Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Basket League-Τελικοί: Πλησιάζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός κερδίζοντας 78–72 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Η επι­θε­τι­κή άμυ­να της επα­νά­λη­ψης και ο… χορός που έστη­σε ο Τάι­λερ Ντόρ­σεϊ από την περι­φέ­ρεια στην τρί­τη περί­ο­δο, οδή­γη­σαν τον Ολυ­μπια­κό σε μία τερά­στια ανα­τρο­πή στο ΟΑΚΑ από το ‑14 του ημι­χρό­νου και μία… ανά­σα από τον τίτλο του πρω­τα­θλη­τή της Α1 Ανδρών/Basket League της εφε­τι­νής αγω­νι­στι­κής περιόδου.

Oι «ερυ­θρό­λευ­κοι» επι­κρά­τη­σαν με 78–72 του Πανα­θη­ναϊ­κού στον δεύ­τε­ρο τελι­κό, έγρα­ψαν το 2–0 στη σει­ρά και πλέ­ον έχουν την ευκαι­ρία στο Game 3 στο ΣΕΦ (17/6, 21:00) να στε­φθούν και πάλι πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας μετά από έξι χρόνια!

Την έκτη δια­δο­χι­κή εφε­τι­νή νίκη του Ολυ­μπια­κού επί του «αιω­νί­ου» αντι­πά­λου «υπέ­γρα­ψε» ο Τάι­λερ Ντόρ­σεϊ και το επι­θε­τι­κό κρε­σέ­ντο του στην τρί­τη περί­ο­δο, όταν σημεί­ω­σε τους 14 από τους 17 συνο­λι­κά πόντους του σε αυτό το διά­στη­μα με 3/3 σερί τρί­πο­ντα. Άξιος συμπα­ρα­στά­της του ο Σάσα Βεζέν­κοφ, με τον «ερυ­θρό­λευ­κο» φόρ­γουορντ να τελειώ­νει τον αγώ­να με 19 πόντους (5/7 τρί­πο­ντα), ενώ στους 20 στα­μά­τη­σε ο Κώστας Σλούκας.

Από τον Πανα­θη­ναϊ­κό που άγγι­ξε το… τέλειο στο πρώ­το ημί­χρο­νο, ελέγ­χο­ντας τα ριμπά­ουντ και κυριαρ­χό­ντας στη ρακέ­τα, ξεχώ­ρι­σε ο Ιωάν­νης Παπα­πέ­τρου με 17 πόντους και 9 ριμπά­ουντ, ενώ νταμπλ νταμπλ σημεί­ω­σε ο Γιώρ­γος Παπα­γιάν­νης (12π., 10ρ.).

Την ανα­μέ­τρη­ση παρα­κο­λού­θη­σε ο πρώ­ην τεχνι­κός της Εθνι­κής Ελλά­δας και του Πανα­θη­ναϊ­κού, Ρικ Πιτί­νο μαζί με τον νυν ομο­σπον­δια­κό Δημή­τρη Ιτού­δη, αλλά και τον Σωτή­ρη Μανωλόπουλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο