Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Επίσκεψη – προσκύνημα στον Άη Στράτη (11/6)

Επίσκεψη – προσκύνημα στον Άη Στράτη οργανώνει, για το Σάββατο, 11 Ιούνη, η ΚΕ του ΚΚΕ, με σκοπό να τιμηθεί η θυσία μελών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που εξοντώθηκαν από την πείνα, στο νησί, την περίοδο 1941 – 1942, όντας εξόριστοι και παραδομένοι από το καθεστώς της μεταξικής δικτατορίας στους ναζί κατακτητές.
Θα τιμηθεί, επίσης, η προσφορά χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που βρέθηκαν και πάλι εξόριστοι στον Άη Στράτη από τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, για την προσφορά τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

aistratis11c

Η αναχώρηση θα γίνει από το Λαύριο (βλ. χάρτη) με πλοίο της γραμμής, στις 9 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιούνη. Η επιστροφή, δηλαδή η αναχώρηση από Αη Στράτη, θα γίνει την ίδια μέρα, στις 10.30 μ.μ. και άφιξη στο Λαύριο, στις 6 π.μ. της Κυριακής 12 Ιούνη.
Η τιμή συμμετοχής είναι 33 ευρώ και περιλαμβάνει το εισιτήριο του πλοίου με επιστροφή και τη μεταφορά από το κέντρο της Αθήνας με πούλμαν προς και από το Λαύριο. Για τις δηλώσεις συμμετοχής, έχει ανοιχτεί κατάλογος στις Τομεακές Οργανώσεις της KΟ Αττικής, στην KNE και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα
ΚΟ Αττικής: 210.5282.500
ΚΕ: 210.2592.111
Μετάβαση στο περιεχόμενο