Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 🚩ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ! 🚩

Στην κεντρι­κή πλα­τεία Και­σα­ρια­νής πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Σάβ­βα­το 20 Απρί­λη, με τους μαθη­τές από τα Γυμνά­σια και τα Λύκεια του Ζωγρά­φου, της Και­σα­ρια­νής, του Βύρω­να και της Ηλιού­πο­λης να την γεμί­ζουν από νωρίς το από­γευ­μα, ξεκι­νώ­ντας τις εργα­σί­ες για το στή­σι­μο του Φεστιβάλ.

Μια επι­τυ­χη­μέ­νη εκδή­λω­ση με θέμα «η νεο­λαία ψηφί­ζει όπως αγω­νί­ζε­ται! Κάνου­με τη δια­φο­ρά με ισχυ­ρό ΚΚΕ!», στα πλαί­σια των Μαθη­τι­κό Φεστι­βάλ ΚΝΕ (Οργά­νω­ση Ανα­το­λι­κών Συνοι­κιών): κολάζ, εκθέ­σεις, βιβλιο­πω­λείο και συν­θή­μα­τα οριο­θε­τού­σαν τον χώρο. Τις εκδη­λώ­σεις παρα­κο­λού­θη­σε ο δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής και εκ νέου υπο­ψή­φιος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Ηλί­ας Στα­μέ­λος, αλλά και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ζωγρά­φου με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Ανδρέ­ας Καρα­βί­δας.

Το πρό­γραμ­μα του Φεστι­βάλ άνοι­ξε με χορευ­τι­κό δρώ­με­νο σύγ­χρο­νου χορού από μαθη­τές και συνε­χί­στη­κε με θεα­τρι­κό — δια­σκευή βασι­σμέ­νο στο έργο του Μπ. Μπρεχτ «Αν οι καρ­χα­ρί­ες ήταν άνθρω­ποι». Στην συνέ­χεια, τη σκυ­τά­λη πήραν οι «μου­σι­κοί» του Φεστι­βάλ, με τα μαθη­τι­κά συγκρο­τή­μα­τα να ανε­βαί­νουν στην σκηνή.

Την κεντρι­κή ομι­λία έκα­νε ο Δημή­τρης Βουρ­νάς, στέ­λε­χος της ΚΝΕ, μαθη­τής ΕΠΑΛ και υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», τονί­ζο­ντας μετα­ξύ άλλων τη σημα­σία ένας νέος σήμε­ρα να «κάψει τα σενά­ρια» που του έχουν ετοι­μά­σει και να δώσει φλό­γα και ζωντά­νια στα όνει­ρά του μέσα από την οργα­νω­μέ­νη πάλη στις γραμ­μές της ΚΝΕ, της πρω­το­πό­ρας νεο­λαί­ας του ΚΚΕ.

Κάλε­σε δε, τους μαθη­τές που έχουν δικαί­ω­μα ψήφου, να στη­ρί­ξουν παντού το ΚΚΕ κάνο­ντας κρι­τή­ριο ψήφου τους αγώ­νες του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος, τη ζωή και το μέλ­λον τους, σημειώ­νο­ντας πως κάθε άλλη επι­λο­γή συνι­στά, με τον έναν ή με τον άλλο τρό­πο, στή­ρι­ξη και συνέ­χι­ση της ίδιας πολιτικής.

Το Φεστι­βάλ ολο­κλη­ρώ­θη­κε με stand up comedy με τον Χρι­στό­φο­ρο Ζαρα­λί­κο, που χάρι­σε άφθο­νο γέλιο στους θεατές.

Τα Μαθη­τι­κά μας Φεστι­βάλ, φέτος, είναι αφιε­ρω­μέ­να στους μαθη­τές που έχουν όνει­ρα για τη ζωή και το μέλ­λον τους και δε συμ­βι­βά­ζο­νται με την κατά­στα­ση που ζουν στο σπί­τι και το σχο­λείο τους. Προ­βλη­μα­τί­ζο­νται για όσα συμ­βαί­νουν γύρω τους, είναι ανή­συ­χα πνεύ­μα­τα και ψάχνουν απα­ντή­σεις στα χιλιά­δες «για­τί»…

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ !

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ !

  • Το σενά­ριο της ζωής μας, του κόσμου γύρω μας, δεν μας αρέ­σει! Δε γρά­φτη­κε μόνο του. Το έγρα­ψαν άλλοι…
  • Το αστι­κό κατε­στη­μέ­νο, που φτιά­χτη­κε από τους εκμε­ταλ­λευ­τές και γι’ αυτούς δου­λεύ­ει! Αυτό εί­ναι το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα. Οι λίγοι καλο­περ­νά­νε, βασα­νί­ζο­ντας τους πολ­λούς, γεμί­ζο­ντας τη ζωή μας με ανα­σφά­λεια και προ­βλή­μα­τα στην προ­σπά­θεια μας να μορ­φω­θού­με και να ζήσουμε.
  • Σε αυτόν τον κόσμο δε χωρά­νε τα όνει­ρα, οι ελπί­δες και οι ανά­γκες μας… Δεν μας ται­ριά­ζει ο ρόλος «κομπάρ­σου»! θα κάψου­με αυτά τα σενάρια!
  • Τα όνει­ρα μας για τη ζωή και το μέλ­λον μας περ­νούν από το χέρι μας να τα κατα­κτή­σου­με! Για­τί, σήμε­ρα, υπάρ­χουν όλες οι δυνατότητες:
  • Αυτό το άδι­κο σύστη­μα πρέ­πει να ανα­τρα­πεί! Μπο­ρού­με να το κάνου­με! «Μέχρι την τελι­κή νίκη για πάντα» (Τσε ΓκεΒάρα) Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Έλα με την ΚΝΕ!

  • Είμα­στε οργά­νω­ση επα­να­στα­τών που έχου­με βαλ­θεί να αλλά­ξου­με τον κόσμο!
  • Πάμε πει­σμα­τι­κά και ανυ­πο­χώ­ρη­τα κόντρα στο σύστη­μα και τις σάπιες ιδέ­ες του, τις κυβερ­νή­σεις, τα κόμ­μα­τα και τις ενώ­σεις του.
  • Παλεύ­ου­με για αυτό που είναι πραγ­μα­τι­κά σύγ­χρο­νο και προοδευτικό:
  • Για τη νέα κοι­νω­νία, το σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

Έλα στα Μαθη­τι­κά μας Φεστι­βάλ με τις σκέ­ψεις και τους προ­βλη­μα­τι­σμούς σου! Έλα να μάθεις από πρώ­το χέρι τι λέει και για ποιο σκο­πό παλεύ­ει η ΚΝΕ!

Έλα μαζί μας, γνώρισε και δυνάμωσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!

Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Εκδη­λώ­σεις Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου 20 & 21 Απρ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο