Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

65 χρόνια μυγοσκοτώστρα – Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτήν!

Για μια άψογη επιδερμίδα το καλοκαίρι, χωρίς σημάδια από τσιμπήματα ενοχλητικών κουνουπιών, μια ελαστική μυγοσκοτώστρα, ελαφριά σαν πούπουλο, είναι ο ιδανικός σύντροφος. Αν η νεαρή γυναίκα της φωτογραφίας έχει μαζί της επίσης το κινητό και το αντηλιακό της, είναι άγνωστο

Κατοχύρωση της πατέντας

 

mugoskotostra1

Η θριαμβευτική εμπορική σταδιοδρομία της μυγοσκοτώστρας ξεκίνησε από την επιστολή του εφευρέτη της Έριχ Σούμαν προς την Υπηρεσία Κατοχύρωσης Ευρεσιτεχνιών στο Μόναχο στις 25 Ιουλίου 1953. Με την εφεύρεσή του, ο εφευρέτης από την κωμόπολη Μούρχαρτ της Βάδης-Βυρτεμβέργης έκανε το… κυνήγι μυγών κάτι σαν λαϊκό σπορ στη γενέτειρά του.

Θάνατος σε ανύποπτο χρόνο

mugoskotostra2

Έξυπνο και θανατηφόρο εργαλείο. Καθώς η μυγοσκοτώστρα κατεβαίνει με ορμή, ο αέρας διαπερνά τις τρυπούλες της μειώνοντας την αντίσταση. Καμία πιθανότητα διαφυγής για τα έντομα. Αντίθετα, χωρίς τις τρύπες θα είχαν την ευκαιρία να γλυτώσουν εξαιτίας του ισχυρού ρεύματος που θα δημιουργούσε η μυγοσκοτώστρα κατευθυνόμενη πάνω τους.

Ηλεκτρική μυγοσκοτώστρα

mugoskotostra3

Αυτή η σφήκα μπλέχτηκε στα θανατηφόρα ηλεκτρισμένα σύρματα, πέφτοντας στην παγίδα που της έστησαν οι άνθρωποι. Σε αυτήν την πιο μοντέρνα εκδοχή της σκοτώστρας, επιστρατεύεται η βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Deutsche Welle