Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να καταγγελθεί τώρα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις!

Ερώ­τη­ση προς τους υπουρ­γούς Εθνι­κής Αμυ­νας και Εξω­τε­ρι­κών, με θέμα τον επι­κίν­δυ­νο χαρα­κτή­ρα της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις, κατέ­θε­σε χτες σύσ­σω­μη η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, καταγ­γέλ­λο­ντας πως η Συμ­φω­νία μετα­τρέ­πει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο την Ελλά­δα σε ορμη­τή­ριο των πολε­μι­κών ιμπε­ρια­λι­στι­κών τυχο­διω­κτι­σμών, εμπλέ­κει βαθύ­τε­ρα τη χώρα και το λαό μας σε πολύ μεγά­λους κινδύνους.

KKE logo

Ολό­κλη­ρη η Ερώ­τη­ση της ΚΟ του Κόμ­μα­τος έχει ως εξής:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στο πλαί­σιο του “Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου” με τις ΗΠΑ, που ξεκί­νη­σε η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, προ­χω­ρά σε πολυ­ε­τή ή αορί­στου χρό­νου ανα­νέ­ω­ση της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις, την ενί­σχυ­ση και την επέ­κτα­σή της.

Η Συμ­φω­νία αυτή, η “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας”, η οποία έχει ήδη ετοι­μα­στεί πίσω από τις πλά­τες του λαού και προ­βλέ­πε­ται να υπο­γρα­φεί με την επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Πομπέο στην Αθή­να, μετα­ξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Την ανα­βάθ­μι­ση της βάσης της Σού­δας, που χρη­σι­μο­ποιεί ο αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κός ιμπε­ρια­λι­σμός για επι­θέ­σεις κατά χωρών και λαών της περιοχής.
  • Τις βάσεις που δημιούρ­γη­σε η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, και συγκε­κρι­μέ­να τις βάσεις drones στη Λάρι­σα, Αερο­πο­ρί­ας Στρα­τού στο Στε­φα­νο­βί­κειο και το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, που προ­ο­ρί­ζε­ται για τη συγκέ­ντρω­ση ΝΑΤΟι­κών δυνά­με­ων και την προ­ώ­θη­σή τους σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές αποστολές.

Σε συν­δυα­σμό με τα παρα­πά­νω, και­ρο­φυ­λα­κτεί ο κίν­δυ­νος για εγκα­τά­στα­ση πυρη­νι­κών όπλων στον Αραξο.

Στην πρά­ξη, η Συμ­φω­νία αυτή μετα­τρέ­πει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο την Ελλά­δα σε ορμη­τή­ριο των πολε­μι­κών ιμπε­ρια­λι­στι­κών τυχο­διω­κτι­σμών, εμπλέ­κει βαθύ­τε­ρα τη χώρα και το λαό μας σε πολύ μεγά­λους κιν­δύ­νους και έχει προ­κα­λέ­σει πανελ­λα­δι­κά ισχυ­ρές λαϊ­κές αντιδράσεις.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν κατα­τά­ξει την Ελλά­δα μετα­ξύ των “κρα­τών ανά­σχε­σης”, μαζί με το Ισρα­ήλ, την Πολω­νία και τη Ρου­μα­νία, στον αντα­γω­νι­σμό με τη Ρωσία.

καταγγελθεί τώρα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις

Η χώρα μας έχει στο­χο­ποι­η­θεί και είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κές οι δηλώ­σεις Ρώσων και Ιρα­νών αξιω­μα­τού­χων πως θα στρέ­ψουν τους πυραύ­λους τους σε χώρες που φιλο­ξε­νούν αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις, σε περί­πτω­ση που απει­λη­θούν οι χώρες τους.

Οι ισχυ­ρι­σμοί της κυβέρ­νη­σης και των κομ­μά­των του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου, πως η πρόσ­δε­ση της Ελλά­δας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξα­σφα­λί­ζει την ειρή­νη και την ασφά­λεια στην περιο­χή ή προ­στα­τεύ­ει τη χώρα μας από την τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα, είναι αβά­σι­μες και ανιστόρητες.

Η Τουρ­κία ως ΝΑΤΟι­κή δύνα­μη κλι­μα­κώ­νει την επι­θε­τι­κό­τη­τα στο Αιγαίο και στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, αμφι­σβη­τεί και παρα­βιά­ζει τα σύνορα.

Με ευρω­α­τλα­ντι­κή ευθύ­νη επι­βλή­θη­καν η στρα­τιω­τι­κή δικτα­το­ρία στην Ελλά­δα και η τουρ­κι­κή κατο­χή στην Κύπρο, που διαιω­νί­ζε­ται για 45 χρό­νια με ευθύ­νη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ υπε­ρα­σπί­ζε­ται απο­φα­σι­στι­κά τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα και δου­λεύ­ει για την ανά­πτυ­ξη της κοι­νής πάλης των λαών, για την αμοι­βαία, επω­φε­λή συνερ­γα­σία, και απαιτεί:

Να καταγ­γελ­θεί τώρα η “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας”, να κλεί­σουν η βάση της Σού­δας και οι άλλες αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις.

Καμία συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό, απο­δέ­σμευ­ση από τις λυκο­συμ­μα­χί­ες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ερω­τώ­νται οι κύριοι υπουρ­γοί πώς τοπο­θε­τεί­ται η κυβέρ­νη­ση στα παρα­πά­νω και στην αυξα­νό­με­νη λαϊ­κή αντί­δρα­ση κατά της επι­κίν­δυ­νης ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις».

🔻🔻 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ🔻🔻
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ — ΗΠΑ

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

  • Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, ενώ προετοιμάζονται οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

  • Να μην ανα­νε­ω­θεί η Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας ΗΠΑ — Ελλάδας.
  • Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και οι άλλες αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις.
  • Να απο­δε­σμευ­τεί η χώρα μας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να επι­στρέ­ψουν όλοι οι Ελλη­νες φαντά­ροι από απο­στο­λές εκτός συνόρων.

 

📢  Με αυτό το κάλε­σμα ξεδι­πλώ­νε­ται σε όλη τη χώρα η πολύ­μορ­φη δρα­στη­ριό­τη­τα που ανα­πτύσ­σουν Επι­τρο­πές Ειρή­νης, εργα­τι­κά σωμα­τεία, φορείς του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος ενά­ντια στη δρο­μο­λο­γού­με­νη ανα­νέ­ω­ση της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις και τον δεύ­τε­ρο γύρο του λεγό­με­νου «Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου» με τις ΗΠΑ, που μετα­τρέ­πει ολό­κλη­ρη τη χώρα σε ορμη­τή­ριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

🔺 Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται η καμπά­νια συλ­λο­γής υπο­γρα­φών, που μετρά­ει ήδη χιλιά­δες και συνε­χί­ζε­ται σε χώρους δου­λειάς, σχο­λές και γει­το­νιές, ενώ όποιος το επι­θυ­μεί μπο­ρεί να υπο­γρά­ψει και ηλε­κτρο­νι­κά, στη διεύ­θυν­ση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement🔻🔻

Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζε­ται η προ­ε­τοι­μα­σία των συγκε­ντρώ­σε­ων ενά­ντια στην ανα­νέ­ω­ση της Συμφωνίας:

✔️   Στην Αθή­να η προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη για τις 2 Οκτώ­βρη συγκέ­ντρω­ση στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας μετα­τέ­θη­κε λόγω της κήρυ­ξης γενι­κής απερ­γί­ας και, όπως ανα­κοί­νω­σε η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στην ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις (εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα — ΕΕΔΥΕ — φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι — ΟΒΣΑ — ΟΓΕ — ΑΣΓΜΕ), θα ορι­στεί νέα ημε­ρο­μη­νία για τη συγκέ­ντρω­ση, η οποία θα ανα­κοι­νω­θεί τις επό­με­νες μέρες, σε συν­δυα­σμό με την επί­σκε­ψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Αθήνα.

  • Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στη στρα­τιω­τι­κή Συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ, που συγκρο­τή­θη­κε στην προ­χτε­σι­νή σύσκε­ψη με πρω­το­βου­λία της ΕΔΥΕΘ και τη συμ­με­το­χή συν­δι­κά­των και φορέ­ων, απο­φά­σι­σε τη διορ­γά­νω­ση συλ­λα­λη­τη­ρί­ου ενά­ντια στη Συμ­φω­νία και την επί­σκε­ψη Πομπέο, την Τρί­τη 8 Οκτώ­βρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλ­μα Βενι­ζέ­λου.
  • Ομοί­ως, σε σύσκε­ψη της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Λάρι­σας απο­φα­σί­στη­καν η συμ­με­το­χή στην καμπά­νια συλ­λο­γής υπο­γρα­φών και η πραγ­μα­το­ποί­η­ση πικε­το­φο­ρί­ας τη Δευ­τέ­ρα 30 Σεπτέμ­βρη, στις 7 μ.μ., από το Αρχαίο Θέα­τρο Λάρι­σας, και συλ­λα­λη­τη­ρί­ου τις μέρες που θα πραγ­μα­το­ποιεί­ται η επί­σκε­ψη Πομπέο στην Αθήνα.
  • Στα Χανιά απο­φα­σί­στη­κε σε σύσκε­ψη της Επι­τρο­πής Αγώ­να (εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, Επι­τρο­πή Ειρή­νης Χανί­ων, Αγρο­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Χανί­ων) να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέ­ντρω­ση στις 4 Οκτώ­βρη, στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Δημο­τι­κής Αγοράς.

 

Στο μετα­ξύ, συνε­χί­ζο­νται οι συσκέ­ψεις για την οργά­νω­ση της δρά­σης. Για σήμε­ρα, Παρασκευή:

  • H Επι­τρο­πή Ειρή­νης Πάτρας — Δυτι­κής Αχα­ΐ­ας καλεί σε σύσκε­ψη στις 7 μ.μ., στην αίθου­σα του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας.
  • Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Αλε­ξαν­δρού­πο­λης καλεί σε σύσκε­ψη, στις 7.30 μ.μ., στο Εμπο­ρι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Αλεξανδρούπολης.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο