Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

46ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή 🎈 3η μέρα: 19 Σεπτέμβρη

🎈  Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα

«Μπράβο στην ΚΝΕ, μπράβο στο ΚΚΕ, είναι μεγάλη τονωτική ανάσα, όχι μόνο για τη νεολαία, αλλά για όλους τους εργαζόμενους»,
«Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να φιμώσουν το ανατρεπτικό μήνυμα που εκπέμπει το ΚΚΕ και και ΚΝΕ, ήθελαν να δείξουν ότι έχουν “παγώσει” όλα, αλλά δεν το κατάφεραν, ήδη ο κόσμος μιλάει για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Σάββατο βράδυ, στην κορύφωση των εκδηλώσεων της ΚΝΕ και πλήθος έχει κατακλύσει τον χώρο του Φεστιβάλ με την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας όλου αυτού του κόσμου.
Όλα τα στιγμιότυπα που εκτυλίσσονται είναι για όλους πρωτόγνωρα. Σε κάθε παρέα -όλοι καθισμένοι στα τραπεζάκια- δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για όλα όσα βλέπουν.

🎈 Ο τεράστιος  χώρος της Πανεπιστημιούπολης γίνεται μικρός, σε αναμονή της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα.
💥 Ήδη -ώρα 19.30 η κεντρική σκηνή είναι ασφυκτικά γεμάτη -τηρώντας όλους του κανόνες ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν επιτρέπεται να μπει άλλος κόσμος.
🔉 🔊  Χρησιμοποιήστε τις 4 γιγαντοοθόνες στους πέριξ χώρους! αναγγέλλεται από τα μεγάφωνα.
🔹           ℹ️     🔻

📺 🖥️ Η εκδήλωση μεταδίδεται απ ευθείας στον 902 -συντονιστείτε!

🎈 🚩 Με την είσοδο της ΚΝΕ στο γήπεδο, με τις σημαίες να ανεμίζουν, από τα μεγάφωνα ακούγεται ο Ύμνος της ΚΝΕ και σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης, την αντίστροφη μέτρηση για την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».
💥 Τα δικά μας τραγούδια, τα «κόκκινα» δίνουν τον τόνο, δίνουν τον ρυθμό στις σημαίες να ανεμίζουν. «Το δέντρο», «Αυτά τα κόκκινα σημάδια», «Η ζωή τραβάει την ανηφόρα», ο «Οδηγητής» και τόσα άλλα, μαζί με τη φωνή του Γιάννη Ρίτσου να απαγγέλλει από το «Καπνισμένο τσουκάλι» δονούν την ατμόσφαιρα στη μεγάλη συγκέντρωση καθώς στο βήμα ανεβαίνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
ℹ️ Δείτε στο βίντεο πάνω την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα και όλη την εκδήλωση την μέρα κορύφωσης του Φεστιβάλ από το livestream

«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», φωνάζει ο κόσμος στην έναρξη της μεγάλης συγκέντρωσης και κάτω από τις μάσκες τα συνθήματα ακούγονται και πάλι δυνατά:
«Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη»,
«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός»,
«Για ανθρώπινη ζωή, μόρφωση, δουλειά, με το ΚΚΕ η νέα η γενιά».
Το μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα του Φεστιβάλ δεν έκαμψαν οι ειδικές συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται φέτος οι εκδηλώσεις του, λόγω της πανδημίας του κορονοιού και της ανάγκης μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του. Εκατοντάδες νέοι και νέες πήραν τη θέση τους στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης, διαμορφώνοντας το «ψηφιδωτό» των συνειδήσεων που δεν υποτάσσονται, όπως παίρνουν τη θέση τους στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.
Από το βήμα του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», αυτού του Φεστιβάλ που το κάνουν ξεχωριστό τόσο οι συνθήκες διεξαγωγής του, όσο και κυρίως το σύνθημά του, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε ν’ “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή», ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.
46ο festival ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ Δημ Κουτσούμπας KNE D Koytsoubas
Κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, στις εργάτριες στα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλειάς, στους υπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές της πόλης, στους μικρομεσαίους αγρότες, στους επιστήμονες, στις γυναίκες και τους άνδρες των λαϊκών οικογενειών, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στην αδάμαστη ελληνική νεολαία, στους απόμαχους της δουλειάς. «Εσείς όλοι, εμείς όλοι και όλες είμαστε η δύναμη!»


PDF Logo

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ