Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«AMERICAN AIRLINES»: 25.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους τον Οκτώβρη…

Περίπου 25.000 εργαζόμενους προειδοποιεί η αεροπορική εταιρεία «American Airlines» ότι θα απολυθούν τον Οκτώβρη, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης για αεροπορικές μετακινήσεις.

Επικαλούμενες τη μείωση της κίνησης των αεροσκαφών, οι αεροπορικές εταιρείες επιδίδονται σε ένα κρεσέντο απολύσεων, το οποίο βεβαίως περιλαμβάνει και σοβαρές αναδιαρθρώσεις στο όνομα της «αποφυγής των απολύσεων», όπως η διαθεσιμότητα, η προσωρινή «παύση» για δυο χρόνια κ.λπ.  οι περικοπές θα αφορούν περίπου 10.000 αεροσυνοδούς και φροντιστές, 4.500 υπαλλήλους εδάφους, 3.200 μηχανικούς και 2.500 πιλότους. american airlines logo

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έλαβαν περίπου 25 δισ. δολάρια ως ομοσπονδιακή ενίσχυση για «να καλύψουν τη μισθοδοσία», με όρο να μην προχωρήσουν σε απολύσεις έως το τέλος Οκτώβρη.
H  «American Airlines» πήρε 5,8 δισ.$ σε μετρητά και δάνεια, η «Delta Air Lines» έλαβε 5,4 δισ. $ και η «United Airlines» 5 δισ. $.

Στον ίδιο δρόμο με την «American Airlines», η «United Airlines» ενημέρωσε 36.000 εργαζόμενους ότι θα απολυθούν τον Οκτώβρη, ενώ η «Delta AirLines» έχει στείλει ενημερωτικά σημειώματα σε περισσότερους από 2.000 πιλότους.
Μάλιστα, στην «Delta» ήδη 17.000 εργαζόμενοι έχουν μπει στη διαδικασία «αποχώρησης», η πλειοψηφία των οποίων θα μπει σε προγράμματα «οικειοθελούς αποχώρησης».

american airlines

(Με πληροφορίες από «Associated Press»)