Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις γιορτασμού της επετείου των 46 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό στις 17 Νοέμβρη του 1973.

Και φέτος πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου και τα θύματα της χούντας, με στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο της εξέγερσης και την καγκελόπορτα που την γκρέμισε το τανκ.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που και φέτος έδωσαν τον τόνο στην μεγάλη πορεία και έστειλαν μήνυμα καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ που βάζουν σε κίνδυνο το λαό.

💥 Στη μεγάλη πορεία συμμετείχαν και νέοι στρατευμένοι, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με θερμά χειροκροτήματα και το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».


Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Σε δήλωση που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, τόνισε: «Διδασκόμαστε απ’ την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο, για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, το σοσιαλισμό».