα” και η “µεταµνηµονιακή εποχή” “δεν αλλάζουν κάτι στη ζωή τους” και “δεν τους ελαφρύνουν από τα βάρη που έφεραν τα 10 χρόνια της κρίσης και των µνηµονίων”.

“Η “νέα ημέρα” φέρνει ένα “μεταμνημονιακό μνημόνιο” τονίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ, µε αφορµή το τυπικό τέλος του 3ου µνηµονίου, κοροϊδεύει, όταν µιλάει για επιστροφή στην “ευρωπαϊκή κανονικότητα” και την “εθνική κυριαρχία” στην άσκηση πολιτικής”.

“Η “κανονικότητα” της ΕΕ και του κεφαλαίου περιλαµβάνει “µνηµόνια διαρκείας”. Αυτή η πολιτική εφαρµόστηκε και στην Ελλάδα σε συνθήκες κρίσης και υψηλού χρέους”, αναφέρεται στο Φυλλάδιο, και σημειώνεται ότι “τα μνημόνια δεν ήταν µόνο µια “επιβολή από τα έξω”. Ήταν η ταξική επιλογή του εγχώριου κεφαλαίου, για να εξασφαλίσει ακόµη πιο φτηνή εργατική δύναµη, ακόµη µεγαλύτερα προνόµια και πεδία δράσης”.

Σημειώνει ότι “οι πραγματικές διαφορές των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ είναι µηδαµινές. Αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από το λαό, καθώς και την υπηρεσία που προσφέρει ο καθένας στο σύστηµα”.

Αναφέρεται ακόμα σε νέα επικείμενη βαθύτερη διεθνή οικονομική κρίση, καθώς και στο ότι όταν τα διάφορα μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων του συστήματος, ” τότε το κυνήγι για νέες αγορές, πλουτοπαραγωγικές πηγές, για τους δρόµους της Ενεργείας, διεξάγεται µε πολέµους και επεµβάσεις””

“Η κατάσταση στην περιοχή µας µυρίζει µπαρούτι και η κυβέρνηση πρωτοστατεί στους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς, µε στόχο την αναβάθµιση του ελληνικού κεφαλαίου.

Αυτό κάνει µε την επέκταση των αµερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, µε τη διαµεσολάβηση για να µπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έκανε µε την πρόσφατη Συµφωνία των Πρεσπών” τονίζει το ΚΚΕ.

Καλεί τον λαό να γυρίσει την πλάτη στα νέα ψευτοδιλήμματα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, σημειώνοντας “τώρα ξαναζεσταίνουν µπαγιάτικα διλήµµατα ή εφευρίσκουν νέα, για να κρύψουν τη σύγκλιση τους σε όλα τα κρίσιµα ζητήµατα. Αυτή η σύγκλιση είναι που έχει καταστήσει τόσο εύκολες τις µετακινήσεις από το ένα κόµµα στο άλλο, στη διαδικασία αναµόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήµατος”.

“∆εξιά – αντιδεξιά”, “ακροδεξιά – δηµοκρατία”, λένε οι µεν…”ΣΥΡΙΖΑ – αντιΣΥΡΙΖΑ”, “υπευθυνότητα – λαϊκισµός”, λένε οι δε….∆ιαστρεβλώνουν την έννοια της “προόδου”, επισημαίνει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι “Πραγματική πρόοδος είναι: Ο λαός να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, τις δυνατότητες που δημιουργεί η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας”.

‘Το πραγµατικό δίληµµα από τη σκοπιά του λαού δεν είναι να επιλέγει το κάθε φορά “µικρότερο κακό” που προβάλλουν οι εκµεταλλευτές του’ τονίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας “το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Ισχυρό εργατικό κίνηµα και κοινωνική συµµαχία για να ξεκινήσει µια µεγάλη αντεπίθεση µε στόχο την ανατροπή του συστήµατος ή συνέχιση του ίδιου δρόµου που αποδεδειγµένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές;”

Υπογραμμίζει ότι “η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ” το οποίο “παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία”, έχοντας “πρόγραμμα και σχέδιο που οδηγεί σε έναν ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονοµίας και της κοινωνίας, µε ατµοµηχανή την εξασφάλιση της λαϊκής ευηµερίας και όχι τα κέρδη µιας χούφτας εκµεταλλευτών”.

“Μπορούµε να βαδίσουµε σήµερα µαζί, ιδιαίτερα µε ανθρώπους που νιώθουν προοδευτικοί, αριστεροί, µε τους νέους που δεν θέλουν να συµβιβαστούν µε τη ζωή που τους ετοιµάζουν” υπογραμμίζει το ΚΚΕ καλώντας σε ολόπλευρη ενίσχυσή του στις κινητοποιήσεις, στις εκλογές στα σωµατεία και τους συλλόγους του εργατικού – λαϊκού κινήµατος, και στις βουλευτικές εκλογές ευρωεκλογές, δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές.

fulladio1 fulladio2 fulladio3 fulladio4