Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Covid-19: Αιφνιδιαστική αύξηση κρουσμάτων σε Κοζάνη – Καστοριά

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε σήμερα 9 νέα θετικά κρούσματα εντός της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, το ένα κρούσμα είναι κάτοικος του νομού Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης (τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής, το οποίο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του οδικώς είχε τροχαίο ατύχημα (δεν διέμεινε το προηγούμενο διάστημα σε κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας). Στα νέα κρούσματα του Νομού Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται και ασθενής που επαναπατρίσθηκε προσφάτως από τη Σερβία.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιούνη 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 36, από τα οποία τα 25 είναι κάτοικοι του Νομού Καστοριάς, τα 10 κάτοικοι του Νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος δήλωσε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».