Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Euroleague: Ραψωδία… Ράις

Μετά από ένα απο­λαυ­στι­κό ντέρ­μπι «αιω­νί­ων», στο οποίο οι τακτι­κές μπή­καν σε δεύ­τε­ρη μοί­ρα, ο Πανα­θη­ναϊ­κός εξαρ­γύ­ρω­σε το ένστι­κο της… επι­βί­ω­σης και το επι­θε­τι­κό ρεσι­τάλ του Ταϊ­ρίς Ράις (ρεκόρ πόντων στην Euroleague με 41), διευ­ρύ­νο­ντας σερί (4 δια­δο­χι­κές νίκες) και ρεκόρ (8–4) στη κορυ­φαία ευρω­παϊ­κή δια­συλ­λο­γι­κή διορ­γά­νω­ση. Οι «πρά­σι­νοι» επι­κρά­τη­σαν με 99–93 στην παρά­τα­ση (86–86κ.α.) του Ολυ­μπια­κού στο ΟΑΚΑ, για τη 12η αγω­νι­στι­κή της Euroleague, υπο­χρε­ώ­νο­ντας τους «ερυ­θρό­λευ­κους» στην 7η ήττα τους.

Ο Ταϊ­ρίς Ράις απο­τέ­λε­σε το βαρό­με­τρο του Πανα­θη­ναϊ­κού στην απο­ψι­νή επι­τυ­χία, με τον Αμε­ρι­κα­νό γκαρντ να σημειώ­νει τα 8 από τα 10 εύστο­χα τρί­πο­ντα των «πρά­σι­νων», οδη­γώ­ντας εκ του ασφα­λούς το «τρι­φύλ­λι» στην έκτη νίκη του επί του «αιω­νί­ου» στη σύγ­χρο­νη Euroleague (6–6 είναι οι μετα­ξύ τους «μάχες» από το 2000).

Κομ­βι­κός ο Γιώρ­γος Παπα­γιάν­νης, ο οποί­ος έστει­λε το παι­χνί­δι στην παρά­τα­ση, ενώ έβγα­λε και πολύ­τι­μη άμυ­να πάνω στον Σπα­νού­λη στα τελευ­ταία δευ­τε­ρό­λε­πτα της αναμέτρησης.

Ο Νικ Καλά­θης μπο­ρεί να τελεί­ω­σε τον αγώ­να με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (14π.) και ριμπά­ουντ (10ρ.), αλλά ήταν άστο­χος από τα 6.75 (0/9 τρίποντα).

Στον αντί­πο­δα, ο Ολυ­μπια­κός κυνή­γη­σε με αξιώ­σεις τις νίκες, κυριαρ­χώ­ντας σε δημιουρ­γία (20 ασίστ ένα­ντι 11 του Πανα­θη­ναϊ­κού) και τρί­πο­ντα (11/25), αλλά η προ­σπά­θεια του δε στέ­φθη­κε με επιτυχία.

Εξαι­ρε­τι­κή εμφά­νι­ση από τον Βασί­λη Σπα­νού­λη με 18 πόντους, ενώ άξιοι συμπα­ρα­στά­τες του ανα­δεί­χθη­καν οι Μπρά­ντον Πολ (17π.), Νικο­λα Μιλου­τί­νοβ (14π., 10ρ.) και Ουέντ Μπάλ­ντ­γου­ϊν (10π.).

Τα δεκά­λε­πτα: 18–17, 46–39, 63–61, 86–86κ.α., 99–93 παρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο