Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Aπεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που αποτελείται από εργατικά σωματεία, την ΕΕΔΥΕ, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικούς συλλόγους, την ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος, σε ανακοίνωσή της για την επικείμενη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, την κύρωση της ελληνογαλλικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής, καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις  σημειώνει:

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, η αξιοποίηση και πολιτικών υποδομών (λιμανιών και αεροδρομίων), μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων, όπως έχει δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν, σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύουν.

Κοντά σε αυτά αποτελεί πρόκληση για το λαό μας,η πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνδρομής, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, την ώρα που σπάει κόκκαλα η υποχρηματοδότηση στην υγεία εν μέσω πανδημίας, στην παιδεία, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων και των σεισμόπληκτων, την ώρα που ο λαός ματώνει καθημερινά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πολύ περισσότερο, που οι εξοπλισμοί αυτοί προορίζονται για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με στόχο η Ελλάδα να παίξει ρόλο τοποτηρητή στην ευρύτερη περιοχή.

Κανένας εφησυχασμός! Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα.

Να γυρίσει την πλάτη στην προπαγανδιστική τους εκστρατεία που επιχειρεί να σύρει το λαό πίσω από το άρμα των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της αστικής τάξης.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

Καλεί σε ένταση του αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Να κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Όχι στον «Ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

🗓️  Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση🔻

PDF LogoΕπιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις – Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Στο επόμενο διάστημα, προγραμματίζεται ένα πολύμορφο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπου μέσα από μαζικές εξορμήσεις, παρεμβάσεις και διάφορες πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε Πανεπιστήμια, σε γειτονιές, η Επιτροπή επιδιώκει να συμβάλλει «στην ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, που υπηρετούν πιστά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού».

Η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα «στα εργατικά σωματεία, στα μαθητικά συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, σε μαζικούς φορείς σε κάθε γειτονιά και περιοχή να στηρίξουν μαζικά αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν αναλυτικά στις επόμενες μέρες».