Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι των Κομμουνιστικών Κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας

Ο 57χρονος διευθυντής της μετοχικής (αγροτικής) εταιρείας «Σοβχοζ Λένιν» Πάβελ Γκραντίνιν θα είναι ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 18 Μαρτίου 2018. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΡΟ ενέκρινε σε ειδική συνεδρίαση την υποψηφιότητα του Γκραντίνιν με 303 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Είναι η δεύτερη φορά από την σύσταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δεν βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία, καθώς και το 2004 είχε επιλεγεί, ως υποψήφιος πρόεδρος, ο Νικολάι Χαριτόνοφ. 

Από την πλευρά του, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές με υποψήφια την συνδικαλίστρια από το Λένινγκραντ (Αγ. Πετρούπολη) Ναταλία Λισίτσινα. 

Μέχρι στιγμής, από τα αστικά κόμματα, πέραν του νυν προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του γραφικού ακροδεξιού Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, προέδρου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο αντικομμουνιστής κύριος Πούτιν