Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε, στις 8 όμως 🚩σημασία θα έχει να είναι 🚩πιο δυνατός ο λαός!

Ένα νέο φυλ­λά­διο κυκλο­φό­ρη­σε το ΚΚΕ και δια­νεί­μουν χέρι το χέρι οι Κομ­μα­τι­κές και ΚΝί­τι­κες Οργα­νώ­σεις καλώ­ντας τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία, το λαό να στη­ρί­ξουν το ΚΚΕ στις εκλο­γές της 7ης Ιού­λη. Δια­βά­στε παρα­κά­τω το φυλ­λά­διο του ΚΚΕ και δεί­τε το σε  μορ­φή pdf ΕΔΩ.

monofyllo kke 1

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε…

Στις 8, όμως, σημασία θα έχει να είναι πιο δυνατός ο λαός!

Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.

Στις 8 Ιου­λί­ου δεν θα έχει καμία σημα­σία η δια­φο­ρά του πρώ­του κόμ­μα­τος από το δεύτερο…

  • Δεν θα έχει καμία σημα­σία ποιο κόμ­μα θα απο­τε­λέ­σει συμπλή­ρω­μα της νέας κυβέρνησης…
  • Δεν θα έχει καμία σημα­σία αν θα μπουν «κόμ­μα­τα μιας χρή­σης» στη Bουλή.

Σημασία, όμως, θα έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι ο συνε­πής αντί­πα­λος εκεί­νων που μας μαύ­ρι­σαν τη ζωή όλα αυτά τα χρό­νια, εκεί­νων που και πάλι θα κυβερ­νή­σουν σε βάρος μας, όσο κι αν το κρύ­βουν προ­ε­κλο­γι­κά, υπο­σχό­με­νοι «ψίχου­λα» στο λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά­ει για τον κίν­δυ­νο της «μνημονι­ακής παλι­νόρ­θω­σης», αν εκλε­γεί η ΝΔ, όμως τα μνη­μό­νια και οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι δεν έφυ­γαν ποτέ. Η ίδια η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ τα επέ­κτει­νε και τα μονι­μο­ποί­η­σε. Έχει στρώ­σει το έδα­φος για την επό­με­νη κυβέρνηση.

Γνω­ρί­ζου­με καλά ότι την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών θα είναι εδώ τα προ­βλή­μα­τα και η ανα­σφά­λεια, για­τί θα είναι εδώ οι οικο­νο­μι­κοί και πολι­τι­κοί λόγοι που τα γεννούν. 

Θα είναι εδώ: 

  • Oι εφαρ­μο­στι­κοί νόμοι των 3 μνη­μο­νί­ων που ψήφι­σαν και εφάρ­μο­σαν ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ — ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανέ­νας δε μιλά­ει για κατάργη­σή τους.
  • Οι «μετα­μνη­μο­νια­κές» δεσμεύ­σεις, που όλοι απο­δέ­χο­νται, στο όνο­μα της συνέ­χειας του κράτους.
  • Τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα μέχρι το 2060. 
  • Οι «συστά­σεις» της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, όπως η περαι­τέ­ρω αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης και η ελα­στι­κο­ποί­η­ση ωραρί­ων και εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, οι ιδιωτικοποιή­σεις, οι πλει­στη­ρια­σμοί κλπ.
  • Οι απαι­τή­σεις του μεγά­λου κεφα­λαί­ου. Οι παρο­χές και οι φορο­ε­λα­φρύν­σεις που τά­ζουν, αφο­ρούν κυρί­ως τη δική του κερ­δο­φο­ρία. Για να το πετύ­χουν ξεζου­μί­ζουν το λαό.
  • Οι επι­κίν­δυ­νες δεσμεύ­σεις της χώρας σε ΝΑΤΟ — ΕΕ, που φέρ­νουν νέους μεγά­λους κιν­δύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο, προ­ω­θούν τη «συν­δια­χεί­ρι­ση».

Γι’ αυτό και είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές. 

Γιατί μετριέται το μπόι και η δύναμη του λαού.


monofyllo kke 2

Σκεφτείτε:

Ποιος θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεο­λαία και απέ­να­ντι στη νέα κυβέρ­νη­ση που θα συνε­χί­σει τη σκλη­ρή, αντι­λαϊ­κή πολιτική; 

- Ο ΣΥΡΙΖΑ, που «έβγα­λε το φίδι από την τρύ­πα», για λογα­ρια­σμό του συστήματος; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέπλυ­νε» την πολι­τι­κή της ΝΔ και του ΠΑ­ΣΟΚ, συνε­χί­ζο­ντας από εκεί που στα­μά­τη­σαν. Δεν «ξεμπέρ­δε­ψε με το παλιό», αλλά το «ανέ­στη­σε». Δι­έσυρε αρι­στε­ρές αξί­ες και ιδα­νι­κά, για­τί εμφα­νι­ζό­ταν «αρι­στε­ρός» στα λόγια, ενώ έπρατ­τε «δεξιά». Εμφά­νισε ως μονό­δρο­μο την πολι­τι­κή των μνη­μο­νί­ων δι­αρκείας, έγι­νε το «καλύ­τε­ρο παι­δί» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γι’ αυτό και έσπει­ρε την απογοήτευ­ση, έστει­λε εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ψηφο­φό­ρους πίσω στη ΝΔ. Στα ψηφο­δέλ­τιά του φιγου­ρά­ρουν δεκά­δες πρώ­ην υπουρ­γοί και στε­λέ­χη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν δια­κρι­θεί στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Ο συ­ντηρητισμός της ΝΔ και η δυσφή­μι­ση ριζο­σπα­στι­κών ιδε­ών από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

- Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που είναι έτοι­μο να γίνει συ­μπλήρωμα σε μια κυβέρ­νη­ση Μητσοτάκη; 

Ο λαϊ­κός κόσμος του ΠΑΣΟΚ βλέ­πει ότι το ΚΙΝΑΛ δηλώ­νει δια­θέ­σι­μο να στη­ρί­ξει μια κυβέρ­νη­ση ΝΔ σε περί­πτω­ση μη αυτο­δυ­να­μί­ας. Βλέ­πει, επί­σης, ότι τα μισά στε­λέ­χη του ΚΙΝΑΛ αλλη­θω­ρί­ζουν προς τη ΝΔ και τα άλλα μισά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στη μία και στην άλλη περί­πτω­ση, η ψήφος σε αυτό το κόμ­μα θα γίνει στή­ριγ­μα αντι­λαϊ­κών απο­φά­σε­ων και νόμων.

- Τα κόμ­μα­τα «μιας χρή­σης» που εμφα­νί­ζο­νται και εξα­φα­νί­ζο­νται ως ευκαι­ρια­κά ανα­χώ­μα­τα και συμπληρώματα; 

Η ψήφος σε «διάτ­το­ντες αστέ­ρες», όπως το κόμ­μα Βαρου­φά­κη, δεν είναι απλά μια χαμέ­νη, αλλά μια επι­κίν­δυ­νη, συστη­μι­κή ψήφος. Ενι­σχύ­ει ένα ακό­μα «δεκα­νί­κι» που μπο­ρεί να συνερ­γα­στεί μετε­κλο­γι­κά τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, όπως δηλώ­νει ο ίδιος ο Βαρου­φά­κης. Είναι η επα­νά­λη­ψη της «κα­ρικατούρας» του πρώ­του 6μηνου ΣΥΡΙΖΑ, για­τί ανα­παράγει τις ψεύ­τι­κες ελπί­δες για δήθεν φιλο­λαϊ­κές λύσεις εντός του ευρώ και της ΕΕ.

Να πετάξουμε τη ναζιστική — εγκληματική Χρυσή Αυγή στα σκουπίδια της Ιστορίας!

Η υπο­χώ­ρη­ση της Χρυ­σής Αυγής σε ψήφους και σε ποσο­στά πρέ­πει να συνε­χι­στεί ακό­µα περισ­σό­τε­ρο στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, να πετα­χθεί έξω από τη Βουλή.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύ­η­ση για την περι­χαράκωση αυτής της ναζι­στι­κής δολο­φο­νι­κής συμ­μορίας, αλλά και για την απο­κά­λυ­ψη και περιθω­ριοποίηση νέων ακρο­δε­ξιών μορ­φω­μά­των, τύπου Βελό­που­λου, που φιλο­δο­ξούν να παί­ξουν το ρόλο της «σοβα­ρής» Χρυ­σής Αυγής στο πολι­τι­κό σύστημα.

Καμία ψήφος στο ΚΚΕ να μη χαθεί!

Να μην αφή­σου­με τις οικο­νο­μι­κές δυσκο­λί­ες της μετα­κί­νη­σης, αλλά και γενι­κό­τε­ρες δυσκο­λί­ες του καλο­και­ριού να γίνουν εμπό­διο στην ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ, που χάνε­ται λόγω απο­χής, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ενι­σχύ­ει τους αντι­πά­λους του λαού. Ενι­σχύ­ει τον αρνη­τι­κό συσχετισμό.

Στην επό­με­νη Βου­λή, διεκ­δι­κούν «έδρες» 4 μνημο­νιακά κόμ­μα­τα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ — ΚΙΝΑΛ — ΜΕΡΑ25), 2 φασι­στι­κά, ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα (Χρυ­σή Αυγή και Ελλη­νι­κή Λύση) και το ΚΚΕ! Δεν θα αφή­σου­µε όσους μας έφε­ραν ως εδώ, αλλά και τους φασί­στες, τους ρατσι­στές και ακρο­δε­ξιούς να µιλά­νε εξ ονό­µα­τος του λαού και της νεολαίας. 

Το ΚΚΕ αποτελεί το δυνατό χαρτί για το λαό!

Η ψήφος στο ΚΚΕ επι­στρέ­φει στο λαό, δυνα­μώ­νει τη λαϊ­κή αντί­στα­ση και αντεπίθεση.

Για αυξή­σεις μισθών και συντά­ξε­ων, για να μη μέ­νει κανείς εργα­ζό­με­νος ανα­σφά­λι­στος, για να δοθεί επί­δο­μα ανερ­γί­ας σε όλους τους ανέρ­γους, για την κατάρ­γη­ση των δυσβά­στα­χτων φόρων, για τη δια­γραφή χρε­ών των λαϊ­κών στρω­μά­των, για να πά­ρουμε πίσω όσα χάσαμε.

Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σου.

Είναι η ψήφος που μετράει για σένα!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο