Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

85η ΔΕΘ: «Σιγή νεκροταφείου» θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ενόψει συλλαλητηρίων για τα εγκαίνια

«Σιγή νεκροταφείου» φαίνεται θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ενόψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει επιφορτίσει τον νεοδιορισμένο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο με την δημιουργία κλίματος αστυνομοκρατίας στην πόλη.

Έρχοντας να συνεχίσει την τακτική του προκατόχου του, Μ. Χρυσοχοϊδη, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με φορείς της συμπρωτεύουσας όπως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. ζήτησε να δημιουργηθεί ένα… «αραγές μέτωπο λογικής» (!), υπογραμμίζοντας ότι «διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν με ήρεμο τρόπο και χωρίς αντιπαραθέσεις. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην τήρηση της τάξης, της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης…».

Μήπως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης να πουν κι’ ευχαριστώ στον κ. υπουργό που μας ενημερώνει ότι «διαδηλώσεις μπορούν να γίνουν»;

Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Η κυβέρνηση επιθυμεί από τώρα να δείξει πυγμή απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, επιστρατεύοντας την γνωστή πλέον συνταγή του «κοινωνικού αυτοματισμού» και ζητώντας να αποφευχθούν οι «αντιπαραθέσεις». Λες και οι διαδηλώσεις γίνονται για να συγχαρεί ο λαός την κυβέρνηση και όχι για να διατρανώσει την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια του διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Βολεύει όμως την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια θολή κατάσταση, μπερδεύοντας το οργανωμένο ταξικό κίνημα, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, με τις συγκεντρώσεις ορισμένων γραφικών ακροδεξιών και άλλων περίεργων «αρνητών» του κορωνοϊού που κυκλοφορούν με σταυρούς και εικόνες της Παναγίας.

Δεν πρέπει να τους περάσει!

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα