Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Der Spiegel: οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν το Άουσβιτς και όχι ο Κόκκινος Στρατός!

Τα αστικά ΜΜΕ και ΜΚΔ δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη -75 χρόνια μετά πως η απελευθέρωση του Άουσβιτς έγινε από τον Κόκκινο Στρατό (και όχι μόνο του Άουσβιτς, αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης και του Βερολίνου)

Μετά την «δημόσια» -κατ’ ευφημισμό τηλεόραση ΕΡΤ,  που αντί για Κόκκινο Στρατό (ΣΣ |> που ο πρωθυπουργός τον ονόμασε για ευνόητους λόγους παραπομπής σε άλλες εποχές «Ερυθρό») έγραψε «Ερυθρό Σταυρό», το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» δημοσίευσε στο Twitter, ότι «ο στρατός των ΗΠΑ “amerikanischen Armee” ήταν εκείνος που απελευθέρωσε το Άουσβιτς».

Στη συνέχεια -μπροστά στη δημόσια κατακραυγή, ως μετανοούσα Μαγδαληνή και ενώ τα αστικά ΜΜΕ μίλησαν για δήθεν«γκάφα» το Spiegel «απολογήθηκε» για τους ισχυρισμούς του ότι ήταν αμερικανικά στρατεύματα αυτά που απελευθέρωσαν το στρατόπεδο από τους Ναζί (ΣΣ |> Θυμίζουμε πως κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν συμμετείχε στην απελευθέρωση του στρατόπεδου θανάτου του Άουσβιτς), λέγοντας

«Κάναμε αυτό το εξαιρετικά ντροπιαστικό λάθος την Πέμπτη το βράδυ […] για το οποίο μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη. Το διορθώσαμε την Παρασκευή το πρωί (λέγοντας ότι το Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό). Υποθέτουμε ότι το screenshot της Πέμπτης κυκλοφορεί ως δίκαιη τιμωρία», σημείωσε το «Der Spiegel» σε tweet την περασμένη εβδομάδα.

​​Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα στο Ισραήλ, αφιερωμένο στην 75η επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου θανάτου του Άουσβιτς από τον στρατό της Σοβιετικής Ένωσης, προηγήθηκαν και οι επίμαχες δηλώσεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε για την «αντοχή του εβραϊκού λαού» και το θάρρος εκείνων που απελευθέρωσαν τους φυλακισμένους του στρατοπέδου, χωρίς -φυσικά, να αναφέρει ονομαστικά τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού.

«Όταν οι στρατιώτες άνοιξαν τις πύλες του Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945, βρήκαν 7.000 σκελετωμένους, ημίγυμνους κρατούμενους, και εκατοντάδες κουτιά με έγγραφα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τεκμηρίωσαν τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία», επεσήμανε ο Πενς.

Der Spiegel1 1

ℹ️  Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος… «ξέχασε» να υπογραμμίσει πως ότι αυτοί οι «στρατιώτες» ανήκαν στον Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό, και συγκεκριμένα στο 100ο Τμήμα Πεζικού και στο 60ο Στρατό του 1ου Ουκρανικού Μετώπου.
Περισσότεροι από 200 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη για να ελευθερώσουν το περιβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου οι Ναζί δολοφόνησαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίους μαζί με χιλιάδες Σοβιετικούς, Πολωνούς και Τσιγγάνους αιχμαλώτους πολέμου, από το 1940 έως 1945.

Auschwitz Απελευθέρωση από τον Κόκκινο Στρατό

Κάτοικοι του Μπιάλιστοκ της Πολωνίας ευχαριστούν τους στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης

Auschwitz


Auschwitz ERT Ερυθρός Σταυρός

Auschwitz ERT …Ερυθρός Σταυρός