Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Eταιρείες προσωπικού “νοικιάζουν” εργαζόμενους σε Σουηδικές επιχειρήσεις με τιμές πείνας και χωρίς ασφάλιση

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Από το 2015 η Πολωνική εταιρεία “We kan do..” διαφημίζει τις υπηρεσίες της για συμμετοχή των εργαζομένων της σε οικοδομικές εργασίες στο αεροδρόμιο Bromma, σε εργοτάξιο στην Järfälla,στην πόληVäxjö και σε άλλες πόλεις.

Μόνο που οι εργαζόμενοί της δεν έχουν κανένα συμβόλαιο πρόσληψης. Στον ισολογισμό της εταιρείας παρουσιάζονται μόνο υπάλληλοι γραφείου. Κανένας τεχνίτης ή οικοδόμος. 

Συλλογικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Σουηδιας από το 2016 που ρυθμίζουν θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης. 

Μόνο που από τους 560 οικοδόμους και τεχνίτες που φαίνεται στα χαρτιά των Σουηδικών Υπηρεσιών πως έχει εισάγει και νοικιάσει η Πολωνική εταιρεία σε Σουηδικές κατασκευαστικές εταιρείες εμφανίζονται ασφαλισμένοι μόνο οι μισοί. 

Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι υπόλοιποι δουλεύουν με μπλοκάκια και είναι αυτασφαλισμένοι υπεργολάβοι.  Δεν δικαιούνται αποζημίωση ασθενείας, επίδομα διακοπών, υπερωρίες. 

Μόνο που δεν εμφανίζεται πουθενά το όνομά τους στις λίστες προσωπικού που σύμφωνα με τους νόμους της ΕΕ έπρεπε να είναι καταχωρημένοι. 

H εταιρία με ανακοίνωσή της απαντά στην καταγγελία της οργάνωσης “Βάλε φρένο στην απάτη” (Stoppa fusket), ισχυρίζεται πως μόνο 310 εργαζόμενοί της δουλεύουν στην Σουηδία από 393 το 2019. 

Οι υπόλοιποι δουλεύουν στην Πολωνία, Γερμανία, Νορβηγία δηλώνει. Δεν δίνει κανένα στοιχείο για τους μισθούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι αλλά μόνο για τις τιμές που χρεώνει στις επιχειρήσεις. 

Η χρησιμοποίηση ξένων εποχιακών εργατών στην Σουηδία αλλά και στην υπόλοιπη ΕΕ δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι περισσότεροι ζουν με μισθούς και μεροκάματα πείνας θύματα και των εταιριών προσωπικού αλλά και των μεγάλων  κατασκευαστικών εταιρειών που χρησιμοποιούν υπεργολάβους για να χτυπήσουν τις τιμές και να αυξήσουν την κερδοφορία τους σε ένα ανελέητο ανταγωνισμό. To 2019 απασχολήθηκαν 106.800 ξένοι εποχιακοί εργάτες στην Σουηδία αύξηση με σχεδόν 50% από τους 72500 που εγράφηκαν το 2018. Οι περισσότεροι είναι Πολωνοί 46 396, Λιθουανοί 7 387, Λεττονοί  7319, Ινδοί 7318, Τσέχοι 6 506 αλλά και αρκετοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι. 

Το 66% απασχολείται στις οικοδομές οι περισσότεροι Πολωνοί, 13% στην βιομηχανία και 8% στις επικοινωνίες όπου πλειοψηφούν οι Ινδοί. 

Αρκετοί δουλεύουν και σε εταιρίες καθαρισμού και στο μάζεμα των φρούτων ή μανιταριών. Η εκμετάλλευση είναι πρωτοφανής.

Πρόσφατο παράδειγμα, ο γνωστός και τεράστιος όμιλος McDonalds ανέθεσε την καθαριότητα των καταστημάτων της σε εταιρία καθαρισμού με μισθό για τους εργαζόμενους  3,7 ευρώ την ώρα έναντι 13 που προβλέπουν οι συμβάσεις. 

Σε άλλη περίπτωση απαίτηση 1 εκατομμυρίου ευρώ προέκυψε σε Πολωνό υπεργολάβο στην πόλη Malmö στην Νότια Σουηδία που δεν κατέβαλε εργοδοτικές εισφορές και φόρους για την κατασκευή τούνελ, στο όνομα άλλης Σουηδικής κατασκευαστικής εταιρείας. 

Οι υπηρεσίες εφορίας υπολογίζουν πως η μη καταβολή φόρων και εισφορών από τους εργοδότες φτάνει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ (130 δις κορώνες) τον χρόνο.

Το Σουηδικό νομικό σύστημα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Σκανδιναβίας προστατεύει τον κύριο εργολάβο και ρίχνει πάντα την ευθύνη στον υπεργολάβο έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν συνέπειες οι μεγάλοι όμιλοι για την επιλογή τους. 

Εδώ φαίνεται και η υποκρισία της κατά τα άλλα ευνομίας που ισχυρίζονται πως πρέπει να επικρατεί στο μοντέλο της Σκανδιναβίας. 

Στα χαρτιά όλοι είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο αλλά στην πράξη ευνοούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να ζήσουν τα παιδιά τους.

______________________________________________

Πηγές:

Stoppa fusket

Aftonbladet

Arbetsmiljöverket.

BANNER panos3