Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να μην εμπλακεί στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Συρία

Κάλεσμα προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη να μην εμπλέξει τη χώρα στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενάντια στην Συρία απευθύνει το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του. «Η κυβέρνηση επωμίζεται την κρίσιμη ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι η πατρίδα μας είναι έξω από αυτό τον πόλεμο και αυτούς τους σχεδιασμούς» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΑΚΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι η όποια εμπλοκή της Κύπρου θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και το λαό της.

«Οι απειλές από πλευράς ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επίθεση στη Συρία σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελούν μια νέα και επικίνδυνη πράξη στο δράμα που βιώνει η Συρία. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων δημιουργούν τον κίνδυνο να πυροδοτηθεί η θρυαλλίδα για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή από την οποία μόνοι χαμένοι θα βγουν οι λαοί της γειτονιάς μας.

Το πρόσχημα που προτάσσουν οι ΗΠΑ –για άλλη μια φορά- είναι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στην Ανατολική Γούτα. Βέβαια, η ανθρωπότητα θυμάται και τις «πληροφορίες» των ΑμερικαΝΑΤΟϊκών για τα όπλα μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι διέθετε ο Σαντάμ Χουσεϊν, και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για την τότε επίθεση στο Ιράκ.

Η αλήθεια είναι ότι ο πολύπαθος λαός της Συρίας, εδώ και 7 χρόνια, πληρώνει με το αίμα του, την επιχείρηση των Δυτικών να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας και να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια στα πλαίσια των ενεργειακών ανταγωνισμών στην περιοχή. Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν δίστασαν αρχικά να εξοπλίσουν και να χρηματοδοτήσουν εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του δολοφονικού μορφώματος του «Ισλαμικού Κράτους» που δρα ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η όποια εμπλοκή της Κύπρου στους σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ενάντια στη Συρία δεν καθιστά τη χώρα μας «παράγοντα σταθερότητας», ούτε και «αναβαθμίζει το γεωπολιτικό της ρόλο». Αντίθετα, εμπλέκει την Κύπρο σε πολεμικούς σχεδιασμούς ενάντια σε ένα γειτονικό λαό και στην εδαφική ακεραιότητα ενός κυρίαρχου κράτους ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη χώρα και το λαό μας.

Η χρήση των βρετανικών βάσεων ή άλλων εγκαταστάσεων στο νησί για στρατιωτικές επιδρομές καθιστά την Κύπρο ορμητήριο της επίθεσης και συνεπώς, μέρος του πόλεμου σε βάρος της Συρίας και του λαού της. Η κυβέρνηση επωμίζεται την κρίσιμη ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι η πατρίδα μας είναι έξω από αυτό τον πόλεμο και αυτούς τους σχεδιασμούς. Η αλληλεγγύη στο συριακό λαό, το αίτημα για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και ειρήνη, ο τερματισμός των ξένων επεμβάσεων στη Συρία, ο σεβασμός της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η απόρριψη των σχεδίων για διαμελισμό της, αποτελεί την μόνη πολιτική απάντηση στο δράμα της γειτονικής μας χώρας.

Πηγή: dialogos.com.cy