Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στις 26 Μαϊου ψηφίζουμε-στηρίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», για να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού!

Μπροστά στις εκλογές της 26ης Μαϊου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δίου-Ολύμπου, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Κουρίτα, απευθύνει πλατύ κάλεσμα στο λαό της περιοχής να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να ψηφίσει με ενιαία κριτήρια, γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων. 

Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, δεν υπάρχει βάσανο που να βίωσαν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες, που να μην έχει τη σφραγίδα, την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης των κυβερνήσεων και να μην έχει υλοποιηθεί στην πράξη από τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή (απολύσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποίηση της πρόνοιας και της υγείας, ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας και υπηρεσιών, αύξηση σε χαράτσια, ενίσχυση με κάθε τρόπο των μεγαλοεπιχειρηματιών κ.α.).

Μιλώντας ξανά, όπως τόσα χρόνια, με τη γλώσσα της αλήθειας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό του Δήμου Δίου-Ολύμπου να μην ψάχνει για “σωτήρες”. Οι «σωτήρες» μας τελείωσαν μαζί με τα παραμύθια τους περί «Ενωμένης Ευρώπης», «ανταγωνιστικότητας», τον «Καλλικράτη που ανοίγει νέους δρόμους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τόσα άλλα. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει για  «Μεσσίες» που προεκλογικά υπόσχονται «γεφύρια και ποτάμια» και μετεκλογικά συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με νέους φόρους, ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, ανταποδοτικότητα σε κοινωνικά αγαθά, στο αναφαίρετο δικαίωμά στον αθλητισμό και πολιτισμό.

Όλοι αυτοί, άχνα δε βγάζουν για τον «Κλεισθένη» που αποτελεί συνέχεια του «Καλλικράτη» και του «Καποδίστρια», νόμοι που εξειδικεύουν την κυβερνητική πολιτική στην τοπική διοίκηση. Ο «Κλεισθένης 1» θεσμοθετεί το βασικότερο, το από πού θα προέρχονται οι πόροι της Τοπικής Διοίκησης:

 • από την ανταποδοτικότητα (θα ξαναπληρώνει ο λαός για κάθε υπηρεσία),
 • την επιχειρηματικότητα (ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών)
 • και την κρατική χρηματοδότηση που θα έχει «χαρακτήρα εξισορρόπησης» μέσα από έναν ασφυκτικό ελεγκτικό μηχανισμό (δηλαδή και τα ψίχουλα θα δίνονται υπό όρους).

Όποια κριτικη κάνουν είναι για το εκλογικό σύστημα και τους φόρους που θέλουν να ενσωματώσουν στην τοπική διοίκηση, όπως για παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ. Δεν έχει καμία διαφορά εάν θα εισπράττει τον απαράδεκτο ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση ή οι Δήμοι, όπως προασπίζονται κάποιοι από τους υποτιθέμενους “ανεξάρτητους” που διεκδικούν την ψήφο μας. Ποιο είναι το ζήτημα, λοιπόν, αν θα μας αδειάζουν την αριστερή τσέπη πρώτα ή τη δεξιά;

Ο λαός να μην υποκύψει σε πλαστά διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις

Τα πέντε χρόνια που πέρασαν από την τελευταία εκλογική μάχη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε με όλες της τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υποχώρησε μπροστά στις δυσκολίες. Ήταν η μόνη δύναμη που δεν είπε ψέματα στο λαό. Πάντα με θέσεις και κριτική που στηριζόταν και στηρίζεται στην αντιπαράθεση θέσεων και όχι προσωπικών επιθέσεων που τρέφουν το πολιτικό κουτσομπολιό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δίου-Ολύμπου:

 • Πάλεψε και παλεύει με συνέπεια για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης που ζούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.
 • Έδωσε και δίνει μάχες να μην περάσουν οι απολύσεις εργαζομένων (εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΟ και την καθαριότητα), να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία αποκομιδής και καθαριότητας, για να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη, να καταργηθούν τα διόδια, να μην παραχωρηθούν-ξεπουληθούν δημοτικές εκτάσεις , για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στην παιδεία, την υγεία.
 • Έκανε παρεμβάσεις για τη δημιουργία υποδομών και έργων με κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας, όπως μέτρα αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, για τον Βιολογικό Καθαρισμό νοτιας Πιερίας, τον ΧΥΤΑ Λιτοχώρου, για τις παράνομες χωματερές και τους παράνομους σταθμούς μεταφόρτωσης σκουπιδιών που μετέτρεψαν όλη την επικράτεια του δήμου μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, για τα προβλήματα ύδρευσης και υδροδότησης σε όλους τους οικισμούς του δήμου, για τα φίλτρα στο διυλιστήριο του Λιτοχώρου, την αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης από αμίαντο, τα έργα αποχέτευσης και τα συνοδά τους έργα, το σχέδιο πόλεως σε Λιτόχωρο και Πλαταμώνα, για τη γέφυρα μέσα στον υγροβιότοπο των Νέων Πόρων, για τα νέα παράπλευρα διόδια στον Πλαταμώνα.
 • Συγκρούστηκε συνολικά με τις πολιτικές εκείνες που θέλουν τον δήμο να είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τις οποίες εφαρμόζει.
 • Ζήτησε την προστασία των μικροοφειλετών, των πιο αδύνατων κοινωνικών ομάδων με συνεχείς προτάσεις για κοινωνικά τιμολόγια υπηρεσιών, για την ύδρευση, την άρδευση κλπ.
 • Απαίτησε λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, όχι με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά με κριτήρια κοινωνικής ανταπόδοσης.
 • Υπερασπίστηκε τη δημόσια και δημοτική περιουσία έναντι της προσπάθειας ιδιωτικοποίησής τους.
 • Πρότεινε έργα υποδομής και αναπλάσεις στα χωριά που θα σέβονται το παραδοσιακό τους χρώμα.
 • Αξιοποίησε και τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για να προβληθούν λαϊκά προβλήματα, να οργανωθούν κινητοποιήσεις.
 • Αποκάλυψε ενέργειες και «σκάνδαλα» κυρίως στην επιχειρηση αμμοχάλικου ΔΕΑΔΟ όπου συμμετείχαμε. Η ΔΕΑΔΟ (ΔΕΑΛ) η δημοτική επιχείρηση που έφερνε τόσα έσοδα στον δήμο σήμερα είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, το ξεπούλημα, τη χρεωκοπία. Εργαζόμενοι απλήρωτοι. Απλήρωτο ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, χρέη στη ΔΕΗ και κομμένο ρεύμα. Άλωνίζουν οι διάφορες εταιρείες, οι ιδιώτες και λογαριασμό δε δίνουν σε κανέναν. Κρανίου τόπος έχει μετατραπεί το αμμορύχείο χωρίς αποκατάσταση και άναρχη εξόρυξη έξω από τα όρια της λατομικής περιοχής.

Στην πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  για μόνιμη και σταθερή δουλειά και στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με το απαραίτητο προσωπικό για να μπορούν να γίνονται μελέτες κι έργα, για να λειτουγούν όλες οι υπηρεσίες χωρίς πρόβλημα, απαντούν όλοι τους (σε όποιον συνδυασμό κι αν βρίσκονται σήμερα) με δίμηνα, με εργαζόμενους σε προγράμματα κοινής ωφέλειας, με εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης για να ανακυκλώνεται η ανεργία, η φτώχεια, η μιζέρια και η τακτική της πολιτικής ομηρίας.

Στην πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ενα τεχνικό πρόγραμμα που να ιεραρχεί τα έργα υποδομής για την καλύτερη διαβίωση των δημοτών, απαντούσαν με έργα αμφιβόλου ανάγκης και προτεραιότητας, με έργα βιτρίνας. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα «η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου» έργο που θα κόστιζε ένα εκατομμύριο ευρώ από ίδιους πόρους και το «σιντριβάνι». Αστείο είναι να θεωρείται έργο «οι λυγούστρες» και τα κάποια μέτρα άσφαλτου όταν το οδικό δίκτυο είναι «κόσκινο» … και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

lasy fylladio 1

Κλικ για μεγέθυνση

lasy fylladio 2

Κλικ για μεγέθυνση

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη που δε μεταμορφώνεται και δε μεταλλάσσεται

Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους γυρολόγους και τους «μεγαλοπαράγοντες» που φόρεσαν την προβιά του δήθεν «ανεξάρτητου» (είναι μικρός το τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά) για να σε βάλουν από την πίσω πόρτα στο μαντρί της αντιλαϊκής πολιτικής. Απέναντι σ’ αυτή την κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος, η μόνη επιλογή που δε μεταμορφώνεται και δε μεταλλάσσεται, που δε λέει άλλα τώρα για να κάνει άλλα μετά, που δίνει δύναμη στο λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δίου-Ολύμπου αποτελείται από αγωνιστές που συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και στην πάλη για το μεροκάματο, ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για αξιοπρεπή σύνταξη, για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών. Καλούμε το λαό να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στο Δήμο, την Περιφέρεια και το Ευρωκοινοβούλιο, για να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ από καλύτερες θέσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της Ε.Ε.

Για να εκλεγούν αγωνιστές που θα παλεύουν:

 • για επαρκή χρηματοδότηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες,
 • για να μην συρρικνωθούν και εμπορευματοποιηθούν οι κοινωνικές δομές,
 • για να αποτρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις χώρων και “φιλέτων” που σήμερα δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο,
 • για να καταργηθούν όλα τα διόδια και να μην κατασκευαστούν νέα,
 • για να δοθούν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία που ανακουφίζουν το λαό και που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
 • για να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
 • για προστασία του φυσικού, κοινωνικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος,
 • για δραστική μείωση, με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
 • για να απομακρυνθούν τα διάσπαρτα πεδία βολής από τον Όλυμπο και να σταματήσει να είναι η περιοχή ένα απέραντο αμερικαΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.
 • για αμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση του Αμμορυχείου Λιτοχώρου και της Βροντούς.

Δεν υποσχόμαστε τίποτε περισσότερο παρά μόνο ότι δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

KouritaΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΙΤΑ

Δασκάλα, 45 ετών. Είναι μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ.

Ζει και εργάζεται στο Λιτόχωρο. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πιερίας.

Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ.