Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΕΗ-ΠΜΣ: Η Τέχνη και η πρόοδος φτάνουν να βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο

Tην αμέριστη συμπαράστασή τους στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar» απέναντι «στις σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά ερχόμενοι στο θέατρο» δηλώνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ).

Αναφέρουν συγκεριμένα:

«Σε μια εποχή που μας παίρνουν πίσω κάθε εργασιακό και πνευματικό δικαίωμα, που προσπαθούν να τσακίσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στους εργαζόμενους και κάθε ψήγμα πολιτισμού, σπέρνοντας το φόβο και την τρομοκρατία, τέτοια φαινόμενα “σκοταδισμού” παίρνουν σάρκα και οστά ακόμη πιο έντονα, επιβεβαιώνοντας τη “ζούγκλα” του 21ου αιώνα. Μέσα σε μία κοινωνία, λοιπόν, εκ φύσεως άδικη, με μία πολιτική που διαρκώς αναπαράγει σε όλο και μεγαλύτερη έκταση και βάθος την ύφεση, τη φτώχεια και την αντιδραστικότητα, η Τέχνη και η πρόοδος φτάνουν να βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο.

Απαιτούμε να απομακρυνθούν όλοι αυτοί που λειτουργούν ως σύγχρονοι υπερασπιστές μεσαιωνικών αντιλήψεων.

Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ δηλώνουν πως θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους καλλιτέχνες που αγωνιούν για την πορεία που θα έχει η συγκεκριμένη παραγωγή. Οι συντελεστές του “Jesus Christ Superstar” βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μήνυση που κατέθεσε κατά τους ο μητροπολίτης Κυθήρων, αλλά και με το εξίσου αντιδραστικό γεγονός ότι ο θεατρικός επιχειρηματίας της εν λόγω παραγωγής δεν είναι καν δεσμευμένος απέναντί τους, μιας και όλο αυτό το διάστημα -έχοντας κοινό μέτωπο και με όλους τους υπόλοιπους θεατρικούς επιχειρηματίες- αρνείται πεισματικά να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αποτέλεσμα να μπορεί να διακόψει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε παραγωγή χωρίς να έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους του.

Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ θα είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα χρειαστεί βοήθεια και στήριξη απέναντι στη δίκαιη διεκδίκηση αυτών που δικαιούται».

Ο βρυκόλακας των Καλαβρύτων κήρυξε ιερό πόλεμο για το Jesus Christ Superstar