Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Afaza: Γι’ αυτό σου λέω, αυτός ο κόσμος θα αλλάξει…

…θα είναι δύσκολο αρχικά μα μετά θα μας ταιριάξει
Για το καλό όλων και όχι μόνο το δικό μου
(στίχοι του τραγουδιού)

Το Manifesto εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την κυκλοφορία ενός digital single από τον Afaza, μέλος των Rebellion connexion σε παραγωγή του Drugitiz: «Οι τελευταίοι από εμάς»

Δελτίο Τύπου

Λένε ότι Τέχνη ξεκινάει εκεί που τελειώνει η χρηστικότητα, οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις βήματα προς την κατανόηση του κόσμου, του εαυτού σου και βοηθάει στη διαδικασία της συναισθηματικής και αισθητικής σου καλλιέργειας. Δε θα διαφωνήσουμε.

Και αν την καλή Τέχνη την εκτιμάς, την Τέχνη που σου δίνει το κάτι παραπάνω συναισθηματικά και νοητικά, την κάνεις και τραγούδι. Ο Afaza απ’τους Rebellion Connexion μέσα απο την εμπειρία του σαν gamer, βρήκε όλα αυτά και κάτι παραπάνω στον τίτλο της Naughty Dog,  “Τhe Last of us”. Η επαφή με την Τέχνη της εποχής μας, μιας εποχής τόσο ταραγμένης, παραμένει πάντα ένα ανοιχτό στοίχημα στο αν και κατα πόσο θα μπορέσει να εκφράσει αυτό που συμβαίνει στον έξω κόσμο, στη ζωή του δέκτη της. Και το TLoU το κάνει τόσο καλά, που μπορεί με τη σειρά του και να εμπνεύσει.

Όπως λοιπόν ο Joel και η Ellie, έτσι και ο κάθε άνθρωπος που έχει μπροστά του τον αγώνα της επιβίωσης, ειδικά μέσα στους δύσκολους καιρούς της κρίσης που περνάει η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια,  είναι που του δίνεται η δυνατότητα να χτίζει σχέσεις που τον κάνουν πιο δυνατό και ολοκληρωμένο, δημιουργώντας αυτή την όμορφη συντροφική σχέση που σε κάνει να μην βλέπεις τον δύσκολο δρόμο άλλα το ευχάριστο τέλος του. Γιατί στο τέλος αυτό είναι και το μόνο που έχει σημασία. Και το ταξίδι που έχουμε ήδη ξεκινήσει, έχουμε σκοπό να το τελειώσουμε και ας μείνουμε οι τελευταίοι απο εμάς…

Οι στίχοι του τραγουδιού όπως και η ερμηνεία είναι απ’ τον Afaza ενώ η μουσική παραγωγή είναι από τον Drugitiz βασισμένη πάνω στο soundtrack του ”The Last of us” του Gustavo Santaolalla.

Το lyric video όπως και η μίξη του τραγουδιού είναι του Numberless.