Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Cuba VS Bloqueo: Νέα επίθεση των ΗΠΑ

Όπως έναι γνωστό από τις ετήσιες εκθέσεις της Κούβας και από τις αποφάσεις (που μένουν στα χαρτιά) της ΓΣ του ΟΗΕ για την “Ανάγκη τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας”  (η τελευταία Ιούλιος 19 με στοιχεία Νοέμβρη 2018) η αδιάκοπη καταιγίδα του bloqueo (βλ ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας εδώ |> Cuba VS BloQueoόχι μόνο δεν έχει σταματημό αλλά παίρνει τις πιο απίστευτες μορφές, αυτή τη φορά εναντίον της πολιτικής αεροπορίας του νησιού της επανάστασης


ΕΝΗΜΕΡΩTIKH ΝΟΤΑ της CUBANA DE AVIACION S.A.

Αβάνα 22-Οκτ-2019
Ano 61 de la Revolucion – «Έτος 61ο της Επανάστασης»

Στις 18 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έβαλε σε εφαρμογή νέα μονομερή οικονομικά μέτρα κατά της Κούβας, που επηρεάζει τον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας της Κούβας, και συγκεκριμένα την Cuban Aviation Company.

Τα μέτρα αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της σκλήρυνσης και επιθετικότητας του bloqueoεμπορικού και οικονομικού οικονομικού αποκλεισμού, που συνεχίζεται για σχεδόν 60 χρόνια εναντίον της χώρας μας με επακόλουθο την αύξηση της οικονομικής ζημάς καθώς και την παραβίαση των εμπορικών συμφωνιών που συνάπτονται, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους επιβάτες μας με επακόλουθο αντίκτυπο στην εικόνα των κουβανικών εταιρειών.18 octubre 2019 el Gobierno de losEstadosUnidos dio a conocer nuevas medidas económicas coercitivas unilaterales contra CubaΗ Cubana de Aviacion ήδη ειδοποιήθηκε από τις εταιρείες μίσθωσης τρίτων χωρών για την παύση των μισθωμένων συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί με επακόλουθο την ακύρωση διεθνών πτήσεων προς Santo Domingo. Mexico, Cancun: Caracas, Puerto Principe. Fort de France y Point de Pitre.κά

Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στις εθνικές μεταφορές. Η Cubana de Aviacion θα προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των εθνικών δρομολογίων. για την οποία ο λαός θα ενημερωθεί εγκαίρως.

Στους επιβάτες που επηρεάζονται από την ακύρωση των πτήσεων θα επιστραφεί η συνολική αξία του εισιτηρίου στα εμπορικά γραφεία.

Η Κουβανέζικη Αεροπορική Εταιρεία ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε, που είναι εγγενής στα νέα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της χώρας μας και επιβεβαιώνει ότι παρά την επιθετική κλιμάκωση της, θα αναζητήσει τις κατάλληλες λύσεις για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της.


Πληροφορίες:
Empresa Cubana de Aviacion S.A

facebook logo

Cubadebate


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog