Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

4σέλιδο του ΚΚΕ για τις γυναίκες με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

«Εργαζόμενη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, άνεργη, συνταξιούχε, φοιτήτρια, νέα μητέρα, μετανάστρια,

το ΚΚΕ

Απευθύνεται σε σένα που ασφυκτιάς από μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις, από το σμπαράλιασμα της οικογενειακής, προσωπικής ζωής.

Απευθύνεται σε σένα που με την εργασία σου συνέβαλες και συμβάλλεις στη δημιουργία του κοινωνικού πλούτου, στις υπηρεσίες που χρειάζεται όλη η κοινωνία.

Γνωρίζεις το ΚΚΕ, που μάχεται μαζί σου:

  • Στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.
  • Στα σχολεία των παιδιών μας για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε κτιριακές υποδομές, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Για δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές και όχι με δόσεις μόνο σε ορισμένα σχολεία.
  • Στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις γειτονιές για την κάλυψη των κενών σε παιδιάτρους, σε γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες, σε ιατρικό – μηχανολογικό εξοπλισμό, για δωρεάν προληπτικές – διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβολιασμό. Για την αποζημίωση της λογοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της φυσικοθεραπείας των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, για τις υπηρεσίες “Βοήθεια στο σπίτι” και την Ειδική Αγωγή.
  • Στις παιδικές χαρές, στους αθλητικούς χώρους για υποδομές ασφαλείς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, χωρίς λουκέτα και οικονομικές συμμετοχές.
  • Στις σχολές των ΑΕΙ, ΤΕΙ, στις σχολές του ΟΑΕΔ, των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ για τη μόρφωση και κάθε πλευρά της ζωής σου.
  • Στο ιατρείο, στο εμπορομάγαζο, στο γραφείο, στο χωράφι, στον καθημερινό Γολγοθά για να ανταποκριθείς στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις

Το ΚΚΕ σε καλεί να δεις πιο βαθιά τις αιτίες της σημερινής βαρβαρότητας που ζεις. Εμπόδιο στη δυνατότητα να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα μπαίνει η ανάπτυξη της οικονομίας με κριτήριο το επιχειρηματικό – καπιταλιστικό κέρδος, και όχι τις εργατικές, λαϊκές ανάγκες.

«Σύγχρονο και νέο είναι να έχουμε όλες και όλοι σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα: Γιατί, σήμερα, η επιστημονική τεχνολογική ανάπτυξη μπορεί να εξασφαλίσει την καθολική και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική εργασία με βάση το αντικείμενο ειδίκευσης. Ώστε με τη δραστηριότητά μας να συμβάλουμε δημιουργικά στην κοινωνική πρόοδο. Υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε λιγότερες ώρες με άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου, μέσα από αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ζωής. Δηλαδή, μπορούν να διασφαλιστούν μέτρα για την προστασία της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας, με όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 55 και στα 50 για όσες εργάζονται σε ΒΑΕ, με αξιοπρεπείς συντάξεις.

Σύγχρονο και νέο είναι να υπάρχουν μέτρα κοινωνικής στήριξης της μητρότητας, της οικογένειας και των αναγκών της: Γιατί, σήμερα, μπορεί να ικανοποιηθεί η ανάγκη της γυναίκας στην πραγματικά ελεύθερη, δημιουργική αξιοποίηση του μη εργάσιμου χρόνου σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων της, στη σχέση με το παιδί, την οικογένεια. Αλλά χρειάζεται να στηρίζεται σε ένα ενιαίο δίκτυο αποκλειστικά κρατικών και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και δομών για τις ανάγκες της οικογένειας. Την ευθύνη για την ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση του παιδιού πρέπει να την έχει η κοινωνία. Αυτή είναι η βάση για να στηριχθεί και η οικογένεια προκειμένου να παίξει ουσιαστικά το ρόλο της. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να εξασφαλίζεται σε κάθε νέο ζευγάρι ασφαλής και φθηνή κατοικία, με σύγχρονες υποδομές, ασφαλή και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς, με μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας σε σχολεία, σχολές και χώρους εργασίας, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και με χώρους πρασίνου στις γειτονιές».

«Ισχυρό ΚΚΕ για να ρίξουμε άκυρο στα κάλπικα διλήμ­ματα. Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε τον εκβια­σμό να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας με κριτήριο τις αντοχές τnς “οικονομίας της αγοράς”. Σήμερα, έχεις αποκτήσει πλούσιο πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσεις για να μην οδηγηθείς σε νέες απο­γοητεύσεις. Η επιλογή του “μικρότερου κακού”, έστω και με κρύα καρδιά, οδηγούσε πόντο σε νέο δεινά. Έκοβε τα φτερά της ελπίδας, της αισιοδοξίας.

Ισχυρό ΚΚΕ για να καταδικάσει τις κυβερνητικές πολιτικές«, σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, της ΕΕ, που κομματιάζουν τη ζωή μας. Γιατί δίνουν προτεραιότητα και χρήματα για προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά βλέπουν ως “κόστος” τις ανάγκες μας.

Αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο εξειδικεύουν οι Περιφερειακές και Δημοτικές διοικήσεις που είναι τα “καλά παιδιά” της ΕΕ και της κυβέρνησης. Δίνουν έργα υποδομών σε μεγαλοεργολάβους και πακτωλό χρημάτων σε ΜηΚυΟ, ενώ υποκαθιστούν και υποβαθμί­ζουν συνεχώς τις υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να γίνει πιο μαζική και δυναμική η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στον αντιλαϊκό πόλεμο της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τη “βρώμικη δουλειά” των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κόντρα στον κατακερματισμό της κοινωνικής ζωής της γυναίκας. Όλοι μαζί φέρνουν σε αντιπαράθεση το δικαίωμά της στην εργασία με την ανάγκη κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας. Βαφτίζουν “ίσες ευκαιρίες” στην εργασία για άνδρες και γυναίκες την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, που σημαίνει:

  • Ευέλικτη εργασία, δηλαδή, μερική απασχόληση, δουλειά με σύμβαση έργου, “ευέλικτα” δικαιώματα, σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, δουλειά τις Κυριακές.
  • Δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, με κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, όπως συμβαίνει στα συσκευαστήρια, στην καθαριότητα των δήμων και αλλού.
  • Απολύσεις εγκύων και προσλήψεις νέων με υποκατώτατα δικαιώματα. Σημαίνει “ευελιξία” στη δημιουργία οικογένειας που φτάνει μέχρι τον εκβιασμό της εργοδοσίας ότι η νεοπροσλαμβανόμενη δεν θα μείνει έγκυος ή ότι η εργαζόμενη θα βάλει στο “ψυγείο” – στην κρυοσυντήρηση τη χαρά της μητρότητας».

Πρόοδος είναι η πόλη για σύγχρονα δικαιώματα, ως προϋπόθεση για την ολόπλευρη ανάπτυξη της γυναίκας, για την ισότιμη συμμετοχή της στην εργασία και στην κοινωνική δράση.

Συντήρηση είναι η σημερινή βαρβαρότητα, ο “ρεαλισμός” της ζωής με ελάχιστα δικαιώματα.

Αυτή είναι η περιβόητη “συμφιλίωση οικογενειακής και επαγ­γελματικής ζωής” που είναι φτιαγμένη με τα πιο συντηρητικά, αντιδραστικά υλικά.

 

Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώ­σει το ΟΧΙ στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, που μακελεύουν λαούς με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, που σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικι­σμού, διαιρώντας λαούς και αλλάζο­ντας σύνορα. Αυτός είναι ο δρόμος της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας”, που είναι σημαία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, όπως και των συνοδοιπόρων τους. Για αυτό δίνουν 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, χωρίς να εξασφαλίζεται η άμυνα για το λαό.

 

Ισχυρό ΚΚΕ για να εκφραστεί πιο δυ­νατά το ΝΑΙ στη φιλία και την αλλη­λεγγύη των λαών, όπως εκφράστηκε με την λαϊκή αλληλεγγύη στις χιλιάδες πρόσφυ­γες και τα παιδιά τους που ζουν στα κολα­στήρια της Μόριας.

Για να απομονώσουμε το ναζιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο της ΧΑ. Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά του, νοιάζεται για τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τη γλώσσα τους, τη θρη­σκεία τους. Δεν τα θέλει σε σκηνές μέσα στα χιόνια, στις βροχές και στο κρύο. Δεν τα θέ­λει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα.

 

 

Ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, μπορείς να ανοίξεις τον δρόμο για μια πολύ καλύτερη ζωή, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

Γιατί πραγματικά προοδευτικό είναι να μην υποτάσσεσαι σε αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, αλλά να παλεύεις να τους αλλάξεις.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η ουσιαστική συμμετο­χή των γυναικών στην κοινωνική δράση: Γιατί δε συμβιβαζό­μαστε με την “ποσόστωση” στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Διεκδι­κούμε ό,τι μας αξίζει. Από τη θέληση και δράση της γυναίκας, από τη συμμετοχή της σήμερα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, από την ψήφο της στις εκλογικές μάχες εξαρτάται πόσο γρήγορα μπορούν να δρομολογηθούν ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Για να απαλλαγούμε από τον βραχνά του καπιταλιστικού κέρδους, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, με τον λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου

Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog