Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Athens Democracy Forum… με καλεσμένο ομιλητή έναν ακροδεξιό πραξικοπηματία!

Με την συμμετοχή του ακροδεξιού πραξικοπηματία της Βενεζουέλας – μαριονέτα των ΗΠΑ – Χουάν Γκουαϊδό στο πάνελ των ομιλητών, θα διοργανωθεί φέτος, μεταξύ 30 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, το περίφημο Athens Democracy Forum.

Ο αποτυχημένος πραξικοπηματίας φιγουράρει δεύτερος, μετά τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στη λίστα των ομιλητών του Forum που συνδιοργανώνεται από τους New York Times, τον Δήμο Αθηναίων και άλλους φορείς.

Φαίνεται πως ο Γκουαϊδό κλήθηκε ώστε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες την εμπειρία του στην απόπειρα δημιουργίας… αμερικανοκίνητων πραξικοπημάτων ενάντια σε νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Μάλιστα, το σύντομο βιογραφικό που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Forum αναφέρει πως αναγνωρίζεται ως «νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας» από 60 χώρες του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών! Αυτό που παραλείπουν να πουν είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να καταλάβει την εξουσία, καθώς και το γεγονός ότι είναι ανεπιθύμητος από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Βενεζουέλας.

juan guaido athens democracy forum

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στους χορηγούς (σπόνσορες) του Athens Democracy Forum βρίσκουμε τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, τη Microsoft, την Google, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και την μη κυβερνητική οργάνωση Solidarity Now στην οποία σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ξαδέρφη του πρωθυπουργού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το φετινό Forum θα διεξαχθεί διαδικτυακά, έτσι ο φασίστας Γκουαϊδό δεν θα χρειαστεί να πατήσει το πόδι του στη χώρα μας. Ωστόσο, η παρουσία του καθεαυτή στη λίστα των ομιλητών δείχνει και το πολιτικό ποιόν του Forum αλλά και των διοργανωτών του.