• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Διημερίδα αφιερωμένη στον σπουδαίο κιθαρίστα, συνθέτη και δάσκαλο Δημήτρη Φάμπα (9,10/4)

Διημερίδα αφιερωμένη στον σπουδαίο κιθαρίστα, συνθέτη και δάσκαλο Δημήτρη Φάμπα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων χωρίς την παρουσία του, διοργανώνουν το Σάββατο 9  και την Κυριακή 10 Απρίλη, ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας»  και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά».

fampas

Η σεμνή παρουσία και η παγκόσμια εμβέλεια του ταλέντου του Δ. Φάμπα τον καθιέρωσαν σαν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του διεθνούς κιθαριστικού κόσμου. Υπήρξε καλλιτέχνης που μοιράστηκε τις γνώσεις και την αγάπη του για την κιθάρα και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία μιας πλούσιας κιθαριστικής σχολής και παράδοσης στον τόπο μας. Στην πολύχρονη δημιουργική του πορεία, ο Δ. Φάμπας διακρίθηκε σαν σολίστας, συνθέτης, μα και ακούραστος δάσκαλος, κατορθώνοντας να τοποθετήσει την «παρεξηγημένη» κιθάρα σε μιαν αξιόλογη θέση στη μουσική ζωή της πατρίδας μας.

Το πρόγραμμα της Διημερίδας περιλαμβάνει τον τελικό του “Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας Δημήτρης Φάμπας”,  συναυλίες κιθαριστικών ορχηστρών των Μουσικών Σχολείων Ιλίου και Παλλήνης, ρεσιτάλ εξαίρετων κιθαριστών όπως οι Γιώργος Μαυροειδής, Giorgio Mirto & Celeste Gugliandolo, Εύα Φάμπα, Μαρία Αναγνωστοπούλου, συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με κονσέρτα για κιθάρα και ορχήστρα των VIVALDI, RΟDRIGO, ΦΑΜΠΑ με σολίστ τους Εύα Φάμπα, Μηνά Μπόγρη, Νίκο Αθανασσάκη, Άγγελο Αγκυρανόπουλο, Θανάση Γεωργιάδη, Κώστα Τσερεγκώφ και Μαέστρο τον Γιώργο Μπαλατσινό, καθώς και διάλεξη του Θωμά Ταμβάκου με θέμα «Η παρουσία του Δ. Φάμπα στη δισκογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα».

Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»: Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-9344131

Ώρες Διημερίδας: Σάββατο 9 Απριλίου από 10:00 έως 22:00  –  Κυριακή 10 Απριλίου από 19:00  έως 22:30