Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

#Covid-19: Έκτακτα μέτρα στη Λάρισα

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για καραντίνα 14 ημερών στον καταυλισμό των Ρομά στη Ν. Σμύρνη Λάρισας και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και για την αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών επίσης για 14 μέρες σε όλη τη Θεσσαλία, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως στη Λάρισα εντοπίστηκε αρχικά ένα θετικό κρούσμα στον καταυλισμό των Ρομά και μετά την ιχνηλάτηση εντοπίστηκαν άλλα 20 κρούσματα, που περιλαμβάνονται στα σημερινά νέα 56 κρούσματα. Αυτοί οι 20 ασθενείς μεταφέρονται σε ξενοδοχείο για να παρακολουθούνται ενώ σχεδιάζεται να μεταφερθούν άτομα της περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με υποκείμενα νοσήματα σε ξενοδοχεία της πόλης για προληπτικούς λόγους, όπως ανακοινώθηκε.

Επίσης, σε καραντίνα τέθηκε για 14 μέρες και η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο καθώς διαπιστώθηκε συσχέτιση με τον οικισμό των Ρομά.

Κλειστές θα μείνουν οι λαϊκές αγορές σε όλη τη Θεσσαλία για 14 μέρες, επίσης απαγορεύεται το κάθε είδους πλανόδιο εμπόριο, ενώ από αύριο θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε κατοίκους των Δήμων Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων.

Ο Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι κλειστές οι εκκλησίες για τον κόσμο και διευκρίνισε πως το μέτρο αυτό ισχύει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες.