Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΕΗ-ΠΜΣ: Η Τέχνη και η πρόοδος φτάνουν να βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο

Tην αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή τους στους συντε­λε­στές της παρά­στα­σης «Jesus Christ Superstar» απέ­να­ντι «στις σκο­τα­δι­στι­κές και αντι­δρα­στι­κές αντι­λή­ψεις με τις οποί­ες βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι καθη­με­ρι­νά ερχό­με­νοι στο θέα­τρο» δηλώ­νουν με κοι­νή τους ανα­κοί­νω­ση το Σωμα­τείο Ελλή­νων Ηθο­ποιών (ΣΕΗ) και ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος (ΠΜΣ).

Ανα­φέ­ρουν συγκεριμένα:

«Σε μια επο­χή που μας παίρ­νουν πίσω κάθε εργα­σια­κό και πνευ­μα­τι­κό δικαί­ω­μα, που προ­σπα­θούν να τσα­κί­σουν κάθε ίχνος αξιο­πρέ­πειας στους εργα­ζό­με­νους και κάθε ψήγ­μα πολι­τι­σμού, σπέρ­νο­ντας το φόβο και την τρο­μο­κρα­τία, τέτοια φαι­νό­με­να “σκο­τα­δι­σμού” παίρ­νουν σάρ­κα και οστά ακό­μη πιο έντο­να, επι­βε­βαιώ­νο­ντας τη “ζού­γκλα” του 21ου αιώ­να. Μέσα σε μία κοι­νω­νία, λοι­πόν, εκ φύσε­ως άδι­κη, με μία πολι­τι­κή που διαρ­κώς ανα­πα­ρά­γει σε όλο και μεγα­λύ­τε­ρη έκτα­ση και βάθος την ύφε­ση, τη φτώ­χεια και την αντι­δρα­στι­κό­τη­τα, η Τέχνη και η πρό­ο­δος φτά­νουν να βρί­σκο­νται με το πιστό­λι στον κρόταφο.

Απαι­τού­με να απο­μα­κρυν­θούν όλοι αυτοί που λει­τουρ­γούν ως σύγ­χρο­νοι υπε­ρα­σπι­στές μεσαιω­νι­κών αντιλήψεων.

Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ δηλώ­νουν πως θα είναι δίπλα στους εργα­ζό­με­νους καλ­λι­τέ­χνες που αγω­νιούν για την πορεία που θα έχει η συγκε­κρι­μέ­νη παρα­γω­γή. Οι συντε­λε­στές του “Jesus Christ Superstar” βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τη μήνυ­ση που κατέ­θε­σε κατά τους ο μητρο­πο­λί­της Κυθή­ρων, αλλά και με το εξί­σου αντι­δρα­στι­κό γεγο­νός ότι ο θεα­τρι­κός επι­χει­ρη­μα­τί­ας της εν λόγω παρα­γω­γής δεν είναι καν δεσμευ­μέ­νος απέ­να­ντί τους, μιας και όλο αυτό το διά­στη­μα ‑έχο­ντας κοι­νό μέτω­πο και με όλους τους υπό­λοι­πους θεα­τρι­κούς επι­χει­ρη­μα­τί­ες- αρνεί­ται πει­σμα­τι­κά να υπο­γρά­ψει Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας με απο­τέ­λε­σμα να μπο­ρεί να δια­κό­ψει ανά πάσα στιγ­μή οποια­δή­πο­τε παρα­γω­γή χωρίς να έχει καμία υπο­χρέ­ω­ση απέ­να­ντι στους εργα­ζο­μέ­νους του.

Το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ θα είναι δίπλα σε κάθε συνά­δελ­φο που θα χρεια­στεί βοή­θεια και στή­ρι­ξη απέ­να­ντι στη δίκαιη διεκ­δί­κη­ση αυτών που δικαιούται».

Ο βρυ­κό­λα­κας των Καλα­βρύ­των κήρυ­ξε ιερό πόλε­μο για το Jesus Christ Superstar

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο