Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

#Covid-19: Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο τα κρούσματα παγκοσμίως – Σχεδόν 83.000 οι νεκροί

Σε 1.434.356 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι νεκροί τις 82.148, σύμφωνα με την καταμέτρηση μέχρι τις 11 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Ο ρυθμός αύξησης κρουσμάτων και νεκρών είναι ταχύς, κυρίως λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ, οι οποίες καταρρίπτουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ στις δύο κατηγορίες.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των θανάτων ημερησίως σε Ιταλία και Ισπανία αν και στις δύο χώρες παρατηρείται μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Στην Κίνα, συνεχίζεται η υφεσιακή πορεία του φαινομένου. Δύο νέοι θάνατοι ασθενών και 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα, διευκρινίζοντας ότι τα 59 από τα κρούσματα αυτά ήταν του είδους που αποκαλεί «εισαγόμενα», ότι δηλαδή επρόκειτο για ανθρώπους που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί μετά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 81.802 ως τα μεσάνυχτα χθες. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 3.333 στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Σε ύφεση φαίνεται πως είναι η επιδημία και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως στην Ταϊλάνδης, όπου καταγράφηκαν άλλοι τρεις θλανατοι και 111 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Στη χώρα καταγράφονται συνολικά 30 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και 2.639 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αντίθετα στην Ευρώπη, η επιδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από τέσσερις συναπτές ημέρες μείωσής τους, όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ενώ στη Ρουμανία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εργαζομένου στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού σε 203.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στις χώρες στη βόρεια Αφρικής (στην Τυνησία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 623 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 23) αλλά και στην κεντρική και νότια αμερικανική ήπειρο.

Πέντε νέοι θάνατοι και 149 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στον Παναμά, ενώ το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 16 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 141, ενώ καταγράφηκαν 346 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τους ασθενείς να φθάνουν τους 2.785.