Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

EURO 2020: Σέντρα σήμερα με το Ιταλία – Τουρκία

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του EURO 2020 και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία την διοργάνωση. Σε αντίθεση με ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πολλές χώρες.

Η δράση αρχίζει με την αποψινή (22:00) αναμέτρηση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης.

Η Ιταλία αν και παίζει μέσα στο «σπίτι» της καλείται να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχουν όσοι αγωνίζονται στην έδρα τους! Οι πρεμιέρες για τους… διοργανωτές συνήθως είναι… επώδυνες. Από το 1984 που καθιερώθηκε στο EURO, οι διοργανωτές να δίνουν το εναρκτήριο παιχνίδι, μόλις τρεις φορές έχουν καταφέρει να νικήσουν. Τις υπόλοιπες έξι, «έπεσαν θύμα» μικρών ή μεγάλων εκπλήξεων.

Η Ελλάδα έχει συμβάλει τα μέγιστα σ΄ αυτήν την… παράδοση, καθώς τόσο το 2004, όσο και το 2012 δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους (Πορτογαλία και Πολωνία) να στήσουν το δικό τους πάρτι!

Η Γαλλία και το Βέλγιο είναι οι μόνες χώρες που υπερηφανεύονται ότι δεν την έχουν «πατήσει» στην πρεμιέρα, με τους «πετεινούς», μάλιστα να έχουν δύο νίκες.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα