Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

4 χρόνια «Κόκκινο Αερόστατο» – κυκλοφορεί το νέο τεύχος

Το νέο τεύχος (20) του αγαπημένου περιοδικού «το κόκκινο Αερόστατο», που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες και διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Στις σελίδες του οι νεαροί αναγνώστες θα βρουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ με:

  • Οδηγίες προς κατασκηνωτές.
  • Γνωριμία με τη Μυτιλήνη.
  • Ενότητα με θέμα «Από τις δύο μεριές του Αιγαίου», που φωτίζει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια όνειρα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συνέντευξη με την Ναζλί Ιπεκτζάν, δασκάλα στην Κωνσταντινούπολη και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τμήματος Παιδείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.
  • Διήγημα: «Μονόλογοι σε καραντίνα», κείμενα προσφυγόπουλων για το πώς πέρασαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας στα camp.

Ακόμα σε αυτό το τεύχος υπάρχουν μηνύματα από τις δραστηριότητες των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου», τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και πορείες ειρήνης, καθώς και από τις δικές τους γωνιές στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ο απορημένος φίλος μας στο ημερολόγιό του, στη στήλη του περιοδικού που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι, σχολιάζει και σε αυτό το τεύχος όσα έζησε τους τελευταίους δυο μήνες.

Παράλληλα, καθώς αυτό το τεύχος θα κρατήσει συντροφιά στους αναγνώστες του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, περιλαμβάνει προτάσεις βιβλίων και ταινιών για το καλοκαίρι.

Στις υπόλοιπες σελίδες οι αναγνώστες μπορούν να βρουν: Κόμικ, σκάκι, θέμα για το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, εξερεύνηση του ήχου στη στήλη της επιστήμης, παιχνίδια, το τελευταίο μέρος του αφιερώματος σε μεγάλες ανακαλύψεις και εφευρέσεις, οδηγίες να φτιάξουν τον δικό τους καταπέλτη!

Επίσης, το «κόκκινο Αερόστατο» γιορτάζοντας τα 20 τεύχη και τα 4 χρόνια κυκλοφορίας του κάνει δώρο σε όλους τους αναγνώστες του ένα θεματικό ευρετήριο των τευχών 1-20.
Ξεχωριστή σημασία να το προμηθευτούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ώστε να μπορούν να ανατρέχουν και να βρίσκουν ιδέες, σκέψεις για διάφορα θέματα…