Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

DKP 🚩Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα 🚩Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές

Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Deutsche Kommunistische Partei – DKP) κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην ΕΕτης Ευρώπης των τραπεζών, των (μεγαλο)εταιρειών και των πολέμων» και άξονες δράσης «Για μια κοινωνική και ειρηνική Ευρώπη των λαών». Το DKP λέει όχι στην ΕΕ επειδή η ΕΕ είναι ο πόλεμος! … η ΕΕ αντιπροσωπεύει τους εξοπλισμούς! … η ΕΕ σημαίνει προσφυγιά! … η ΕΕ αντιπροσωπεύει την εκμετάλλευση! … η ΕΕ αντιπροσωπεύει τη φτώχεια! … τις ιδιωτικοποιήσεις το έλλειμμα  δημοκρατίας!

Στις 26 Μαΐου 2019: Ψηφίστε DKP! Με μαχητικότητα – αγώνας για τα συμφέροντά μας!

ΣΣ |> Στις βουλευτικές εκλογές (Bundestag) το 2009 πήρε 1.894 ψήφους (%…) το 2013 δεν πήρε μέρος και το 2017 |> 11,558 (εκτίμηση αποτελέσματος εδώ), ενώ στις ευρωεκλογές το 2004 |> 37.160 το 2009 |> 25.615 και το 2014 |> 25.204

(14-Δεκ-2018) – |> Πρόγραμμα του DKP για τις ευρωεκλογές |> Εκλογικό πρόγραμμα σε PDF

pdf 1EU-Wahlprogramm-2019

Στις Ευρωεκλογές, η ΕΕ επιχαίρει ως εγγυητής της ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής και για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινή ζοφερή πραγματικότητα των περισσότερων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και στις άλλες χώρες της ΕΕ: ​​οι χαμηλοί μισθοί, οι συντάξεις της φτώχειας, τα τεράστια ενοίκια και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης κυριαρχούν όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Εκατομμύρια ζουν με την ψυχή στο στόμα (ΣΣ |> «von der Hand in den Mund» …φυτοζωώ, μεροδούλι μεροφάι), ενώ μια υπερ-πλούσια οικονομική ελίτ, οι τραπεζίτες οι μεγαλοεταίροι και οι βασικοί μέτοχοι, με τη βοήθεια των κονδυλίων της ΕΕ επενδύουν έχουν δισεκατομμύρια κέρδη με τη μελλοντική προοπτική των εργατοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων και της νεολαίας να είναι όλο και πιο ζοφερή. Η πολιτική της ΕΕ σημαίνει κοινωνική λιτότητα για «φρένο στο χρέος», (ΣΣ |> έχει να κάνει με τον «κόφτη» των δημοσιονομικών προγραμμάτων σταθερότηττας, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς: όπως είναι γνωστό τα τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι το καθένα θα εισαγάγει τη δική του νομοθεσία για τους δημοσιονομικούς κανόνες -με ή χωρίς μειώσεις χρέους, που για την περίπτωση της Γερμανίας προβλέπονται και από το Σύνταγμα!, ειδικά προσαρμοσμένους κανόνες ανά χώρα ώστε να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους. Για την εφαρμογή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών κάθε ομόσπονδο κρατίδιο (Länder) παίρνει δικά του αντιλαϊκά μέτρα -«ματωμένα πλεονάσματα).

Η πολιτική της ΕΕ σημαίνει ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων, κυρώσεις κατά της Συρίας εξοπλιστικά προγράμματα κατά της Ρωσίας. Η ΕΕ βρίσκεται σταθερά στην πλευρά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.DKP € 1

Το DKP λέει όχι στην ΕΕ!

Οι υποψήφιοι του DKP στις 26-Μαΐ-2019 στις ευρωεκλογές παλεύουν για να ενισχυθεί η αντίσταση ενάντια στον πόλεμο, και στη διάλυση της κοινωνική συνοχής και της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα για να υπάρξει μια προοδευτική φωνή.κάθετα αντίθετη στην ΕΕ

Η ΕΕ αντιπροσωπεύει τον πόλεμο!

Η ΕΕ συνδέεται στενά με την πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Η απειλή του πολέμου σήμερα οφείλεται στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΚ (Κίνας). Η ΕΕ έχει με την πολιτική της οδηγήσει την Ουκρανία στις συμφωνίες σύνδεσης με την Δυτική σφαίρα επιρροής, συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την κλιμάκωση και είναι συνυπεύθυνη για το φασιστικό πραξικόπημα της Δεξιάς και τον πόλεμο στην Ουκρανία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική συμμαχία PESCO (ΣΣ |> βλ και εδώ σ’ ότι αφορά την Ελλάδα) προωθεί έναν «επικαιροποιημένο» – αναβαθμισμένο επανεξοπλισμό εντός της ΕΕ., με τα μεγάλα εργοστάσια οπλικών συστημάτων  σε Γαλλία και Γερμανία να αναπτύσσουν από κοινού, όλο και πιο νέα δολοφονικά συστήματα συστήματα με το κόστος πολλών εκατοντάδων δις ευρώ. Οι ΗΠΑ απειλούν να παράγουν νέους πυρηνικούς πυραύλους μέσης εμβέλειας (βεληνεκούς). Γερμανοί στρατιωτικοί επιτελείς συζητούν την οργάνωση «πυρηνικής αποτροπής» στην ίδια την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι θέατρο πολέμου με πυρηνικά όπλα και αυτός ο κίνδυνος για τούς λαούς της Ευρώπης είναι παραπάνω από πραγματικός σήμερα.DKP € 2

Το DKP λέει: Έξω η Γερμανία από το ΝΑΤΟ! Έξω τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ από τη Γερμανία! Καταργήστε την PESCO! Ειρήνη με τη Ρωσία!

ΕΕ σημαίνει στρατιωτικοί εξοπλισμοί!

Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η Γερμανία αναβαθμίζουν την πολεμική τους μηχανή. Με μπαμπούλα τη Ρωσία στο στόχαστρό τους, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν υποσχεθεί να αυξήσουν μέχρι το 2024 τις αμυντικές τους δαπάνες έως 2% του ΑΕΠ. Για τη Γερμανία, αυτό σημαίνει διπλασιασμό του αμυντικού προϋπολογισμού σε περίπου 80 δισ. Ευρώ. Η ΕΕ δέσμευσε επίσης τα μέλη της με τη Συνθήκη της Λισαβόνας το 2007. Αυτά τα χρήματα λείπουν από  την υγεία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές δαπάνες. Ταυτόχρονα, οι ηγετικές χώρες της ΕΕ Γερμανία και Γαλλία πιέζουν για τη δημιουργία ενός στρατού της ΕΕ. Σε συνδυασμό με αυτό έχουμε πλαγιοκόπηση  των εθνικών κοινοβουλίων ώστε να συμφωνούν σε ξένες αποστολές. Οι Γερμανοί στρατιώτες ήδη συμμετέχουν σε αποστολές πολέμου παγκοσμίως στο πλαίσιο διαφόρων στρατιωτικών επεμβάσεων. Η πολεμική προσπάθεια της ΕΕ στο Μάλι τείνει να μετατραπεί  σε δεύτερο Αφγανιστάν.

Το DKP λέει: Αφοπλισμό αντί για στρατιωτική αναβάθμιση! Μακριά από τον στόχο 2% του ΝΑΤΟ! Σταματήστε όλες τις ξένες αποστολές του Bundeswehr! (ΣΣ|> «Ομοσπονδιακός Στρατός») Να μη συσταθεί στρατός της ΕΕ!

Η ΕΕ είναι κατάρα!

Η πολιτική του πολέμου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «ελευθερίες» της στο εμπόριο και στην οικονομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος από την υπερεκμετάλλευση των πόρων είναι τα αίτια της μετανάστευσης (ΣΣ|> θεμελιακή η συνθήκη του Μάαστριχτ, με τις γνωστές 4 ελευθερίες – κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων – η οποία σήμανε και την ολομέτωπη επίθεση του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα). Η ΕΕ καταστρέφει τις συνθήκες διαβίωσης στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αλλά και στην περιφέρειά της. Με βρώμικες συμφωνίες τις λεγόμενες επανεισδοχής (Rücknahmeabkommen), τα κέντρα κράτησης (Auffanglagern -στρατόπεδα προσφύγων) και τον στρατιωτικό Οργανισμό  Διαχείρισης Συνόρων (Grenzschutzagentur Frontex) προκαλεί αμέτρητη δυστυχία. Χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται στη Μεσόγειο Θάλασσα, γιατί δεν είναι «εκμεταλλεύσιμοι» στην ΕΕ.

Το DKP λέει: καταπολέμηση της αναγκαστικής μετανάστευσης, όχι των προσφύγων! Κατάργηση του Frontex!

ΕΕ θα πει  εκμετάλλευση!

Όταν η ΕΕ μιλά για ελευθερία, σημαίνει πάντοτε την ελευθερία των τραπεζών και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Η ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων, οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ και η “ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων” στην ΕΕ σημαίνει ξεκάθαρα εκμετάλλευση. Οι επαγγελματίες και καλά εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι, κυρίως από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αλλά και με χαμηλή ειδίκευση, για παράδειγμα, από τις φτωχότερες χώρες της περιφέρειας της ΕΕ είναι πολύ «ευπρόσδεκτοι». Αυτή η πολιτική μετανάστευσης δείχνει το αληθινό πρόσωπο το «καλωσόρισμα πολιτισμού» της Μέρκελ και αναδεικνύει ανάγλυφα όλη την υποκρισία στο θέμα των προσφύγων.

Για παράδειγμα, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με χαμηλές αμοιβές και με κακές συνθήκες εργασίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η νεο-αποικιακή πολιτική αιμορραγεί τις χώρες προέλευσης, επειδή  οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι λείπουν από εκεί. Παράλληλα, αυξάνει την πίεση στους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας. Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους εκμεταλλεύονται ως μέσο πίεσης κατά των ντόπιων εργαζομένων. Ο ρατσισμός και η ενδυνάμωση των δεξιών κινήσεων δεν είναι παράπλευρες απώλειες, αλλά προωθούνται σκόπιμα για να μας αποσπάσουν από τους δράστες τους πραγματικούς αίτιους της δυστυχίας.DKP € 3

Το DKP λέει: Αλληλεγγύη αντί για αποκλεισμό. Νόμιμους κατώτατους μισθούς χωρίς εξαιρέσεις.

Η ΕΕ αντιπροσωπεύει τη φτώχεια!

Οι νόμοι του Χάρτζ (Hartz-Gesetzen) κατέστησαν τη Γερμανία μια χώρα χαμηλόμισθων. Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ και το ευρώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανεξέλεγκτη λεηλασία των ασθενέστερων κρατών της ΕΕ. Οι υπερχρεωμένες χώρες έχουν αναγκαστεί να ακολουθήσουν μια άκαμπτη πορεία λιτότητας και εξάντλησης, περιορίζοντας την εθνική κυριαρχία τους, ειδικά κάτω από τη γερμανική πίεση. Οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, οι αυστηρές περικοπές των συντάξεων, και των μισθών, η ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων οδήγησαν σε ένα γιγαντιαίο κύμα απελευθέρωσης και φτώχειας. Νικητές είναι οι καπιταλιστές, οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρείες στις πληγείσες χώρες, αλλά κυρίως στις ισχυρές οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Το DKP λέει: κούρεμα χρέους αντί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών! (|> Schuldenschnitt statt Schuldenbremse) Να πληρώσουν οι τράπεζες και οι μεγάλοι όμιλοι!  

Η ΕΕ ταυτίζεται με τις ιδιωτικοποιήσεις!

DKP € 4

Η ΕΕ στηρίζεται στην εμπορευματοποίηση των βασικών ανθρώπινων αναγκών και αγαθών με άπαν το κέρδος. Το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης, η στέγαση, η υδροδότηση, οι τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες – όλα εξαρτώνται από την αρχή του κέρδους. Σε σχέση με την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τους αποκαλούμενους «χρεωστικούς κόφτες», αυτά οδηγούν σε αυξανόμενη πίεση ιδιωτικοποίησης, κυρίως στους δήμους. Η δημόσια ιδιοκτησία ξεπουλιέται μαζικά, με συνέπεια αύξηση του κόστους, μείωση της ποιότητας ζωής και περικοπές των μισθών.

Το DKP σας καλεί: STOP στις ιδιωτικοποιήσεις. Κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των (μεγάλων) επιχειρήσεων!

Η Ε.Ε. αντιπροσωπεύει το έλλειμμα της δημοκρατίας!

Στα κέντρα των Βρυξελλών κυριαρχούν οι οικονομικά ισχυρότερες χώρες της ΕΕ, η Γερμανία και η Γαλλία. Η πολιτική καθορίζεται από τις μεγάλες τράπεζες και τις εταιρείες. Τα δικαιώματα των εθνικών κοινοβουλίων έχουν υπονομευθεί και η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών περιορίζεται όλο και περισσότερο. Οι χώρες που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας της ΕΕ και στους κανόνες της, τιμωρούνται και εκδίδονται ποινικές διαδικασίες, όπως συνέβη πρόσφατα με την Ιταλία.

Τα ανθρώπινα και δημοκρατικά θεμελιώδη δικαιώματα θα μειωθούν. Το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, συγκεντρώσεων – κινητοποιήσεων και απεργίας διαλύεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κατασταλτική μηχανή ασφάλειας με τους νέους αστυνομικούς νόμους, τις εξουσίες για τις μυστικές υπηρεσίες και την επιτήρηση θα επεκταθεί. Αυτή η ολοκληρωμένη νομική – νομοθετική κάλυψη (εξέλιξη) χρησιμεύει για να εξασφαλίσει τη δύναμη των μονοπωλίων.

Το DKP λέει: Μακριά από τον «Grundgesetz»! Κάτω η εποπτεία και η αστυνόμευση! Η ΕΕ δεν είναι «μεταρρυθμιστική»!

DKP € 5

Η «Κοινωνική Χάρτα της ΕΕ», ποτέ δεν ήταν σχέδιο ειρήνης και κοινωνικής συνοχής. Η «ευρωπαϊκή ενοποίηση» ήταν από την αρχή ένα βαθιά αντιδραστικό έργο ως προπύργιο κατά του σοσιαλισμού. Σε αντίθεση με ορισμένους πολιτικούς του Κόμματος Die Linke, οι κομμουνιστές δεν θεωρούν την ΕΕ «μεταρρυθμιστική» -αυτό πρέπει να ξεπεραστεί. Ένα βήμα θα ήταν να εγκαταλείψουμε την ΕΕ. Το ότι αυτό δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο – αποκύημα φαντασίας, το δείχνει το δημοψήφισμα brexit στη Βρετανία, ακόμη και αν η βούληση του λαού στο Ηνωμένο Βασίλειο υπονομεύτηκε και χειραγωγήθηκε από τις συμφωνίες της Τερέζα Μέι. Και δεν είναι πως υπάρχει μόνο στη Βρετανία ένα ισχυρό κίνημα ενάντια στη δύναμη των τραπεζών και των εταιρειών. Βλέπουμε μαζικές διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, για παράδειγμα, και το σχηματισμό νέων κινημάτων στη Γαλλία και την Ισπανία, μεταξύ άλλων. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες στην Ευρώπη και, ειδικότερα, με τον αγώνα των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη.

ΣΣ |> Ο Θεμελιώδης Νόμος [Grundgesetz], που ισχύει και σήμερα στις βασικές του διατάξεις, ψηφίστηκε στη Δυτική Γερμανία το 1949 και είχε «προσωρινό» χαρακτήρα – για το χρονικό διάστημα μέχρι την επανένωση με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας [DDR]. Από την αποφράδα 3-Οκτ-1990,  ημερομηνία της προσάρτησης, ελέω Γκορμπατσόφ, ο προσωρινός «Θεμελιώδης Νόμος» είναι το Σύνταγμα της «ενωμένης» Γερμανίας.

Το DKP αντιπροσωπεύει αλληλεγγύη και διεθνισμό, για μια χωρίς σύνορα συνεργασία! Η ΕΕ είναι ένα όργανο του γερμανικού ιμπεριαλισμού!

Ένα σημαντικό καθήκον για εμάς ως Γερμανοί κομμουνιστές είναι να ενισχύσουμε την αντίσταση στη χώρα μας. Τουλάχιστον από τον επιθετικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999 με γερμανική συμμετοχή, η ΕΕ είναι πρωτίστως μέσο του αναζωπυρωμένου και κυρίαρχου γερμανικού ιμπεριαλισμού για την εξασφάλιση και την επιβολή των συμφερόντων του. Ως εκ τούτου, η αντίσταση στην εξουσία του γερμανικού μονοπωλιακού κεφαλαίου είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων στην Ευρώπη. Οι επιτυχίες της αντιμονοπωλιακής αντίστασης στην καρδιά του (στη Γερμανία) περιορίζουν το πεδίο του στην λεηλασία των άλλων χωρών.

Με το δικό μας «πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για την ειρήνη, την αλληλεγγύη» θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της αντίστασης στη χώρα μας και σας καλούμε να αναλάβουμε δράση από κοινού κατά των αιτιών του πολέμου, της προσφυγιάς και της φτώχειας.

Το DKP διακηρύσσει: Καταργήστε τον καπιταλισμό! Πολεμήστε για το σοσιαλισμού!

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο πόλεμος, η προσφυγιά και η φτώχεια μπορούν να εξαλειφθούν μόνιμα μόνο με την υπέρβαση του καπιταλισμού. Η υπέρτατη αρχή του κέρδους δημιουργεί κρίσεις, πολέμους, ξεριζωμούς και φτώχεια. Επομένως, λέμε ότι μια άλλη κοινωνία, ο σοσιαλισμός, είναι απαραίτητη. Θέλουμε να το συζητήσουμε ειδικά με όλους εκείνους που αγωνίζονται σήμερα μαζί μας για περισσότερη δικαιοσύνη, για δημοκρατία, ενάντια στον πόλεμο, στους εξοπλισμούς, ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους.DKP € 4

Στις 26 Μαΐου 2019 Ψηφίστε DKP! Με μαχητικότητα – αγώνας για τα συμφέροντά μας!

Ακολουθούν οι άμεσοι στόχοι μας. Είναι εφικτοί και χωρίς να εξαλειφθεί ο καπιταλισμός – απευθύνονται και στη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η Γερμανία, οι γερμανικές τράπεζες και εταιρείες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κυριαρχεί στην ΕΕ. Η γερμανική ατμομηχανή των εξαγωγών (εξαγωγικός κύλινδρος – πιστόνι „Exportwalze“) ωθεί και συμπαρασύρει άλλες χώρες εντός και εκτός της ΕΕ. Επιμένοντας, περιπλέκουμε αυτή την πορεία, χρησιμοποιούμε τους εαυτούς μας, τους λαούς της ΕΕ, τους λαούς του κόσμου.

Για την ειρήνη, την εργασία, την αλληλεγγύη!άμεσοι στόχοι του DKP

 1. Σταμάτημα των πολέμων και των επεμβάσεων του Bundeswehr σε τρίτες χώρες, μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού, απαγόρευση των εξαγωγών όπλων
 • Ο επίσημα ανακοινωμένος αμυντικός προϋπολογισμός να μειωθεί κατά 20% από το 2020 και μετά
 • Η επέκταση του Bundeswehr και τα σχέδια για την αναβάθμιση με υπερεξουσίες της ΥπΕθΑ Ursula von der Leyen («Kriegsministerin» |> υπουργού πολέμου κατά τους γερμανούς)  σταματούν πάραυτα
 • Απαγκίστωση αμέσως, από όλους τους πολέμους στους οποίους συμμετέχει η Γερμανία (Αφγανιστάν, Συρία, Μάλι κλπ), όπως και όλων των αποστολές του Bundeswehr.
 • Απαγορεύεται η εξαγωγή όπλων, εξοπλισμών και συναφούς υλικού, κάθε είδους. Αυτό ισχύει και για τις εξαγωγές προς τις χώρες του ΝΑΤΟ ή τις λεγόμενες φιλικές χώρες
 • Καμία περαιτέρω συμμετοχή σε ελιγμούς και ασκήσεις του ΝΑΤΟ, άμεση αποχώρηση από τις στρατιωτικές δομές του – ειρήνη με τη Ρωσία
 1. Αύξηση του ανώτατου φόρου για τα υψηλότερα εισοδήματα προσώπων και επιχειρήσεων – επανεισαγωγή φόρου ακίνητης περιουσίας και κληρονομιάς
  • Ο υψηλότερος συντελεστής φόρου εισοδήματος αυξάνεται από 42% σε 53% (όπως στη δεκαετία του 1990)
  • η φορολόγηση των εταιρικών κερδών πρέπει να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10 μονάδες από το σημερινό επίπεδο του λιγότερο από 30% (το 1996 το ποσοστό ήταν 56,6%)
  • την εισαγωγή φόρου «εκατομμυριούχων» σε περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ με ποσοστό τουλάχιστον 2% ετησίως
  • Αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φορολογίας των εταιρειών πλατφόρμας (Google κ.λπ.)
 1. Δημόσιες επενδύσεις σε στέγαση, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας και νοσοκομεία
 • Πρόγραμμα για την κατασκευή ενός εκατομμυρίου μονάδων κοινωνικής κατοικίας μέσω κοινοτήτων και συνεταιρισμών κατά τα επόμενα πέντε χρόνια –
 • Για την ανακούφιση της έλλειψης στέγης, οι δήμοι να διαθέσουν τα κενά (ακατοίκητα / κλειστά διαμερίσματα)
 • Ζητούμε προγράμματα για την κατασκευή και αποκατάσταση σχολείων, κέντρων ημερήσιας φροντίδας και κέντρων νεότητας
 • Η βασική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των κολλεγίων αυξάνεται. Η αριστεία διακόπτεται.
 • Ζητάμε ένα πρόγραμμα επέκτασης για νοσοκομεία και ευαγή ιδρύματα
 • Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των αναδιαρθρώσεων σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
 • Απαγόρευση ιδιωτικοποίησης άλλων δημοτικών επιχειρήσεων
 1. Η δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας
 • Τα επενδυτικά προγράμματα για τη στέγαση, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις μεταφορές θα δημιουργήσουν μόνιμα περίπου 100.000 θέσεις εργασίας στις κατασκευές και τις κατασκευές
 • Σε ένα πρώτο βήμα, απαιτούμε 100.000 επιπλέον θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.
 • Μεσοπρόθεσμα, πρέπει να δημιουργηθούν άλλες 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας. Κατάργηση ιδιωτικών σχολείων και σχολικών τελών στην εκπαίδευση για την υγεία. Αμειβόμενη διπλή εκπαίδευση.
 • Η επέκταση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προϋποθέτει επίσης την άμεση εισαγωγή 100.000 θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση (κολέγια, σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και κέντρα νεότητας).
 1. Βελτίωση των κρατικών κοινωνικών παροχών και του κατώτατου μισθού
 • Εφόσον δεν εξαλειφθεί το σκάνδαλο Hartz, (Hartz-Systems) πρέπει να αυξηθεί σημαντικά το επίδομα ανεργίας II, η κοινωνική πρόνοια, το επίδομα στέγασης και όλα τα παρόμοια οφέλη
 • Το επίδομα τέκνου πρέπει να αυξηθεί αισθητά κατά 50 ευρώ ανά παιδί για το χαμηλό και μεσαίο εισόδημα – χωρίς μείωση των φοροαπαλλαγών
 • Η πολιτική μείωσης των συντάξεων που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες πρέπει να τερματιστεί αμέσως. Το ελάχιστο εισόδημα να αυξηθεί άμεσα αισθητά – εάν είναι απαραίτητο από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό
 • Ο νόμιμος κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί κατά 15 ευρώ. Όλες οι εξαιρέσεις θα καταργηθούν

Λεφτά υπάρχουν!

 • Τρέχουν από τα μπατζάκια και τις τσέπες των πλουσίων και των χρυσοκάνθαρων.
 • Το 2019, ο προϋπολογισμός των εξοπλισμών θα αυξηθεί επίσημα στα 42,9 δισ. ευρώ. Η υπουργός Ursula von der Leyen θέλει να δαπανήσει επιπλέον 130 δισ. για τον εκσυγχρονισμό του Bundeswehr για τα επόμενα 13 χρόνια.
 • 1,36 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι ζουν στη Γερμανία. Κάθε μέρα και πιο πλούσιοι καθημερινά. Έχουν μια περιουσία που υπολογίζεται σε € 4,6 τρις ​​(στοιχεία 2018) και αυτή η περιουσία πρέπει να αναδιανεμηθεί.
 • Με τη μείωση των δαπανών για τους εξοπλισμούς και με την εισαγωγή του «φόρου εκατομμυριούχων», πρέπει να χρηματοδοτηθεί το «άμεσο πρόγραμμα» του DKP για «εργασία, ειρήνη, αλληλεγγύη».
 • Ποιος δεν παίρνει τη γκανιότα δεν μπορεί να δώσει τίποτα στους φτωχούς!
 • Μαζί καταπολέμηση των δραστών του πολέμου, της πτήσης και της φτώχειας!
 • Για τον λαό της Ευρώπης – εναντίον της ΕΕ

Στις 26 Μαΐου Ψηφίστε DKP!


πηγές |> εδώ <|  &  |> εδώ <|

μέσω |> Facebook <| , επίσης (“κριτική” του MLPD) |> κόκκινη σημαία <|


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog