Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλέκα Παπαρήγα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αριστερό DNA ούτε όταν ήταν στο 4%»

Τον κοινό στόχο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, παρά τις διαφωνίες που εκφράζουν, να πείσουν τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν ως «εθνικούς στόχους», τους στόχους των καπιταλιστών κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου.

«Η σύγκρουση που εμφανίζεται από τις δύο φαινομενικά αντίθετες θέσεις των δύο κομμάτων είναι μία σύγκρουση που στηρίζει το σάπιο σύστημα, το οποίο την χρειάζεται απολύτως», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα. Το «κατά» που προβάλλεται κατά κόρον ότι θα ψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «κρύβει από πίσω τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στα κόμματα μεταξύ τους και στην κυβέρνηση».  

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΝΔ που με δεδομένη την αντικομμουνιστική της ιδεολογία, παίζει διπλό ρόλο, από τη μία κρύβει την πραγματική αιτία του ανταγωνισμού της με τον ΣΥΡΙΖΑ -στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση του συστήματος- και από την άλλη κάνει συνειδητό αντικομουνισμό εμφανίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως μία κυβέρνηση με «κομμουνιστικές ιδεοληψίες». «Αριστερό προφίλ είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αριστερό DNA ούτε όταν ήταν στο 4%, δεν είχε».  

Όσον αφορά στο επιχείρημα της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής κατήγγειλε τις ευθύνες τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που από παλιά συνέβαλε με κάθε τρόπο στην εξαγορά συνειδήσεων, την χειραγώγηση και τον εκμαυλισμό της συνείδησης της εργατικής τάξης, συνέβαλε στα κρισιακά και εκφυλιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονταν στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη δεκαετία του ‘90. Μάλιστα, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από τον κλάδο και τις απεργίες των εκπαιδευτικών, τις αγροτικές κινητοποιήσεις κ.ά. ενώ υπενθύμισε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν στη διάρκεια απεργιών για διάφορα χάπενιγνκ, την ώρα που οι εργάτες έρχονταν αντιμέτωποι με τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για απόλυση.

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες να επιλέξουν συνειδητά την απεργία, ακόμα κι αν έχουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της απόλυσης, ακριβώς για να ξεπεράσουν αυτό τον φόβο», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, ταυτόχρονα όμως συνέχισε, το ΚΚΕ λαμβάνει υπόψη το φόβο του εργάτη και δεν τον κοιτάζει αφ’ υψηλού. Πόσες φορές πήγατε σε απεργιακές αλυσίδες που ζητούσαν οι ίδιοι οι εργάτες για να μπορέσουν να απεργήσουν, ρώτησε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση η Αλ. Παπαρήγα.

«Εάν υπάρχει ένα κόμμα που θέλει να ανέβει η πολιτική, ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης, και της οργάνωσής της, αυτό είναι το ΚΚΕ, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ακόμα και με τον καλύτερο νόμο στη Βουλή», υπογράμμισε ιδιαιτέρως η Αλ. Παπαρήγα. 

Καταλήγοντας, επισήμανε «θέλετε ένα κίνημα, όχι απλά τσακισμένο, αλλά ενεργητικό, για να περνάει τους εκσυγχρονισμούς που απαιτούνται από το αστικό σύστημαθέλετε εργαζόμενους ενσωματωμένους στο σύστημα που θα είναι δεμένοι με αυτό, ακόμα κι αν αλλάζουν οι κομματικοί μηχανισμοί και τα κόμματα». 

Πηγή: 902.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο