Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσ/νίκης: Το παράδειγμα του Φιντέλ Κάστρο θα συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες του σήμερα και του αύριο

Ανακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Θεσσαλονίκη, 25/11/2017.

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρουζ. Ενός κομμουνιστή και διεθνιστή ηγέτη που με τη ζωή και δράση του άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην ιστορία της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής. Ενός ανθρώπου που το όνομα του έγινε συνώνυμο της Ελευθερίας, της Επανάστασης και της Αξιοπρέπειας και ο οποίος άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στον κουβανικό λαό.

Η πολιτική κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει να εμπνέει τον λαό της Κούβας, στον συνεχή αγώνα που δίνει ενάντια στον γενοκτονικό οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση και στις πολυπλόκαμες προσπάθειες υπονόμευσης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης από ιμπεριαλιστικά κέντρα στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο βρίσκεται στο νου, την καρδιά και την συλλογική συνείδηση των λαών που αγωνίζονται ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην αδικία και την καταπίεση. Το παράδειγμα του θα συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες του σήμερα και του αύριο, όσα χρόνια κι’ αν περάσουν.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Σκούφας Απόστολος                                                                       Μόττας Νίκος        

GREEK CUBAN ASSOCIATION THESSALONIKI BANNER