Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άθλιο αντικομμουνιστικό παραλήρημα από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντηση του Γ.Δελή

«Εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τις συνεχιζόμενες αντικομμουνιστικές κραυγές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Δικαιοσύνης στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη «νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου».

Αποκορύφωμα του αντικομμουνισμού ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, που απευθυνόμενος στο βουλευτή του ΚΚΕ είπε πως «η μεγαλύτερη δυσφήμιση είναι η ύπαρξη του κόμματός σας για την κομμουνιστική ιδέα». Παράλληλα συνέχισε να παραποιεί τις θέσεις του ΚΚΕ φτάνοντας να ισχυριστεί ότι για τα άτομα που θέλουν αλλαγή φύλου προτείνει «τρελάδικο, ψυχιατρεία, ζουρλομανδύες κ.τ.λ.», ενώ χαρακτήρισε ψέμα την ύπαρξη υποσιτισμένων παιδιών σήμερα. Πλήρη κάλυψη του χυδαίου αντικομμουνισμού παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης που μάλιστα εγκάλεσε το ΚΚΕ διότι τάχα θεωρεί αντικομμουνισμό την άσκηση κριτικής.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τόνισε ότι το ΚΚΕ πάντα επιδιώκει την κριτική αντιπαράθεση γύρω από τις θέσεις του, προσθέτοντας πως αντικομμουνισμός δεν είναι η κριτική αντιπαράθεση αλλά η παραποίηση και η διαστρέβλωση των θέσεών του. Τόνισε ότι αυτό που έγινε σήμερα «δεν έχει καμία σχέση με κριτική στις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ, είναι ένα εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα».

Σημείωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης «τυφλώθηκε τόσο πολύ από το αντικομμουνιστικό του μένος που έφτασε να αρνείται και την πραγματικότητα» πως δεν υπάρχουν υποσιτισμένα παιδιά και ο Γ. Δελής αναρωτήθηκε αν δεν υπάρχουν υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία τότε γιατί υπάρχουν αυτά τα ανεπαρκή κονδύλια στον προϋπολογισμό για να δίνονται γεύματα στα παιδιά, επειδή είναι φαγωμένα;»

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ με σεβασμό και αλληλεγγύη κοιτάζει στα μάτια αυτών των ατόμων και μαχητικά είναι δίπλα τους απέναντι σε όποιους ρατσιστές και σκοταδιστές τους επιτίθενται, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται για την αντιλαϊκή της πολιτική και αναρωτήθηκε, πώς θα κοιτάξει στα μάτια τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους άνεργους.

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που το άτομο βιώνει μία έντονη σύγκρουση ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του φύλου του και στο φύλο στο οποίο νιώθει ότι ανήκει» και σημείωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η ολόπλευρη κοινωνική προστασία του ατόμου και στη συνέχεια η όποια νομική αντιμετώπιση πρέπει να στηρίζεται σε ορισμένα αντικειμενικά, επιστημονικά κριτήρια. Διαφορετικά, η όποια προσπάθεια επίλυσης της ασυμβατότητας προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση με βάση την απόφαση του ατόμου θα το οδηγήσει «σε έναν κυκεώνα αντιφάσεων που κανένα μα κανένα θεσμικό πλαίσιο στηριγμένο στην απόλυτη ατομικότητα δεν μπορεί να τις λύσει».

Ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο υιοθετείται και αναπαράγεται ο ιδεαλιστικός διαχωρισμός, πως υποβαθμίζεται σχεδόν πλήρως ότι το φύλο προσδιορίζεται αντικειμενικά και πρόσθεσε ότι η υποκειμενικότητα δεν χτίζει την αντικειμενική πραγματικότητα. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τυχοδιωκτικά το θέμα και δίνει πάσα σε σκοταδιστικές αντιλήψεις, ενώ δεν θεσμοθετεί την ολόπλευρη προστασία αυτών των ατόμων και πως οι κοινωνικές διακρίσεις δεν θεραπεύονται με μια απλή αλλαγή ταυτότητας και επιπλέον δεν θίγονται οι αιτίες του ρατσισμού και της βίας.

Πηγή: 902.gr