Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

5ος λογοτεχνικός διαγωνισμός στη μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη

Οι ρίζες καταγωγής του Αντώνη Σαμαράκη [1] “ακουμπούν” στο Μορφοβούνι, ένα όμορφο χωριό στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα. Ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή, για ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό, κατάγονται και ζουν εκεί, να θεσπίσουν ένα διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό με το όνομα του σημαντικού Έλληνα πεζογράφου, του οποίου το έργο χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.
Ο ίδιος, στο άκουσμα αυτής της πρωτοβουλίας το έτος 2000, δήλωσε τη χαρά και την υποστήριξή του. Παραβρέθηκε στην πρώτη τελετή απονομής βραβείων και φύτεψε έναν πλάτανο στην κεντρική πλατεία του χωριού.Αντώνης Σαμαράκης

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, προκήρυξε φέτος τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης». Ο Διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους γράφουν στην Ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας, αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 40ο έτος. Οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν με ένα (και μόνο) αδημοσίευτο διήγημα, 2.000 – 2.500 λέξεων.
✔️  Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι: «Εξεγέρσεις και Επαναστάσεις».

Αντώνης ΣαμαράκηςΤα υποβληθέντα διηγήματα θα αναγνωστούν από κριτική επιτροπή και στα τρία πρώτα που θα διακριθούν θα απονεμηθεί αντίγραφο, ειδικά σχεδιασμένου εικαστικού έργου, φιλοτεχνημένου από τον αείμνηστο ζωγράφο Παντελή Σαμπαλιώτη.
Επίσης κάθε βραβείο συνοδεύεται με τριήμερη φιλοξενία στη λίμνη Πλαστήρα για δύο άτομα.
Στους υπόλοιπους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό και δώρα του Δήμου.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί το 2021 από γνωστό εκδοτικό οίκο.
Οι προηγούμενες κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

ℹ️  Τα έργα μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και για κάθε διευκρινιστική ερώτηση μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού: [email protected] ή στo τηλέφωνο 24413.52208.


|> [1]

Αντώνης Σαμαράκης Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου