Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσός οδηγός για τις Εκλογές 2019 — Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για πριν και αφότου ανοίξουν οι κάμερες

Σε λίγες ώρες ανοί­γουν οι κάλ­πες για τις τετρα­πλές εκλο­γές και τα κρί­σι­μα ερω­τή­μα­τα είναι «τι ψηφί­ζω» (φυσι­κά το ψηφο­δέλ­τιο με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο και αυτό με το γαρί­φα­λο), πού ψηφί­ζω, πόσους σταυ­ρούς βάζω και πότε ανοί­γουν και κλεί­νουν οι κάλ­πες, πότε το ψηφο­δέλ­τιο είναι άκυ­ρο, τι πιθα­νά προ­βλή­μα­τα θα αντι­με­τω­πί­σω στην κάλ­πη κλπ.

Χρή­σι­μες πλη­ρο­φο­ρί­ες για όλα τα σχε­τι­κά με τις εκλο­γές της 26ης Μαΐ­ου και της 2ας Ιου­νί­ου 2019 σε αυτή την ανάρτηση.

Οι κάλ­πες θα ανοί­ξουν στις 07:00 το πρωί. Η δια­δι­κα­σία θα ολο­κλη­ρω­θεί στις 19:00 το από­γευ­μα και έκτο­τε δεν θα γίνε­ται δεκτή καμία ψήφος.

Πρώ­τα απ’ όλα, χρειά­ζε­ται ΟΛΟΙ να δουν ΕΓΚΑΙΡΑ πού ψηφί­ζουν, μπαί­νο­ντας στη σχε­τι­κή εφαρ­μο­γή του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών.

Όσοι χρεια­στεί να ταξι­δέ­ψουν θα έχουν σύμ­μα­χο τον και­ρό — προ­βλέ­πε­ται ηλιο­φά­νεια — ενώ θα πρέ­πει να έχουν υπό­ψη ότι δικαιού­νται έκπτω­σης στα ΚΤΕΛ και στα τρέ­να ενώ όσοι ταξι­δέ­ψουν με αυτο­κί­νη­το δε θα πλη­ρώ­σουν διό­δια. Παράλ­λη­λα «στο πόδι» είναι το σύνο­λο της Τρο­χαί­ας προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λι­στεί χωρίς προ­βλή­μα­τα η μετα­κί­νη­ση των εκλογέων.

Δεί­τε τα σχε­τι­κά θέματα:

ekloges1

Εκλογές 2019: Χρήσιμες πληροφορίες για πιθανά προβλήματα στην κάλπη 

eterodimotes

 Εκλογές 2019: Χρήσιμες πληροφορίες – παραδείγματα – για τους ετεροδημότες

ekloges22

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές

ekloges15

Μάθε πού ψηφίζεις – Πόσους σταυρούς βάζουμε

euroekloges33

Τα ποσοστά των κομμάτων από τις Ευρωεκλογές του 1981 μέχρι σήμερα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο