Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – “ΟΔΗΓΗΤΗ” _Θ. Κωτσαντής: Στις 9 Ιούνη «ρίξ’ το» ΚΚΕ για να τιμωρήσεις όσους σου κλέβουν τα όνειρα και το μέλλον

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ “Οδηγητή”:Άνοιξαν οι πύλες στα Ιλίσια – Σήμερα η πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Κωτσαντή video _ΦΩΤΟ

Με το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ, στην πρωτοπορία» υποδέχτηκαν οι νέοι και οι νέες στο βήμα της πολιτικής συγκέντρωσης τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, σ’ ένα αντάμωμα στον χώρο που το Φεστιβάλ έχει γράψει τη δική του ιστορία και γιορτάζει, σ’ ένα αντάμωμα των ΚΝιτών της δεκαετίας του ’90 και του 2000 με τα παιδιά που σήμερα παίρνουν τη σκυτάλη κι ανεμίζουν τα κόκκινα λάβαρα…

Παραθέτουμε την ομιλία του:

Καλώς ανταμώσαμε αυτή την όμορφη βραδιά, εδώ στην Πανεπιστημιούπολη, σε έναν χώρο που έχει συνδεθεί με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”.

Εδώ κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του από το 1997 μέχρι και το 2008. Τότε που το Φεστιβάλ μας έριχνε κόκκινο στη νύχτα της αντεπανάστασης και της υποχώρησης του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, έριχνε λάδι στη φωτιά των αγώνων της νεολαίας.

Μιας νεολαίας που ζητάει πιο πολλά απ’ όσα έχει ζήσει, πιο πολλά απ’ όσα μπορεί να της προσφέρει το σάπιο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Μιας νεολαίας που παλεύει να αλλάξει τον κόσμο για να ζήσει όπως της αξίζει, όπως ταιριάζει στην εποχή μας.

Σε αυτόν τον χώρο ανταμώσαμε ξανά μέσα στην πανδημία το 2020, τότε που μείναμε δυνατοί και με ευρηματικότητα κρατήσαμε το Φεστιβάλ ζωντανό κόντρα στον πιο επικίνδυνο ιό που είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός!

Φέτος… συμπληρώνοντας 50 χρόνια ζωής, διατηρώντας τη νεανική του ορμή και την επαναστατική του ταυτότητα, ανανεώνοντας τη σχέση του με τις νεότερες γενιές και την πρωτοπόρα καλλιτεχνική δημιουργία, το Φεστιβάλ μας ανοίγει τα πανιά του για να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα…

 • Για να χτίσει νέες κόκκινες πολιτείες με την εθελοντική προσφορά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ.
 • Για να δημιουργήσει εικόνες από την αυριανή ευτυχία του κόσμου μέχρι αυτός ο κόσμος να γίνει πραγματικότητα.
 • Για να συναντηθεί με χιλιάδες νέους και νέες που ψάχνουν διέξοδο στα αδιέξοδα του συστήματος, δείχνοντάς τους τον δρόμο και τον τρόπο να παλέψουν, να γνωρίσουν την ομορφιά του συλλογικού οργανωμένου αγώνα μέσα στις γραμμές της ΚΝΕ.

 

Γιορτάζουμε τα 50χρονα του Φεστιβάλ συνεχίζοντας να γράφουμε ιστορία και να αλλάζουμε τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός και όχι η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

 

Ζούμε την κάθε στιγμή, παλεύουμε την κάθε μάχη ώστε ο λαός μας να βγαίνει όρθιος και χαμογελαστός, να βγαίνει νικητής.

Έτσι και στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη ο λαός μας μπορεί να χαμογελάσει!

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για να δυναμώσει η ελπίδα, που βρίσκεται στν δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!

Να φάει ένα γερό χαστούκι η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους!

Να κοντύνουμε πολύ το 41% της ΝΔ, να της κοπεί η φόρα και η αλαζονεία. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Και η φόρα της κυβέρνησης κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου της πολιτικής της, του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που ήταν αντίπαλος της ΕΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Του μόνου κόμματος που πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Σε κάθε νέο και νέα, σε όποιον σκέφτεται “αν πάω, θα ψηφίσω ΚΚΕ”, του λέμε: Άσε το “αν” γιατί από σένα θα κριθεί το αποτέλεσμα! “Ρίξ’ το” ΚΚΕ για να τιμωρήσεις όσους σου κλέβουν τα όνειρα και το μέλλον. Με ψήφο στο ΚΚΕ μπορείς να εκφράσεις αυτά που νιώθεις, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας. Το σιχτίρισμα δεν αρκεί αν δεν γίνει πολιτική τιμωρία, αν σκορπίσει σε ανέξοδες κατευθύνσεις, στην αποχή.

Κάν’ το όπως οι φοιτητές που ανέδειξαν για 3η συνεχόμενη χρονιά την “Πανσπουδαστική” 1η δύναμη στα Πανεπιστήμια.

Κι άσε την κυβέρνηση και την ΔΑΠ να κλαίνε και να οδύρονται!

Όσο κι αν μετέθεσαν την ημερομηνία των εκλογών μακριά από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και κοντά στην εξεταστική, όσους μηχανισμούς πιέσεων και εξαγοράς κι αν διαθέτουν, όσα αποτελέσματα και αν μαγειρέψουν, το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης κάλπης της νεολαίας καταγράφηκε, το πραγματικό μήνυμα των φοιτητών στάλθηκε!

Και είναι μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για ένα Πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Είναι μήνυμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Και αυτό το μήνυμα μπορεί να ακουστεί πιο δυνατά, το χαστούκι στην κυβέρνηση να πονέσει διπλά, με ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη!

Γιατί αυτό που απέδειξαν και οι φοιτητές είναι ότι υπάρχει αντίπαλο δέος στην εγκληματική πολιτική!

Υπάρχει νεύρο και παλμός σε εκατοντάδες εστίες αντίστασης σε όλη την Ελλάδα!

Υπάρχουν αποδείξεις ότι

Ο λαός και η νεολαία
ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ
ξέρουν να παλεύουν και να νικάνε!

 • Το είδαμε στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για να μη ζήσουμε “νέα Τέμπη”, για να καταδικαστούν οι Οδηγίες της ΕΕ και η πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια των μεταφορών για τα κέρδη των εταιρειών.
 • Το είδαμε στον αγώνα των φοιτητών και των μαθητών που κουρέλιασαν τον νόμο της ΝΔ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τότε που η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έπαιρνε τα συγχαρητήρια της Κομισιόν για την απελευθέρωση της αγοράς πτυχίων. Τότε που προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι δίκαιο να μπαίνεις στην Ιατρική όχι με 19.000 μόρια, αλλά με 9.000 αν έχεις να πληρώσεις 19.000 ευρώ για δίδακτρα το χρόνο!
 • Το είδαμε στα μπλόκα της αγροτιάς που κατέκλυσαν την Ελλάδα, μέχρι και τις Βρυξέλλες, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ που τους ξεκληρίζει.
 • Το βλέπουμε στα εργοτάξια του Μετρό στην Αττική, όπου οι οικοδόμοι και οι μηχανικοί απεργούν για 13 μέρες και συνεχίζουν για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας.
 • Το βλέπουμε στους μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ, στους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, στους λιμενεργάτες της COSCO, στους ντελιβεράδες της “e-food”, εκεί που οι εργάτες βάζουν κάτω οικονομικά μεγαθήρια, κόντρα στο κράτος και στην πολιτική στήριξης της κερδοφορίας των ομίλων.
 • Το βλέπουμε στις κινητοποιήσεις για να σπάσει ο φαύλος κύκλος των γυναικοκτονιών, των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών, για να υπάρξει πραγματική ασπίδα κοινωνικής προστασίας, να σταματήσει να θεωρείται κόστος η στήριξη των κακοποιημένων γυναικών.
 • Το βλέπουμε όταν ο λαός μας πάλεψε στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες, υπερασπίστηκε το βιος του, τη ζωή του, κόντρα στο εχθρικό κράτος.
 • Το βλέπουμε έξω από τις πόρτες των σπιτιών που πλειστηριάζονται και οι κομμουνιστές μαζί με τις γειτονιές σώζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων κόντρα στα “κοράκια” των τραπεζών.
 • Το βλέπουμε στα νοσοκομεία με τα ράντζα και τις λίστες της ντροπής -3.000 παιδάκια να περιμένουν για χειρουργείο- εκεί που οι υγειονομικοί παλεύουν ενάντια στο σχέδιο πλήρους εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ ακόμα και της αιμοδοσίας (!), ενάντια στον τιμοκατάλογο που βάζουν στη ζωή, ενάντια και στην κυβερνητική αναλγησία που τους σέρνει στα δικαστήρια γιατί διεκδικούν τα αυτονόητα!
 • Το βλέπουμε εκεί που καθημερινά δίνεται μια αναμέτρηση με την αδικία, εκεί που μια γροθιά υψώνεται μέσα από τα χαλάσματα!

 

Εκεί που οι φοιτητές των αμερικανικών Πανεπιστημίων φωνάζουν για “λευτεριά στην Παλαιστίνη”, για να πάψει κάθε συνεργασία των ιδρυμάτων τους με το δολοφονικό Ισραήλ, αψηφώντας την άγρια καταστολή και το κυνήγι μαγισσών του “δημοκρατικού” Μπάιντεν!

 • Εκεί που νέοι στρατευμένοι, μόνιμοι αξιωματικοί και έναν ολόκληρος λαός δηλώνει εκκωφαντικά την εναντίωσή του στη συμμετοχή της Ελλάδας σε 2 πολέμους, στη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

 

Γιατί εμείς δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνένοχοι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που μετρά ήδη 36.000 νεκρούς.

 • Γιατί εμείς δεν χειροκροτάμε τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, όπως κάνει η ΝΔ, συνεχίζοντας μάλιστα τη στρατιωτική συνεργασία μαζί του την ώρα που βομβαρδίζει αμάχους στη Ράφα.
 • Εμείς δεν δεχόμαστε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

 

Πρόσφατα οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ ενέκριναν τη χρήση ΝΑΤΟικών όπλων σε ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία κλιμακώνοντας κατακόρυφα την ιμπεριαλιστική σύγκρουση, με κίνδυνο γενικού ολοκαυτώματος!

Η Αλεξανδρούπολη, όλα τα λιμάνια και οι βάσεις της χώρας βρίσκονται στην υπηρεσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, η φρεγάτα “Ύδρα” βρίσκεται στο “στόμα του λύκου”, στην Ερυθρά Θάλασσα, για να προασπίζεται τα συμφέροντα των εφοπλιστών, με κόστος μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και τροφοδοτεί την προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Οι ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζουν τις προκλήσεις! Αυτό είναι το ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών και μηχανή πολέμου!

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφράσει την αντίθεση του λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή!

Και στις 9 του Ιούνη να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Σε αυτούς τους αγώνες θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να ψηφίζουν μαζί με την ΝΔ αντιδραστικά νομοσχέδια, να διαγωνίζονται στην υποκρισία και στο ποιος είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος των λόμπι της ΕΕ.

Την επόμενη μέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική, σταθερή και υπολογίσιμη, εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση όλων των άλλων κομμάτων.

Αυτό είναι που φοβούνται.

Όμως αν νομίζουν ότι θα μαντρώσουν τους εργάτες, στέλνοντας η μεγαλοεργοδοσία επιστολές που υμνούν την ΕΕ, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας, είναι βαθιά γελασμένοι. Ούτε είμαστε ούτε ζούμε το ίδιο με τους εργοδότες για να ψηφίζουμε τα ίδια κόμματα. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους κόμμα και έχουν συμφέρον να το σηκώσουν ακόμα πιο ψηλά.

Αν νομίζουν ότι θα αποτρέψουν την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ με το προκλητικό “θάψιμο” της δράσης του, με τη διαστρέβλωση των θέσεών του, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Όλους εμάς που είμαστε η φωνή του ΚΚΕ και μπορούμε να φτάσουμε σε κάθε αμφιθέατρο, σχολείο, χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Αν νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν τα κόμματα της ΕΕ με τους γελοίους καυγάδες τους για το ποιος θα μας φέρει “πιο κοντά στην Ευρώπη”, τους λέμε να γυρίσουν πλευρό!

Αυτοί θέλουν να μας φέρουν “πιο κοντά” στην ΕΕ του πολέμου, που έχει δώσει ήδη εξοπλισμούς αξίας 100 δισ. ευρώ στο καθεστώς του Ζελένσκι. Που αποφάσισε τη μετατροπή της οικονομίας της σε “πολεμική οικονομία” και δαπανά 240 δισ. για εξοπλισμούς κάθε χρόνο, ενώ για τις δικές μας ανάγκες “δεν υπάρχουν λεφτά”.

Αυτοί θέλουν να μας φέρουν πιο κοντά στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς. Από τους 19 ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων που εκλέχθηκαν στις προηγούμενες ευρωεκλογές 4 κατηγορούνται για σκάνδαλα και 9 άλλαξαν κόμμα!

Αυτοί θέλουν να μας φέρουν πιο κοντά στην ΕΕ της εκμετάλλευσης, της 13ωρης δουλειάς και των συμβολαίων μηδενικών ωρών. Των 95 εκατομμυρίων φτωχών, των 16 εκατομμυρίων ανέργων και των 5 εκατομμυρίων αστέγων. Της καταστολής, των τρομονόμων και του φακελώματος. Των χιλιάδων πνιγμένων προσφύγων στη Μεσόγειο και των εκατομμυρίων εγκλωβισμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτοί θέλουν να μας φέρουν πιο κοντά στην ΕΕ
που είναι ο βασικός εμπρηστής της ακρίβειας και όχι ο πυροσβέστης.

Ο Μητσοτάκης μάλιστα έστειλε και επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν για να μαλώσει τις πολυεθνικές που κερδοσκοπούν!

Μα καλά, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Καλύτερα να ‘στελνε επιστολή στον Άη Βασίλη γιατί αυτός τουλάχιστον δεν υπάρχει! Ενώ η ΕΕ υπάρχει για να υπηρετεί τα μονοπώλια!

 • Είναι δυνατόν η ΕΕ να στραφεί απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό; Είναι δυνατόν να θέσει περιορισμούς στην απόλυτη ελευθερία των πολυεθνικών να κινούνται όπως τους αρέσει μέσα στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά; Μα για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε!
 • Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν χάνουν ευκαιρία να ξεπλένουν την ΕΕ για την ακρίβεια, μιλώντας αποκλειστικά για “ακρίβεια Μητσοτάκη”!

 

Ο πληθωρισμός εδώ, είναι -λένε- πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ! Για τον ίδιο τον μέσο όρο, που είναι από μόνος του εφιαλτικός και έχει βγάλει στον δρόμο σχεδόν όλους τους λαούς της Ευρώπης, δεν βγάζουν άχνα!

Και πώς να βγάλουν, όταν είναι συνυπεύθυνοι για όλους τους παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα της ακρίβειας.

Από τους παγωμένους μισθούς για να επιτυγχάνεται η ανταγωνιστικότητα, μέχρι τους υπέρογκους φόρους για να βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα -3,2 δισ. μόνο για το 1ο τετράμηνο του 2024- και από τα χρηματιστήρια της Ενέργειας, μέχρι την γκριζοπράσινη μετάβαση με τα “πράσινα” χαράτσια, από την ΚΑΠ που εκτοξεύει τις τιμές από το χωράφι στο ράφι, μέχρι τα τεράστια πακέτα για τους πολεμικούς εξοπλισμούς…

Με δυο λόγια, συμφωνούν όλοι τους με την ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος, της οποίας φυσιολογικό σύμπτωμα και όχι παρέκκλιση είναι η ακρίβεια, δηλαδή η αδυναμία της εργατικής τάξης να απολαύσει τα αγαθά που η ίδια παράγει.

Άλλωστε, την ώρα που τα νοικοκυριά δοκιμάζονται, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι τροφίμων σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών πίσω από το άλλο.

11 δισ. ο τζίρος των σούπερ μάρκετ, 4 δισ. τα καθαρά κέρδη των τραπεζών πέρσι. Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου έσπασε τις προηγούμενες μέρες ρεκόρ 13 ετών. Από την αρχή του 2024 οι μετοχές κερδίζουν πάνω από 12 δισ. ευρώ.

Το ΚΚΕ λέει μια απλή αλήθεια. Ότι για να κερδίσει έστω μια ανακούφιση σήμερα ο λαός, πρέπει να χάσει από τα κέρδη του το κεφάλαιο, πρέπει να υποστεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Και επειδή όπως λένε και οι ίδιοι “μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν”, τους λέμε ότι δεν χρειάζονται μαγικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορολογήσουν τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Να σταματήσουν οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει. Να σταματήσει η χώρα να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, αλλά τη συμμετοχή της σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

 

Είναι πλέον φανερό ότι πίσω από κάθε έγκλημα, πίσω από κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται μια απόφαση της ΕΕ που έχουν συνδιαμορφώσει και ψηφίσει όλα τα κόμματα του συστήματος.

 • Το 90% των νόμων που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι Κατευθύνσεις και Οδηγίες της ΕΕ.
 • Στην Ευρωβουλή το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τη ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά στο 75%, ο Βελόπουλος στο 55%!

 

Δηλαδή ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Αριστερά – Ελληνική Λύση και σου βγαίνει από 55 έως 93% Μητσοτάκης! Για τέτοια ταύτιση μιλάμε!

Αυτοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ασκήσουν πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Προτιμάνε να καυγαδίζουν για κάθε απίθανο θέμα, να βγάζουν βίντεο στο ΤikΤok για τα παπούτσια του ενός και τα κότερα του άλλου, για το αν είναι γουρλής ο Μητσοτάκης.

Διαφημίζουν υποψήφιους celebrities και τηλεπαρουσιαστές που δεν έχουν καμία ιδέα για το πώς ζει ο μέσος εργαζόμενος. Αν δεν θέλουμε η ζωή μας να γίνει ριάλιτι επιβίωσης, ρίχνουμε μαύρο στα κόμματα των celebrities και των χειροκροτητών της ΕΕ.

Και όλα αυτά για να κρύψουν ότι όπως ταυτίζονται στις ψηφοφορίες, έτσι ταυτίζονται και στην προσπάθεια να ξεπλύνουν την ΕΕ.

Όμως τα παραμύθια που πουλούσαν, χρεοκόπησαν. Το πραγματικό, αποκρουστικό της πρόσωπο έχει αποκαλυφθεί.

Τα χρυσά κουτάλια που τάζανε στον λαό βγήκαν πλαστικά.

Οι πολλές και καλές δουλειές έγιναν 13ωρα ή 4ωρα με μισθό-χαρτζιλίκι.

Η διαρκής ειρήνη στην Ευρώπη θάφτηκε στα χαρακώματα της Ουκρανίας και πιο πριν στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Η ΕΕ των λεφτόδεντρων υπάρχει μόνο για το κεφάλαιο που απολαμβάνει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις, έργα και χρηματοδοτήσεις, βγαλμένα από τις τσέπες των ευρωπαϊκών λαών, που πληρώνουν το 95% των φόρων. Τα μαζεύουν από όλους εμάς και τα δίνουν στους λίγους και ισχυρούς! Όπως τα 700 δισ. του Ταμείου Ανάπτυξης που το 86% των χρημάτων πάνε στο 0,01% των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Για τον λαό μένουν οι φόροι για να πιάνονται τα πλεονάσματα, τα χρέη και τα δάνεια, τα μνημόνια και τα 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάπτυξης.

Η ΕΕ του “Erasmus”, όπου ταξιδεύουμε και εργαζόμαστε ελεύθερα μόνο με την ταυτότητά μας, ήταν το τυράκι στη φάκα, για να συμβιβαστούμε με την πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα να ζήσουμε και να εργαστούμε αξιοπρεπώς στη χώρα μας, που μας εξωθεί να αναζητούμε δουλειά από χώρα σε χώρα, να γινόμαστε φθηνό και αναλώσιμο δυναμικό για το κεφάλαιο.

Όσο για την ελευθερία αυτή, σταματά μπροστά σε νέα τείχη που υψώθηκαν για τους ξεριζωμένους. Σε νέα οικονομικά τείχη που υψώθηκαν για να αποκλείεται η πλειοψηφία του λαού από την πρόσβαση στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στις διακοπές, στις σπουδές, στην περίθαλψη. Πλέον πέρα απ’ την ταυτότητα, χρειάζεσαι και γεμάτο πορτοφόλι για να σπουδάσεις ή να γιατρευτείς.

Γιατί τελικά η ΕΕ δεν ήταν ποτέ μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών, με σκοπό την κοινή τους ευημερία. Ήταν μια ένωση των λόμπι, των μονοπωλίων, μια φυλακή των λαών!

Το ΚΚΕ, κόντρα στο ρεύμα, είπε την αλήθεια στον λαό. Όταν όλοι τους λιβάνιζαν την ΕΕ ή καλούσαν σε αγώνα για τη “διόρθωσή” της.

Είναι εξοργιστικό ότι το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα.

Η ΝΔ ζητάει την ψήφο μας για να συνεχίσει “σταθερά” στον ίδιο δρόμο της ακρίβειας, των παγωμένων μισθών, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της πολεμικής εμπλοκής, που φέρνει μόνο περιπέτειες για τον λαό και τη νεολαία. Θέλει να δώσουμε το “πράσινο φως” για να συνεχίσει με νέα ορμή, να εξαπολύσει κανονική επιδρομή στα δικαιώματά μας.

Υπόσχεται ότι θα διαπραγματευθεί για εμάς στην ΕΕ. Λέει ψέματα.

Το μόνο που διεκδίκησε η ΝΔ αυτή την 5ετία ήταν να αφαιρεθούν τα ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάπτυξης για να προστεθούν παχυλές επιδοτήσεις στους επενδυτές. Να αυξηθούν οι πολεμικές δαπάνες και να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος.

Το μόνο που θα διαπραγματευθεί την επόμενη 5ετία είναι μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία των πολέμων και των χρηματοδοτήσεων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από κοντά και το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ των 3 μνημονίων, των σκανδάλων, του Qatargate, της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Τώρα υπόσχεται να “διώξει τη Δεξιά” όταν έχει συγκυβερνήσει 2 φορές μαζί της και έχει στελεχώσει το μισό της Υπουργικό Συμβούλιο, όταν έχει υπερψηφίσει στη Βουλή το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ.

Έφτασε να καταψηφίζει στη ΓΣΕΕ την απεργία για τα Τέμπη και να μην καταθέτει ούτε πόρισμα στη Βουλή για την απόδοση ευθυνών!

Έφτασε να ζητά την αναθεώρηση του άρθρου 16 για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με ό,τι έχει απομείνει από δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Έφτασε να χειροκροτεί τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, αρκεί να έχουν χαμηλό αντίτιμο.

Το ΠΑΣΟΚ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ
δεν απειλούν, αλλά συμπληρώνουν το 41% της ΝΔ.

Τι να πούμε για τον επιδειξιομανή, αριστερό εφοπλιστή, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξ Αμερικής που συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ένγκελς, τον θεμελιωτή του επιστημονικού κομμουνισμού;

Τόσο επιδειξιομανή που διαφημίζει το σπίτι του αξίας 2 εκατομμυρίων στο Κολωνάκι, την ώρα που η πλειοψηφία της νεολαίας ζει σε μια τρύπα με υγρασία.

Τόσο “αριστερό” που θεωρεί το κεφάλαιο “εργαλείο μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων”!

Τόσο εφοπλιστή που δεν αγγίζει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και ζητά μάλιστα να φορολογούνται οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 9% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ και να μειωθεί η φορολογία του κεφαλαίου από 22 σε 17%.

Τόσο Αμερικανό που θεωρεί το ΝΑΤΟ “ιερή αμυντική συμμαχία”.

Με τον Ένγκελς πάλι, καμία σχέση! Ο Ένγκελς πάλεψε για την ανατροπή του αστικού κράτους, ο Κασσελάκης από την άλλη για “να εφαρμόσει όσα έμαθε από την επιχειρηματική του σταδιοδρομία στο ελληνικό κράτος”!

Ξέρετε, μπορούμε να ανεχθούμε πολλά!

Αυτό όμως που δεν αντέχεται με τίποτα είναι να ασελγεί πάνω στους τιμημένους νεκρούς και ήρωες του λαού μας.

Να βρωμίζει τον Νίκο Μπελογιάννη που τον δολοφόνησε αυτή η “ιερή συμμαχία” και που ο ίδιος πάλευε ενάντιά της! Τον ενημερώνουμε ότι ο Νίκος Μπελογιάννης αφιέρωσε τη ζωή του για να ξημερώσει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, ο σοσιαλισμός. Αυτός ο σοσιαλισμός που ο Κασσελάκης δηλώνει πως είναι παρωχημένος, μαζί με το πόσο στερεοτυπικό είναι να μιλάμε για καπιταλιστές, πόσο δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το κεφάλαιο.

Όμως αυτά αντιπάλεψε ο Μπελογιάννης σε όλη του τη ζωή! Και για αυτό “Ο Μπελογιάννης ζει μες στην καρδιά μας, ο Μπελογιάννης ζει πα στις κορφές, ο Μπελογιάννης ζει κι είναι κοντά μας, στων τραγουδιών τις λεύτερες στροφές”.

Αυτό που επίσης δεν αντέχεται με τίποτα είναι
να πάει ο Κασσελάκης
στη μαρτυρική Παλαιστίνη, για να κάνει προεκλογικό ντεκόρ
το δράμα της ισραηλινής θηριωδίας. Ντροπή και αίσχος!
Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για τη βρουν αυτοί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απογείωσε τη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ και τον Μπίμπι.

 • Αρνήθηκε να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα ΝΑΤΟικά κόμματα αναγνώρισε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Οκτώβρη το “δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, δίνοντας “πράσινο φως” στη γενοκτονία!
 • Και μετά απ΄ όλα αυτά, τώρα καλεί την ΕΕ να “ορθώσει ανάστημα” για την Παλαιστίνη, λες και δεν είναι αυτή η ΕΕ που χρηματοδοτεί με 1,3 δισ. ευρώ τον στρατό του Ισραήλ!

 

Τα ΝΑΤΟικά και ευρωενωσιακά
διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημερινά.

 • Από τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών που έγινε για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στη φυλακή του ΝΑΤΟ και όπως αποδείχθηκε δεν είχε σκοπό να αντιμετωπίσει αλυτρωτισμούς, μέχρι την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, τη στήριξη στον πόλεμο στην Ουκρανία, τα χειροκροτήματα στους ναζί του Τάγματος Αζόφ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει πλευρά.
 • Και τα στελέχη που αποτελούν σήμερα τη Νέα Αριστερά είναι συνένοχοι σε όλα αυτά.
 • Οι “Κασσελάκηδες” είναι και δικό τους δημιούργημα, αφού τόσα χρόνια “επένδυσαν” κι αυτοί στη λογική του μικρότερου κακού, στην αναζήτηση “σωτήρα”.

Ούτε νέα λοιπόν ούτε αριστερά.

Είναι οι παλιοί υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που έκλεψαν 37 δισ. από τον λαό για το πλεόνασμα, που κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό με τον ν. Βρούτση – Αχτσιόγλου, που πετσόκοψαν τις συντάξεις με τον ν. Κατρούγκαλου, που έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που απογείωσαν τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Που ψήφισαν το 50% των νόμων του Μητσοτάκη και συμμετείχαν στη συγκάλυψη των Τεμπών για να μη βγουν τα δικά τους άπλυτα στη φόρα.

Τώρα ξαναζεσταίνουν την ξινισμένη σούπα μιας δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης όπου τα κέρδη των καπιταλιστών θα μπορούν τάχα να συνυπάρχουν με τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ξεπλένοντας ταυτόχρονα την ΕΕ της φτώχειας και του πολέμου.

Πλέον όμως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αυταπάτες και νέες απογοητεύσεις!

Για αυτό και δεν μπορεί καμία λαϊκή ψήφος να σκορπίσει σε ακροδεξιούς, δημαγωγούς κομπογιαννίτες όπως ο Βελόπουλος που ψήφισε το 1ο μνημόνιο και την ΚΑΠ, που στήριξε την αποστολή όπλων στον Ζελένσκι.

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα σόου στη Βουλή της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δηλώνει παρούσα στην αντιλαϊκή πολιτική και είναι μονίμως απούσα από τις διεκδικήσεις του λαού.

Καμία άσπρη μέρα δεν θα δει η νεολαία με το ΜέΡΑ25, το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής 2025 δηλαδή, ένα κόμμα που υποσχόταν τη φιλολαϊκή διόρθωση της ΕΕ μέχρι το 2025 αλλιώς, όπως έλεγε ο Βαρουφάκης, το ’25 θα αυτοδιαλυόταν!

Βέβαια, ο ίδιος έχει πει πολλά μαργαριτάρια! Από το “πουλήστε τον ΟΣΕ έστω και με 1 ευρώ” μέχρι ότι για την Παλαιστίνη “η λύση των δύο κρατών είναι πλέον ανέφικτη και, έτσι, η βέλτιστη λύση τώρα πια είναι ένα ενιαίο κράτος…” κόντρα στη θέληση των ίδιων των Παλαιστινίων!

 

Στις 9 Ιούνη ο καθένας και η καθεμιά καλείται να τα βάλει κάτω και να διαλέξει.

Οι επιλογές, σε τελική ανάλυση, είναι δύο: Ή δίνουμε έγκριση και ανοχή στη βάρβαρη πολιτική τους ή δηλώνουμε “Φτάνει, ως εδώ”!

Έγκριση είναι η ψήφος είτε στην κυβέρνηση της ΝΔ είτε στη συναινετική αντιπολίτευση των κομμάτων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Έγκριση είναι και η αποχή που δεν στέλνει μήνυμα καταδίκης, αλλά θα μεταφραστεί ως ανοχή στη βάρβαρη πολιτική.

Γιατί ό,τι και αν νομίζει ο καθένας ότι δηλώνει με την αποχή, το βράδυ της 9ης Ιούνη το αποτέλεσμα θα βγει, τα ποσοστά των κομμάτων και οι ευρωβουλευτές θα μοιραστούν κανονικά, όσοι κι αν έχουν ψηφίσει. Ο Μητσοτάκης το 41% το πήρε με 50% αποχή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να εφαρμόσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα.

Όσοι νέοι “δεν ασχολούνται με την πολιτική”, ας σκεφτούν πως η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ ασχολείται μαζί τους και τους μαυρίζει τη ζωή. Η αλήθεια είναι ότι κάθε νέο τον απασχολεί ότι η μόρφωση γίνεται ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα. Τον απασχολεί ότι δουλεύει με όρους γαλέρας. Τον εξοργίζουν οι εικόνες με τα δολοφονημένα παιδιά της Παλαιστίνης. Τον συγκλόνισε το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτή η οργή μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το σύστημα
μόνο αν συναντηθεί με το ΚΚΕ
σήμερα στην κάλπη και αύριο στη συλλογική διεκδίκηση.

 • Γιατί η αποχή δεν έχει φωνή να φωνάξει για την ασφάλεια στα τρένα!
 • Δεν έχει χέρια να ξελασπώσει τα σπίτια από τις πλημμύρες!
 • Δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει τα ΝΑΤΟικά τρένα, να σταθεί ενάντια στα πολεμικά σχέδια!
 • Δεν θα φράξει τον δρόμο στους φασίστες!
 • Δεν θα βρεθεί στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών!

Αντίθετα σε όλα αυτά
θα είναι οι κομμουνιστές!

Για αυτό:

 • Χτυπάμε το σύστημα εκεί που πονά.
 • Με πιο δυνατό ΚΚΕ ψηφίζεις αγωνιστικά, αντισυστημικά, αντιπολεμικά, δίνεις κλωτσιά στον φασισμό και την ακροδεξιά.
 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ που είναι ο πραγματικός αντίπαλος του φασισμού, της ακροδεξιάς και του συστήματος που τα γεννά. Αντίπαλοί τους δεν είναι όσοι υπερασπίζονται την ΕΕ του αντικομμουνισμού και των ακροδεξιών κυβερνήσεων, όσοι κυβερνούν ή συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά, όσοι υιοθετούν τη θεωρία των 2 άκρων και την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, όσοι άφησαν ελεύθερο τον αρχιναζί Μιχαλολιάκο και ψαρεύουν ψήφους στον βούρκο του Κασιδιάρη.
 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να αφήσουμε πίσω, στο περιθώριο όλους αυτούς τους ακροδεξιούς κομπογιαννίτες και χριστιανέμπορους, για να ξεβρωμίσουμε τα σχολεία και τις γειτονιές από τους ναζί.

Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για όλα.

 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια.
 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.
 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ ενάντια στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας.
 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ και απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αναγνωρίσει η χώρα μας το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.
 • Ψηφίζουμε γιατί δεν ανεχόμαστε να θαλασσοπνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες και να ξεβράζονται κορμιά μικρών παιδιών στις ακτές μας.
 • Ψηφίζουμε για τα ψέματα που είπαν όλοι τους για την ΕΕ και για τις αλήθειες που είπε το ΚΚΕ.
 • Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί έχει πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά του χέρια, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
 • Ψηφίζουμε για να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι πρόθυμους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, κλακαδόρους των συμφερόντων και των λόμπι.
 • Ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε, όπως κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε και για να είμαστε πιο δυνατοί να αγωνιστούμε από εδώ και πέρα.
 • Πάμε, λοιπόν, στις 7 μέρες που έμειναν να φέρουμε τα πάνω – κάτω.
 • Με ΚΚΕ για άλλη μια φορά 3ο κόμμα στην Αττική με διψήφια και αυξημένα ποσοστά για να πλατύνει το κόκκινο ρήγμα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας:

 • Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 8 το βράδυ!
 • Στις επόμενες φεστιβαλικές εκδηλώσεις εδώ στην Αττική στις 28 του Ιούνη στο Περιστέρι και στις 29 του Ιούνη στο Αιγάλεω.
 • Στην 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις 4-5-6-7 Ιούλη στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Πάμε λοιπόν!

 • Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα!
 • Βαδίζουμε μαζί με τα εκατομμύρια των Γάλλων απεργών στην Πόλη του Φωτός, με τους χιλιάδες φοιτητές των Ηνωμένων Πολιτειών και τα εκατομμύρια σε όλη τη Γη που η καρδιά τους χτυπά στην Παλαιστίνη, με τους αγρότες στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, με τους εργάτες της “Amazon”, με τους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται για το δίκιο!

Αύριο θα είμαστε πολύ περισσότεροι γιατί είναι ανάγκη των καιρών και των λαών η ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!

Με δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα
ελπίδας και αγώνα στους λαούς όλης της Ευρώπης!

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter