Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

#Covid-19: 59 νεκροί – Άλλα 99 κρούσματα – 1.613 συνολικά

Σε 59 ανέρχονται οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη χώρα μας καθώς σήμερα είχαμε 6 νέους θανάτους, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας. Από τους 59 νεκρούς οι 49 ήταν άνδρες και 10 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 71 χρόνια.

Τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 99 και τα συνολικά 1.613. Από αυτά τα 119 είναι από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία 92 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (69 άνδρες και 23 γυναίκες) και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 χρόνια. Από τις ΜΕΘ βγήκαν συνολικά 11 ασθενείς.

Ο Σ. Τσιόδρας σημείωσε ότι βλέπει την πορεία της επιδημίας της χώρας μας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, εφιστώντας όμως την προσοχή να μην οδηγηθούμε σε εφησυχασμό. Με αυτή τη συμμόρφωση μπορεί να έχουμε και μείωση, τόνισε. Είμαι χαρούμενος, αλλά το κρατάω μέσα μου συνέχισε, ωστόσο σημείωσε πως μπορεί να φτάσουμε στο άλλο άκρο αν εφησυχάσουμε.

Ανέφερε επίσης ότι ένα νέο φάρμακο που ανακάλυψαν Κινέζοι επιστήμονες είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα ενάντια στη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός και ότι φέρνει ελπίδες για την καταπολέμηση αυτού του ιού.

Απαγορεύσεις στις παραλιακές ζώνες Πάτρας και Βόλου

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 4 Απρίλη και για 14 μέρες θα τεθούν περιορισμοί στη μετακίνηση πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας (Νότιο Πάρκο – πλαζ Αγυιάς), Δευτέρα – Παρασκευή από τις 2 μ.μ. έως τις 8 π.μ. της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα όλο το 24ωρο καθώς και από τη Δευτέρα 6 Απρίλη στην παραλία του Βόλου, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 12 μ. έως τις 8 π.μ. της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα όλο το 24ωρο.

Σχετικά με τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, είπε ότι συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε η νεαρή γυναίκα που γέννησε. Από τα 90 συνολικά άτομα που ελέγχθηκαν τα 23 ήταν θετικά στον ιό, ενώ το προσωπικό της δομής που ελέγχθηκε βρέθηκε όλο αρνητικό.

Για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» σημείωσε ότι από τους ελέγχους προκύπτει ότι από τους 382 επιβαίνοντας οι 261 είναι αρνητικοί και οι 121 θετικοί (119 πάνω στο πλοίο και δύο που βρίσκονται στο νοσοκομείο), ενώ τα 2 αμφιλεγόμενα δείγματα επαναλήφθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά. Οι 119 θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για 14 μέρες, ενώ 31 Έλληνες θα παραμείνουν ως πλήρωμα πάνω στο πλοίο και ακολούθως θα παραμείνουν άλλες 14 μέρες καραντίνα. Η υγεία όλων είναι καλή, ενώ οι 230 επιβάτες που είναι αρνητικοί θα οδηγηθούν με λεωφορεία σε 3 διαφορετικά σημεία (ξενοδοχεία) της Αθήνας, όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Οι θετικοί στον ιό είναι 65 Τούρκοι υπήκοοι, 16 Ουκρανοί, 17 Ινδονήσιοι, 5 Έλληνες, 6 Ουζμπεκιστανοί, 2 Μολδαβοί, 2 Κουβανοί, 1 Βούλγαρος, 2 υπήκοοι ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από Λευκορωσία.

Ιδιώτες γιατροί

«Αναδιοργάνωση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την περαιτέρω είσοδο των ιδιωτών στο σύστημα, την ώρα που τα συντριπτικά χτυπήματα στην κατεύθυνση της υποβάθμισης και συρρίκνωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα, που έχει διαχρονικά δεχτεί από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές εμπορευματοποίησης της Υγείας, παραμένουν στο ακέραιο, βαφτίζει η κυβέρνηση το σχέδιο που ανακοίνωσε στα πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, γγ του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε τη λειτουργία σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάση πέντε Κέντρων Υγείας στην Αττική για τον κορονοϊό, προκειμένου να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία αναφοράς και τα ΤΕΠ. Τα 5 Κέντρα Υγείας στην Αττική είναι της Αλεξάνδρας, των Καλυβίων, της Ραφήνας, των Καμινίων και του Περιστερίου, ενώ δήλωσε ότι ανάλογα ΚΥ θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και αλλού). Αναφέρθηκε στη συνδρομή και ιδιωτών γιατρών σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι αυτοί θα αμείβονται από τον ΕΟΠΥΥ (δηλαδή από χρήματα των εργαζομένων) με 10 ευρώ για περίπτωση τηλεφωνικών οδηγιών και με 30 ευρώ για κατ’ οίκον επίσκεψη.

Πηγή: 902.gr