Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο Σύνταγμα – Με αγώνα κατακτάμε τα δικαιώματα μας -Νίκησαν οι εργαζόμενοι της COSCO (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO
οδήγησε σε μια πρώτη νίκη!

Συνεχίζουμε! δηλώνουν οι λιμενεργάτες

Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα του πολυήμερου αγώνα στην COSCO όπως ανακοινώθηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Η εξέλιξη είναι νίκη για τους λιμενεργάτες που από την πρώτη στιγμή έδωσαν την μάχη για να επιστρέφουν σώοι σπίτια τους οι εργαζόμενοι.

Η COSCO αναγκάστηκε να δεχτεί και να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων! Η αδιαλλαξία έσπασε με την αποφασιστική πάλη των εργαζομένων στο λιμάνι και με τη μαζικοποίηση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ! Είναι μια πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε δηλώνει η ΕΝΕΔΕΠ.

Από το βήμα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων της COSCO η εργοδοσία έστειλε δεσμευτικό κείμενο στο υπ. Εργασίας για 5ρες πόστες, κατάργηση των κόντρας βαρδιών και δημιουργία επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. Πρόκειται για μια πρώτη νίκη, υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι θα την κατοχυρώσουμε στην πράξη.

Δείτε video

Ανακοινώθηκε η νίκη των εργατών της COSCO εν μέσω καταιγισμού χειροκροτημάτων

Ο Μ. Μπεκρής στο βήμα

Σε καταιγισμό χειροκροτημάτων ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής ανακοίνωσε ότι η εργοδοσία, κάτω από την πίεση της οργανωμένης πάλης αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τα λόγια του το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» δόνησε την ατμόσφαιρα.

Από κόσμο, αγωνιστική διάθεση και παλμό γεμάτο το Σύνταγμα στο πλαίσιο του μεγάλου πανεργατικού συλλαλητηρίου.

Πανό, συνθήματα, ομιλίες, αποτυπώνουν την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Μετά μουσικής διαδήλωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
«Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα», με αυτό το τραγούδι ξεκίνησε το συλλαλητήριο της Αθήνας στο Σύνταγμα, με τους μουσικούς να στήνουν μπροστά από την εξέδρα μια ορχήστρα που έπαιξε το γνωστό κομμάτι σε στίχους και μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Η πορεία ξεκίνησε με το πανό των εργαζομένων της COSCO να είναι στην κεφαλή.