Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Verizon!

Επιμέλεια: Τζωρτζ Μεχραμπιάν //

Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη απο τις 13 Απριλίου. 39000 συνδικαλιστές της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Βεράιζον (Verizon) απεργούν αρνούμενοι να δεχτούν τη νέα σύμβαση εργασιας που προβλέπει μεγαλύτερη ευελιξία στις απολύσεις, αύξηση των εργατικών εισφορών και μείωση παροχών σε συντάξεις και περίθαλψη. Η εταιρεία επίσης απαιτεί τη δυνατότητα να μετακινεί κατά βούληση εργαζομένους σε οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ επιθυμεί, μέχρι και για 2 μήνες. Η νέα δυσμενής σύμβαση που προτείνει η διοίκηση της εταιρείας εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθειά της να μειώσει περαιτέρω την ισχύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το ποσοστό των συνδικαλισμένων εργαζομένων μειώθηκε απο 80% σε 11% λόγω της πρόσφατης πρόσληψης χιλιάδων εργαζομένων που δεν συνδικαλίστηκαν. Η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη 39 δισεκατομμύρια δολλάρια τα τελευταία τρία χρόνια.

Καθώς η απεργία μπαίνει στην τέταρτη εβδομάδα της, οι απεργοί δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ελλείψει μισθού. Στην ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει για να δημοσιοποιήσουν την απεργία τους, υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των απεργών.

Κάθε εργατική νίκη είναι νίκη για ολόκληρη την εργατική τάξη. Κάθε εργατική ήττα είναι ήττα για ολόκληρη την εργατική τάξη. Ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους στις ΗΠΑ!

Πηγές

http://www.huffingtonpost.com/entry/verizon-strike_us_5723e56ae4b0b49df6ab67e5

http://money.cnn.com/2016/05/03/news/companies/verizon-union-strike/

https://socialistworker.org/2016/05/03/this-strike-should-be-a-line-in-the-sand

Δωρεές: https://actionnetwork.org/fundraising/contribute-to-the-cwa-ibew-solidarity-fund

Εδώ μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά τη διακήρυξη των απεργών: http://standuptoverizon.com/petition/

5/5/2016, Σταύρος Γονιδάκης, Ζωρζ Μεχραμπιάν