Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Πλήθος κόσμου τιμά τον ηρωικό ξεσηκωμό του ’73 – Την Κυριακή η αντιμπεριαλιστική διαδήλωση

Πλήθος κόσμου συρρέει στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει τον ηρωικό ξεσηκωμό του 1973, τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και τα θύματα της χούντας.

Οι πύλες του ιστορικού κτιρίου της Πατησίων έχουν ανοίξει από το πρωί στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού, ο οποίος θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή.

Τα συνθήματα «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» κοσμούν και πάλι την πύλη του ιδρύματος, αναδεικνύοντας τα ιδιαιτέρως επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συνεχώς στο μνημείο αλλά και στην πύλη που έριξαν οι ερπύστριες κατατίθενται λουλούδια και στεφάνια, από μαζικούς φορείς, μαθητές σχολείων, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, εργαζόμενους, νέους αλλά και μεγαλύτερους που προσέρχονται στο χώρο. Τα συνθήματα που ακούγονται από τα μεγάφωνα είναι συνεχή. «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές, το άσυλο θα μείνει στους φοιτητές».

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από το πρωί βρέθηκαν στο χώρο, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη», τον «Οδηγητή», την ανακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Ατέχνως click