Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΡΩΣΙΑ: Στη Μόσχα τις επόμενες μέρες ο Ερντογάν για συνομιλίες με τον Πούτιν για τη Συρία

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος, Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, είχε τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία για τη συρια­κή σύγκρου­ση με τον Τούρ­κο ομό­λο­γό του, Ταγίπ Ερντο­γάν, και τον προ­σκά­λε­σε στη Ρωσία «εντός των προ­σε­χών ημε­ρών», ανα­κοί­νω­σε χτες, Τρί­τη, το βρά­δυ το Κρεμλίνο.

«Ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν προ­σκά­λε­σε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν για μια επί­σκε­ψη εργα­σί­ας εντός των προ­σε­χών ημε­ρών. Η πρό­σκλη­ση έγι­νε δεκτή», ανέ­φε­ρε το Κρεμ­λί­νο σε ανα­κοί­νω­ση, στην οποία προ­στί­θε­ται ότι οι δύο ηγέ­τες υπο­γράμ­μι­σαν «την ανά­γκη να προ­λη­φθεί μια σύγκρου­ση ανά­με­σα στις τουρ­κι­κές και τις συρια­κές μονά­δες» στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυ­ρα έχει εξα­πο­λύ­σει επίθεση.

  • Στη διάρ­κεια της τηλε­φω­νι­κής συνο­μι­λί­ας, η οποία έγι­νε με πρω­το­βου­λία της Τουρ­κί­ας, οι δύο ηγέ­τες υπο­γράμ­μι­σαν επί­σης την επι­θυ­μία τους να δια­φυ­λα­χθεί η εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα της Συρια­κής Δημο­κρα­τί­ας, σύμ­φω­να με το Κρεμλίνο.

Σήμε­ρα, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου, Ντμί­τρι Πεσκόφ, δήλω­σε στο ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο «RIA Novosti» πως η επί­σκε­ψη του Ερντο­γάν μπο­ρεί να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί «πριν από το τέλος Οκτω­βρί­ου», χωρίς να κάνει άλλες διευκρινίσεις.


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)


Όλες οι εξε­λί­ξεις εδώ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο