Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Champions League: Έκτο ευρωπαϊκό η Λίβερπουλ!

Δεκα­τέσ­σε­ρα χρό­νια μετά τον αλη­σμό­νη­το τελι­κό της Πόλης, η Λίβερ­πουλ ανέ­βη­κε και πάλι στον ευρω­παϊ­κό θρό­νο. Για 6η φορά στην Ιστο­ρία της η ομά­δα του Μερ­σεϊ­σάιντ στέ­φθη­κε πρω­τα­θλή­τρια Ευρώ­πης, καθώς επι­κρά­τη­σε με 2–0 της Τότε­ναμ στον τελι­κό που διε­ξή­χθη στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρί­της. Ο Σαλάχ στο 2΄ με πέναλ­τι και ο Ορι­γκί στο 87΄ πέτυ­χαν τα γκολ των «κόκ­κι­νων».

Στη δεύ­τε­ρη σερί παρου­σία της στον κατα­λη­κτι­κό αγώ­να της κορυ­φαί­ας δια­συλ­λο­γι­κής διορ­γά­νω­σης της «Γηραιάς Ηπεί­ρου», η ομά­δα του Κλοπ κατά­φε­ρε να κατα­κτή­σει το βαρύ­τι­μο τρό­παιο, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας μία άκρως επαγ­γελ­μα­τι­κή εμφά­νι­ση και με σύμ­μα­χο την τύχη (ευτύ­χη­σε να προη­γη­θεί με γκολ από τα απο­δυ­τή­ρια), αλλά και τον Άλι­σον όσες φορές χρειά­στη­κε στο β΄ μέρος να κρα­τά ανέ­πα­φη την εστία του, αυτή την φορά έφτα­σε στην πηγή και ήπιε νερό.

Ο τρί­τος ευρω­παϊ­κός τελι­κός του Κλοπ ως προ­πο­νη­τής της Λίβερ­πουλ στέ­φθη­κε με επι­τυ­χία. Στους δύο προη­γού­με­νους ο Γερ­μα­νός είδε την ομά­δα του να χάνει ισά­ριθ­μες φορές, από την Σεβί­λη το 2016 στον τελι­κό του Europa League (1–3) και πέρυ­σι από την Ρεάλ Μαδρί­της στον τελι­κό του Champions League (0–3). Από­ψε του πιστώ­νε­ται μεγά­λο μερί­διο στην κατά­κτη­ση του τρο­παί­ου, καθώς έστη­σε άψο­γα την ομά­δα του στον αγω­νι­στι­κό χώρο, γνω­ρί­ζο­ντας ότι αυτό που μετρά περισ­σό­τε­ρο σε τέτοια ματς είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις.

Η «παρ­θε­νι­κή» συμ­με­το­χή της Τότε­ναμ σε τελι­κό Champions League δεν έφε­ρε στην ομά­δα του Λον­δί­νου το κύπελ­λο, κυρί­ως λόγω του αιφ­νι­δια­σμού που δέχτη­κε στο 2ο λεπτό, αλλά και λόγω του ότι οι παί­κτες-κλει­διά της δεν βρέ­θη­καν σε καλή βρα­διά, σε συν­δυα­σμό με το ότι δεν βρή­καν δια­δρό­μους για να απειλήσουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο