Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

¡Aqui no se rinde nadie! – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //

Βενεζουέλα, μια νέα μάχη του Στάλινγκραντ

Η αυτοκρατορία έτοιμη για όλα! Απειλές, μουγκρητά, ύβρεις, δολιοφθορές, ψέματα, συκοφαντίες, εκβιάζει, χρηματίζει, κινητοποιεί -μαζί με την ΕΕ, τους υποτελείς της στη Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης τα στρατεύματά της, κυβερνήτες της ντροπής που τους φτύνουν οι λαοί τους, ανθρώπους που μετατρέπεται από μια μέρα στην άλλη σε «υπερασπιστές» και θεματοφύλακες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και τα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μέχρι τώρα όμως δεν το μπόρεσαν, φαίνεται πως η βούληση των Chavistas και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις

Είναι όμως απαραίτητη αυτή τη στιγμή η

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!  

Αυτή η βάναυση καταστολή της κυβέρνησης, Τραμπ είναι που άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή επίθεση. «Αλλά αυτός (|> ΣΣ ο Τραμπ), δεν κάνει τίποτ’ άλλο από το να συνεχίζει και να εμβαθύνει την «φιλελεύθερη» πολιτική του Barack Obama, -στην πραγματικότητα ενός αράπη θείου Tom”, … ναι! αυτούς που σκέφτονται και ενεργούν σαν καταπιεσμένοι για αιώνες “σκλαβοκράτες(|> ΣΣ “esclavócratas)… που με την έκδοση ΠΔ «ξεκαθάριζε» ότι η Βενεζουέλα είναι «μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ», (που σημαίνει) «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

Αυτή η παρεκκλίνουσα δήλωση άνοιξε την πόρτα στην κτηνωδία του Trump, λιγότερο «εξελιγμένου» από τον προκάτοχό του, αλλά που ταυτίζεται με την αμερικανικό «αυτοκρατορικό» επεκτατικό  πρόγραμμα και στοχεύει όχι μόνο να απαντήσει σκληρά στη Βενεζουέλα, αλλά και την Κούβα, να τελειώνει και με τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα με τον Evo Morales στη Βολιβία και να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας στην ήπειρο στην κατάσταση που βρισκόταν την παραμονή της κουβανικής επανάστασης.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Πολλά τα χρόνια των αγώνων, θυσιών, βασανιστηρίων, φυλακών, εξορίας, στο βωμό της ανιδιοτελούς προσφοράς μας για να χτιστεί μια νέα κοινωνία: δε θα τα ρίξουμε στη θάλασσα όλ’ αυτά χάριν της  αλαζονείας του Λευκού Οίκου. Έτσι,…

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Νικώντας την «αυτοκρατορία», που όπως είπε ο Χοσέ Μαρτί, αναγνωρίζει μόνο το «βάρβαρο δικαίωμα ως το μόνο σωστό: αυτό θα είναι το δικό μας, γιατί το έχουμε ανάγκη Χρειάζονται πετρέλαιο, χρυσό και ταντάλιο από τη Βενεζουέλα και θα διαπράξουν οποιοδήποτε έγκλημα για να τα αποκτήσουν.

Για πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αισθάνονται ότι απειλούνται. Αλλά τώρα είναι πιο σοβαρά τα πράγματα, γιατί δεν είναι βασικά μόνο μια χώρα που την αφορά (όπως στο παρελθόν η ΕΣΣΔ), αλλά υπάρχει μια τεράστια αναταραχή στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα με την εμφάνιση ισχυρών νέων κέντρων εξουσίας (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Τουρκία , κλπ.) στις οποίες οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσεις και είτε προσφεύγουν στη βία είτε απειλούν.

Πρόκειται για τίγρη, που ηττημένη στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Ιράν τρέμει την αποτυχία …έχασε στη Συρία, στην Υεμένη και η μοναδική της νίκη -σκληρή, φρικτή και βρώμικη γεμάτη ψευτιές, ήταν η Λιβύη.

Και τώρα θέλουν την Αμερική μας! Αλλά δεν θα την πάρουν. Θα νικηθούν. Έχασαν ήδη διπλωματικά, αρχίζουν επίσης να υποχωρούν στα ΜΜΕ, επειδή ο πολλαπλασιασμός των “ψεύτικων ειδήσεων” τους κάνει αναξιόπιστους

Θα χρειαστεί να διατηρήσουμε το πνεύμα συνοχής και μάχης για να τους νικήσουμε οριστικά αποδεικνύοντας ότι η Αμερική μας έχει αρχίσει να ταξιδεύει στη ρότα της Δεύτερης και της Οριστικής Ανεξαρτησίας.

πηγή: <| telesurtv.net/blog |> Atilio Borón |>

Σημ |> ο Atilio Borón, είναι Αργεντινός, κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, που δηλώνει «γεννημένος από πεποίθηση στη Λατινική Αμερική», με πτυχία στην κοινωνιολογία και στις πολιτικές επιστήμες (έχει διδακτορικό του Χάρβαρντ στην πολιτική επιστήμη). Πολυγραφότατος, δημοσιεύει στον τύπο και στα ηλεκτονικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και στο telesurtv)

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog