Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

431 περιστατικά δράσης ακροδεξιών στοιχείων στις Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

  Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Οι Γερμανικές Ένοπλες δυνάμεις διερευνούν 431 περιστατικά που σχετίζονται με την δράση ακροδεξιών στρατιωτικών μέσα στο στράτευμα. Οι έρευνες είναι συνέπεια της περυσινής αποκάλυψης ότι τρία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και ένας ανώτερος αξιωματικός, προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο αριθμός των περιστατικών που ερευνά η γερμανική στρατιωτική δικαιοσύνη και έχουν σχέση με ενέργειες ακροδεξιών στοιχείων στις τάξεις των Γερμανικών Ενόπλων δυνάμεων, ολοένα αυξάνεται.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη γραπτή απάντηση του Υπουργείου Άμυνας μετά από ερώτηση βουλευτών στην Γερμανική βουλή. Στην απάντηση αναφέρεται πως τα περιστατικά από 275 που είχαν καταγραφεί μέχρι την περασμένη άνοιξη έχουν φτάσει τα 431(!), χωρίς να αναφέρoνται λεπτομέρειες για την ακριβή τους δράση, αποδεικνύοντας πόσο σοβαρή είναι η δράση των ακροδεξιών στοιχείων στις Ένοπλες δυνάμεις.

Οι τρεις στρατιωτικοί που τα σχέδια τους αποκαλύφθηκαν πέρυσι είχαν, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές, καταρτίσει λίστες θανάτου με στόχους όπου συμπεριλαμβάνονταν ο Υπουργός δικαιοσύνης και άλλοι ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι. Οι επιθέσεις θα έπρεπε να εκτελεστούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι υποψίες να πέσουν στους μετανάστες.

“Οι κατηγορούμενοι είναι εξαιρετικά ύποπτοι σχεδιασμού αξιόποινων πράξεων βίας εναντίον του κράτους με βάση τις δεξιές εξτρεμιστικές τους πεποιθήσεις”, δήλωνε η εισαγγελική αρχή σε δελτίο τύπου πέρυσι τον Μάιο.

Μετά τις αποκαλύψεις το Υπουργείο Άμυνας δέχθηκε επικρίσεις για την έλλειψη ελέγχου αλλά και πιέσεις να ερευνήσει στα σοβαρά τα ακροδεξιά ρεύματα στις γερμανικές Ένοπλες δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας και η κατάληξη τους έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Από αυτό θα φανεί και η διάθεση του αστικού κόσμου να περιορίσει την δράση των ακροδεξιών, φασιστικών στοιχείων ή θα επακολουθήσει το “κουκούλωμα” που συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτές τις μέρες που είναι νωπές οι μνήμες της απελευθέρωσης του Νταχάου με τις φρικιαστικές εικόνες, αποτέλεσμα της κτηνωδίας του φασισμού, που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάποιοι άλλοι ονειρεύονται την επάνοδο των Ες Ες με παρόμοιες μεθόδους.

Η δράση τους είναι αποτέλεσμα της γενικότερης συντηρητικής, αντιδραστικής στροφής των αστικών κομμάτων που κρατάνε τις εφεδρείες του φασισμού για κάποια κατάλληλη στιγμή που θα τις χρειαστούν για να μετατρέψουν τις κοινωνίες σε καινούργια Νταχάου.

Πηγή είδησης, εφημερίδα “Arbetaren”

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.