Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εργαζόμενοι Μέγκα: “δε ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά τα δεδουλευμένα μας”

Γράφει ο Βασίλης Κρίτσας //

Τη στιγμή που οι διάφοροι καναλάρχες (πρώην και επόμενοι) προσπαθούν να εμπλέξουν και τους εργαζόμενους των καναλιών τους στο μεταξύ τους σκληρό ανταγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τους πιάνει ξαφνικά ο πόνος για τις οικογένειες όσων μείνουν χωρίς δουλειά, έρχεται μια πρωτοβουλία σε διαφορετικό κλίμα να βάλει τα πράγματα στην ουσιαστική τους διάσταση (χωρίς να αθωώνει τους κυβερνώντες της ΔΦΑ). Οι εργαζόμενοι του Μέγκα, που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και βλέπουν το μέλλον τους στην ανεργία, απεύθυναν ανοιχτή επιστολή στους βασικούς μετόχους της επιχείρησης, με την οποία τους θέτουν προ των ευθυνών τους, τους θυμίζουν τις υποχρεώσεις τους που έχουν “ξεχάσει”, παρά το οικονομικό τους μέγεθος και καταλήγουν λέγοντας πως δε ζητάνε ελεημοσύνη, αλλά την εξόφληση των δεδουλευμένων, θυμίζοντας πως τα δεσμευμένα χρήματα της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι “αποτέλεσμα της αυταπάρνησης και επαγγελματικότητας των εργαζομένων και μόνο”. Ας σημειωθεί πως η δύσκολη κατάσταση από την οποία περνάνε το τελευταίο χρονικό διάστημα (η οποία προφανώς αφορά αποκλειστικά τους απλούς εργαζόμενους του καναλιού κι όχι τους μετόχους ή τους μεγαλοδημοσιογράφους) έχει συμβάλει στη (βιολογική) απώλεια δύο συναδέλφων τους, που δεν άντεξαν την ψυχολογική πίεση.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής.

“Κύριε Βαρδινογιάννη, Κύριε Μπόμπολα, Κύριε Ψυχάρη, ειλικρινά λυπούμαστε που είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε ‘ξεχάσει’ 500 οικογένειες στην επιχείρησή σας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες.

Θα θέλαμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοί σας συνεχίζουμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα να στεκόμαστε δίπλα στην επιχείρησή σας. Τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το MEGA και την εξέλιξή του μπορεί να είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς.

Όμως είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε ότι τους εργαζόμενους, οι επιχειρηματίες και οι εργοδότες τους πληρώνουν έστω και αν έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Ειδικά όταν πρόκειται για τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Σας καλούμε να αναλογιστείτε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι απλά λογιστικά νούμερα.

Θρηνούμε ήδη την απώλεια δύο συναδέλφων. Η δική σας αδιαφορία και ολιγωρία σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οδήγησε στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών μισθοδοσίας από τις τράπεζες.

Καλούμε τις τράπεζες να μη δείξουν την ίδια αναλγησία και αδιαφορία με τους μετόχους και να μεριμνήσουν ώστε να αποδεσμεύσουν μέρος των περισσότερων από 30 εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ώστε να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας. Αυτά τα χρήματα είναι αποτέλεσμα της αυταπάρνησης και της επαγγελματικότητας των εργαζομένων και μόνο.

Ακόμη και αν η κυβέρνηση θέλει να τιμωρήσει την επιχείρηση, εσείς οι μέτοχοι τί έχετε εναντίον μας;

Είμαστε σε απόγνωση εξ αιτίας σας.

Σας καλούμε να προχωρήσετε στην εξόφληση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών μας. Η επιχείρηση είναι δική σας, οι ζωές δικές μας.

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA“.